Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeKako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomaže
27. jul
Još u prošlosti naši preci su znali mnoštvo koristi belog luka kao na primer da je on čak efikasno sredstvo za jačanje srčanog sistema. Kako da napravimo sprej od belog luka?...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Čuvanje mladog belog i crnog lukaČuvanje mladog belog i crnog luka
07. avgust
Kod stavljanja mladog belog luka u zamrzivač se poštuju ista pravila kao kod mladog crnog luka. Prvo se luk dobro opere i ostavlja se da odstoji, kako bi se osušio....
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Voda ili sveže mleko Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
Tri ideje šta napraviti od sremuša (divljeg belog luka)Tri ideje šta napraviti od sremuša (divljeg belog luka)
23. jun
Beli luk je poznat kao jedan od najmoćnijih prirodnih antibiotika, ali istovremeno ima veoma jak miris i opori ukus, koji mnogi ljudi je podnose. Međutim, slučaj sa sremušom (divljim belim lukom) je sasvim različit. On...
Kompot od belog i crnog grožđaKompot od belog i crnog grožđa
11. sep.
Ređamo kompote, sipamo vodu kako bi pokrila same tegle i stavljamo na ringlu. Nakon što provri, ostavljamo 15 minuta i nakon toga skidamo kompot od belog i crnog grožđa....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Smesa od belog luka i crnog vina koja leči preko 100 bolestiSmesa od belog luka i crnog vina koja leči preko 100 bolesti
23. feb.
Ova prirodna i lekovita smesa u sebi krije sve blagodeti belog luka i crnog vina....
Seckanje crnog i belog lukaSeckanje crnog i belog luka
30. april
Slično, sečenje ili seckanje belog luka oslobađa njegove oštre sokove. Što ga sitnije iseckate, to je intenzivnija njegova aroma....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Neophodno sastojci: 300 grama zelenih maslina bez koštica, 2 kašike kapra, 2 kašike crnog luka iseckanog na sitno, 2 kašike soka od limuna, so po ukusu....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Evo kako: Začin od povrća Potrebni sastojci: 1 vezica peršuna, 1 vezica celera, 1 vezica mirođije, 1 glavica luka, 1 glavica belog luka, ½ ili 1 stručak praziluka, 4-5 srednjih šargarepa, 3-4 zelene paprike...
Pašteta od belog lukaPašteta od belog luka
08. sep.
1
Pašteta od belog luka je začinjena limunovim sokom i sitno seckanim orasima. Prilikom serviranja ovaj namaz je ukrašen maslinama. Pašteta od belog luka je spremna....
Predjelo od belog lukaPredjelo od belog luka
17. mart
Beli luk se izgnječi sa nožem, dodaju se ostali sastojci i sve se umuti štapnim mikserom dok se ne dobije gusta i homogena smesa. Ako vam gustina ne odgovara, dodajte ulje. So, beli luk i limuntus su po ukusu....
Tortilja od belog lukaTortilja od belog luka
27. dec.
Zagrevamo pola maslaca u tiganju i stavljamo krompir, pritiskajući dobro ka dnu, zapržimo deset minuta na srednjoj vatri i okrećemo tortilju da se zaprži i sa druge strane, pri čemu smo na dno tiganja stavili i preostali...
Turšija od belog lukaTuršija od belog luka
25. jul
Kada isipate poslednju vodu, polako ređajte red sitno iseckanog peršuna i mirođije, pa red belog luka. Pomešajte sastojke sa salamurom i prokuvajte ih 3-4 minuta....
Namaz od belog lukaNamaz od belog luka
28. april
Počnite da ga mešate mikserom i da postepeno dolivate ulje. Treba da dobijete vazdušast kavijar. Ako vam se učini da količina ulja nije dovoljna, sipajte još....
Zdravstvene koristi od divljeg belog luka (sremuš)Zdravstvene koristi od divljeg belog luka (sremuš)
04. jun
Pored sremuša i divljeg belog luka, biljka ima još nekoliko naziva - šumski beli luk, sibirski luk, medveđi luk i drugi....
Krugovi od luka sa sosom od belog lukaKrugovi od luka sa sosom od belog luka
23. maj
Servirajte hrskave krugove luka garnirane sa sosom od belog luka....
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?
07. maj
Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
Madridska čorba od belog lukaMadridska čorba od belog luka
05. feb.
Dodajte ih u čorbu od belog luka i promešajte. Kuvajte još 2 minuta i isključite. Servirajte madridsku čorbu od belog luka toplu!...
Integralne prlenke od belog lukaIntegralne prlenke od belog luka
04. jun
Integrale prlenke od belog luka su gotove....
Dijetalni sos od belog lukaDijetalni sos od belog luka
12. jul
1
U zavisnosti od željene gustine možete da dodate ili sitan sir ili mleko i da pasirate dok ne dobije konzistenciju koji vi želite. Kad postignete željenu gustinu, dodajte maslinovo ulje i sok od limuna....
Španska čorba od belog lukaŠpanska čorba od belog luka
30. jul
Dodaju se isečena ljuta paprika i bujon i stavlja se da provri. Kuva se 20 minuta na slaboj vatri pod poklopcem. Jaje se umuti i dodaje se u čorbu uz neprestano mešanje. Dodaje se so i čorba se sklanja sa ringle....