Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Kako da uzgajamo avokado iz koštice?
01. nov.
Takođe saznajte da li je koštica avokada jestiva, kako se pravi ulje avokada i za šta se koristi koštica avokada....
Kako iskoristiti košticu avokada?Kako iskoristiti košticu avokada?
21. nov.
Korišćenje koštice od avokada U stvari, 70% aminokiselina u sastavu avokada nalazi se upravo u koštici avokada....
Sos od maslina i začinaSos od maslina i začina
05. jul
Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od povrća....
Salata od maslina i sitnog siraSalata od maslina i sitnog sira
27. dec.
Umešamo seckanu zelenu papriku i masline. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Kašikom za sladoled od mase pravimo kuglice i tako serviramo na tanjir salatu sa maslinama....
Pasta od maslina iz teglePasta od maslina iz tegle
22. sep.
Ocedite paprike od ulja. Pasirajte ih zajedno sa belim lukom, maslinama i peršunom. Dodajte maslinovo ulje i sok od limuna, pri čemu nastavljate pasiranje u glatku masu....
Pica sa nadevom od maslina i patlidžanaPica sa nadevom od maslina i patlidžana
02. dec.
Ocedimo patlidžan od vode, operemo i zajedno sa lukom dinstamo u maslinovom ulju i malo vode dok ne omekša. Dodajemo masline, biber, so, ljutu alevu papriku, ruzmarin i ostavljamo nadev da se ohladi....
Namaz od maslina sa sušenim paradajzomNamaz od maslina sa sušenim paradajzom
30. mart
Da bi dobili homogenu smesu možemo da dodamo različitu količinu maslinovog ulja u zavisnosti od različitih vrsta sastojaka koje koristimo....
Pasta od maslina sa origanom i pomorandžomPasta od maslina sa origanom i pomorandžom
20. jun
Očistite masline od koštica uz pomoć noža, tako da pritiskom noža odvojite košticu od masline. Iscedite sok od polovine pomarandže. Očišćene masline stavite u odgovarajuću dublju posudu....
Jelo od zelja, maslina i paradajz pireaJelo od zelja, maslina i paradajz pirea
12. maj
Očistimo od žilica. Stavljamo očišćene listove u šerpu, prelivamo vodom, dodajemo prstohvat soli i stavljamo da provri....
Kako da čuvate sok od limete?Kako da čuvate sok od limete?
29. nov.
Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana. Ako imate limete u velikim količinama i mislite da nećete moći da ih sve pojedete...
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima. Paradajz sok će vam osigurati vitamine...
Kako da pripremimo sirup od zoveKako da pripremimo sirup od zove
01. okt.
Sirup od zove je veoma jednostavan za pripremu, a tokom leta je veoma prijatan i aromantičan način da izađete na kraj sa vrućinama. Jedan od načina za pripremu sirupa od zove i da se on napravi od cvetova i da se koristi...
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraKako da očistimo rešetke od aspiratora
01. avgust
Koristeći jeftina i dostupna sredstva možete sa lakoćom da očistite rešetku aspiratora u kuhinji od slojeva masnoće. Sa običnim sredstvima ćete postiči željeni efekat u domaćim uslovima i bez dodatnog truda. Nezamenljiva...
Masline sa paštetom od sardineMasline sa paštetom od sardine
25. feb.
Izaberite krupnije crne masline. Odvojte ih od koštica ili odmah kupite masline bez koštica. Pomoću odgovarajuće kašike napunite masline....
Kolač od maslina i vanile sa kruškama i rikotomKolač od maslina i vanile sa kruškama i rikotom
09. nov.
Ostavite da se ohladi na rešetki i namažite površinu kolača slatkom od krušaka, ono će mu dati dodatan sjaj i zasićen ukus. Neka vam je slatko!...
Pogačice od isnatog testa sa pastom od maslina i kačkavaljemPogačice od isnatog testa sa pastom od maslina i kačkavaljem
02. okt.
Pastu od maslina uzimam ili u tegli ili sa vitrine sa servisom, ali po želji može i od crnih ili zelenih maslina, sve je stvar ukusa ;-) Na pastu od maslina posipam sitno rendani kačkavalj....
Namaz od maslina sa belim lukom i peršunomNamaz od maslina sa belim lukom i peršunom
31. okt.
Sipamo sve u blender zajedno sa maslinama (bez koštice). Dodajemo i začine. Da biste bili sigurni proverite sve masline da li su dobro očišćene od koštica! Pasiramo dok se ne dobije homogena smesa....
Brzi namaz od crnih maslina i majčine dušiceBrzi namaz od crnih maslina i majčine dušice
19. sep.
Masline se očiste od koštica i stavljaju u posudu blendera, pa unutra dodaju maslinovo ulje, so, ako masline nisu soljene, peršun, ljuta aleva paprika i majčina dušica i izmiksaju....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
Da li su korisne koštice kajsije?Da li su korisne koštice kajsije?
09. avgust
Za odraslog čoveka sadržaj amigdalina u 50 koštica može biti doza sa fatalnim ishodom nakon konzumacije. Smrtonosna doza amigdalina - 1 gram - nalazi se u 100 g koštica kajsija....
Kako da pomognemo sebi korama od dunjeKako da pomognemo sebi korama od dunje
15. jul
Dunja je ćesto nazivana Zlatna jabuka i najstarije je voće poznato čoveku. još je Homer govorio o neobičnom voćnom drvetu u vrtovima Hisperida. Pre 2600 godina čovek je upoznao ovaj magični prirodni dar i saznao je o njegovim...