Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravite idealni patatnikMeđutim, ako ga pravite u kućnim uslovima, poželjno je da ga napravite u tepsiji i da ga ispečete u rerni, jer na taj način je ova pita mnogo ukusnija, a i biće zdravija....
21. feb.
Puter milfoj sa kremomStavite drugi list papira odozgo i pokrijte ih,
Pritisnite drugom posudom (težom - cilj je da posuda ne dozvoli testu da se podigne) i ispecite na 180 stepeni u rerni sa ventilatorom dok ne bude gotovo. Ohladite....
24. mart
Čokoladni milfoj sa maskarponeomSipa se u tankom sloju preko celofana i ostavlja se da se ohladi. Iseče se 9 kvadrata....
03. avgust
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Milfoj sa kremom od limunaPospite raskošni milfoj obilno šećerom u prahu i ukrasite jagodama.
Lepo je da milfoj sa kremom od limuna stoji jednu noć pre konzumiranja.
Neka vam je slatko!...
23. maj
Milfoj sa patlidžanom i tikvicamaPočnite da ređate red patlidžana, stavite sos od paradajza i pospite narendanom skamorcom. Posle red tikvica i opet sos od paradajza, skamorca.
Od nabrojane količine sastojaka možete da dobijete dve porcije jela....
09. dec.
Pariski milfoj sa kremom od citrusaOva verzija deserta milfoj je napravljena u Parizu u 19. veku sa mirisom citrusa bergamota.
Predlažemo vam recept Pariska torta milfoj sa brzom i jednostavnom varijantom sa gotovim lisnatim testom....
14. feb.
Kako da napravimo domaći nektarNema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake.
To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
25. avgust
Kako da napravimo savršene ćufticePre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
08. maj
Kako da napravimo kandirano voće?Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
22. maj
Kako da napravimo ukusne kroasaneVažni trenuci - masalc treba da bude 1/3 od stola na brašnu i preporučuje se 1:1, to je idealan odnos....
03. jul
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
27. feb.
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveIdealna opcija je ukoliko imate negde da ih uberete, ali čak i da nemate drvo šljive u dvorištu, nemojte se brinuti, prosto skoknite do najbliže pijace....
11. mart
Kako da napravimo karamel bez greškeSvako može da rastopi šećer na ringli, ali samo najbolji kuvari mogu da naprave savršen karamel, zato što su potpuno ovladali kulinarskom tehnikom za bezgrešno karamelizovanje šećera. Evo i nekoliko saveta, uz pomoć...
17. mart
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Kako da napravimo hrskavog pohovanog šaranaDa bi riba bila hrskava i neodoljiva, od velikog je značaja kako ćemo je pohovati. Postoji nekoliko zlatnih pravila koje treba da poštujete prilikom pripreme ribe koja je tradicionalna za Nikoljdan.
Preporučuje se da...
23. sep.
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
19. maj