Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
PrazilukPraziluk
19. januar
Bićete očarani prijatnim ukusom čorbe od praziluka, janije sa prazilukom i piletine sa prazilukom....
Praziluk sa šljivamaPraziluk sa šljivama
19. feb.
Kada se i to proprži, pospe se brašnom i doda vrela voda da se razblaži. Kada jelo provri, dodajte seckane plave šljive i praziluk. Jelo se posoli, doda šećer i kuva na tihoj vatri do kraja....
Praziluk sa jajimaPraziluk sa jajima
15. nov.
1
Praziluk sa jajima se sklanja sa ringle i servira se....
Praziluk sa krompiromPraziluk sa krompirom
05. dec.
Praziluk iseckajte na krupnije i stavite da se dinsta u zagrejanoj masnoći. Čim omekša sipajte konzervu paradajza, promešajte i dolijte šolju vrele vode (ako je potrebnoi više)....
Mleveno meso, praziluk i prosoMleveno meso, praziluk i proso
12. feb.
1
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju....
Dinstani praziluk sa paradajzomDinstani praziluk sa paradajzom
05. dec.
Ugrevamo ulje i u njemu dinstamo praziluk, isečen na kockice. Dodajemo malo soli, alevu papriku, paradajz, masline očišćene od koštica i začine. Ostavljamo jelo da se dinsta 10-15 minuta....
Prženi praziluk sa jajimaPrženi praziluk sa jajima
22. januar
Očistite praziluk i isecite ga na komade po oko 3 cm. Pržite ga u teflonskom tiganju u ugrejanom ulju, mešajte s vremena na vreme. Prelijte umućenim jajima, posolite i kuvajte dok se jaja ne stegnu....
Kako da dinstamo pečurke?Kako da dinstamo pečurke?
13. feb.
U kulinarstvu se od svih pečuraka najčešće koriste šampinjoni. Oni imaju prijatan ukus i kape su im obojene u belu ili braonkasto-žućkastu boju (takozvani braon šampinjoni). Niskokalorični su i dobri su za direktnu konzumaciju...
Kako da dinstamo prokelj?Kako da dinstamo prokelj?
25. maj
Da bi naučili kako se dinsta ili peče prokelj, nastavite da čitate tekst ispod!...
Kako da dinstamo meso?Kako da dinstamo meso?
05. dec.
Možete se uveriti u sve napisano ovde, kada budete pripremali dinstanog zeca sa povrćem, dinstanu kolenicu ili dinstanu svinjsku džigericu sa lukom....
Praziluk sa pirinčem u rerniPraziluk sa pirinčem u rerni
23. april
Vratite da se ispeče dok ne dobije braon koricu. Po želji servirajte praziluk sa pirinčem u rerni sa iseckanim svežim peršunom....
Praziluk sa pirinčem i maslinamaPraziluk sa pirinčem i maslinama
02. januar
Ugrejte 1 prst ulja u šerpi i u njemu upržite sitno iseckani praziluk i naseckane masline bez koštica. Kada omekšaju, dodajte biber i alevu papriku i pirinač. Promešajte, lagano ispržite i dodajte 1 šolju vode....
Kako da dinstamo sirovo povrće?Kako da dinstamo sirovo povrće?
13. feb.
Na ovaj način možete pripremiti dinstani brokoli u maslacu, dinstane pečurke, kao i dinstani mladi krompir....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Praziluk sa pirinčem na seoski načinPraziluk sa pirinčem na seoski način
09. mart
Čim ulje bude gotovo u njega dodajemo isečeni praziluk i dinstamo. Nakon toga sipamo 1 šolju pirinča i 5 šolja mlake vode. Posolimo malo i ostavljamo da se krčka na tiho vatri....
Praziluk sa jajima na turski načinPraziluk sa jajima na turski način
02. januar
Praziluk se očisti i opere. Sitno se isecka. U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte praziluk. Praziluk se prži do zlatne boje uz stalno mešanje na srednjoj temperaturi....
Praziluk sa pirinčem i plavim šljivamaPraziluk sa pirinčem i plavim šljivama
09. dec.
Dodajte oprane plave šljive pet minuta pre nego što isključite pirinač sa prazilukom. Još topao praziluk sa pirinčem i plavim šljivama posuti peršunom....
Praziluk sa pirinčem, šargarepom i začinimaPraziluk sa pirinčem, šargarepom i začinima
16. mart
Praziluk očistimo i operemo. Dinstamo dok ne omekša. Dodajemo pirinač i šargarepu. Prebacujemo smesu u pleh i posipamo začinima. Dodajemo 500 ml tople vode i stavljamo da se peče dok ne bude gotovo....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Čorba od praziluka i spanaćaČorba od praziluka i spanaća
29. mart
Na zagrejanom ulju propržiti luk da zastakli, dodati šargarepu, nakon par minuta praziluk i beli luk, sačekati da beli luk zamiriši pa umešati i usitnjeni paradajz....