Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje povrća na pari znači stavljanje povrća u šerpu ili neku drugu duboku posudu punu ključale vode....
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kako da kuvamo crnu leblebiju?
27. jun
Ova sorta leblebija, u poređenju sa belom, ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Nije ni čudno što je šefovi kuhinje sve više koriste u svojim jelima....
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Posle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Kako da kuvamo zamrznute školjke?
05. feb.
Ako ćete kuvati cele školjke, bez uklanjanja oklopa, nije potrebno unapred, pre toplotne obrade da ih odmrznete....
Bundeva na pariBundeva na pari
05. dec.
Od ove bundeve na pari takođe može da se napravi pire ili krem supa od bundeve....
Riba na pariRiba na pari
30. nov.
Stavite u šerpu 1 l vode da probri, zajedno sa raspuknutim pimentom, ruzmarinom. Stavite nastavak za kuvanje na pari, stavite ribu u njega, poklopite i ostavite da se kuva oko 10 minuta....
Povrće na pariPovrće na pari
27. avgust
Stavite poklopac i ostavite da se kuva 20-25 minuta. Poslužite gotovo povrće posuto sa malo soli, bibera i maslinovog ulja. Ako želite da bude ukusnije, pomešajte povrće kuvano na pari sa 1-2 kašike maslaca....
Mantije na pariMantije na pari
15. mart
Testo razvucite i isecite na jednake kvadrate, pa u sredinu svakog kvadrata stavite nadev. Ako želite da mantije budu manje, napravite kvadrate manjim....
Kukuruz na pariKukuruz na pari
26. april
Zamrznut kukuruz se stavlja u korpicu za kuvanje na pari. Ako nemate, možete da koristite cediljku, po mogućstvu metalnu. Korpica se stavlja u posudu sa vrelom vodom koju ne treba da dodiruje....
Školjke na pariŠkoljke na pari
07. jul
Poklopite šerpu poklopcem i stavite ga na jaku vatru. Nakon jedne minute, počnite da drmate šerpu, držeći je za drške i poklopac. Kuvajte tako 2 minuta i pogledajte da li su sve školjke otvorene....
Oslić na pariOslić na pari
25. januar
Najbolje je da sipate dobro suvo belo vino, pre nego što ga probate....
Skuša na pariSkuša na pari
28. jul
Isecite na krugove debljine oko 1 cm i pospite solju i biberom. Ostavite na oko 20 minuta na hladnom mestu. U širu šerpu poređajte grančice/štapiće smokve. Ako nemate, zamenite sa listovima vinove loze....
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Kako da kuvamo sa mladim lukom?...
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Odakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili. Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
Kotleti lososa na pariKotleti lososa na pari
13. okt.
Program će vam napisati na displeju da sipate 200 ml vode, da stavite ribu u korpicu. Zatvorite poklopac i za šest minuta imate sjajnu, ukusnu ribu, punu vitamina. Garnirung je po vašoj želji!...
Zdrave šargarepe na pariZdrave šargarepe na pari
01. jul
Zdrave šargarepe na pari su gotove....
Bisko-flan na pariBisko-flan na pari
05. mart
Kuvajte 35 minuta na slaboj do umerenoj vatri (možete da proveravate čačkalicom da li je gotovo). 6....
Jaja ofarbana na pariJaja ofarbana na pari
21. sep.
Na dno šerpe stavite rešetku i poređajte jaja. Posolite i sipajte hladnu vodu. Stavite ih na tihu vatru da se kuvaju 10-12 minuta. U šerpi sa korpicama (od onih za prženje krompira) sipajte velu vodu....
Pastrmka dinstana na pariPastrmka dinstana na pari
13. januar
Poređajte oprane i očišćene ribe cele u specijalnu posudu za kuvanje na pari, stavite je na šerpu. Ako nemate taku posudu možete improvizovati đevđirom odgovarajućeg prečnika ili metalnim sitom....
Pileći filei na pariPileći filei na pari
08. jul
Posolimo filee i poređamo ih u posudu za kuvanje na pari koju imamo. Šargarepu očistimo i isečemo na tračice. Poređamo je pored filea. Kuvamo 20-25 minuta. Pomešamo tečnu pavlaku i sok od limuna....