Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da uzgajamo bambus kod kućeOvo pravilo je prema feng šuiju. Ako se ne držite ovog pravila, ipak je dobro da znate da bambus može da preživi u skoro svakoj prostoriji. Odgovarajuće su dnevna soba, i kuhinja, i kupatilo....
05. mart
Napravite sangriju kod kućeBela Sangrija se pravi od belog vina, voća i gazirane vode.
Sangrija je lagan i osvežavajući napitak, a može se napraviti i kod kuće....
18. sep.
Brzi i jednostavni burgeri kod kućeServiram sa brzim i jednostavnim burgerima kod kuće sa ostalim sosom.
Bon Apeti!...
29. nov.
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeLuk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
30. nov.
Omiljene makarone kod kuće sa sirom u rerniOmiljene makarone kod kuće sa sirom u rerni su mnogo ukusne....
17. feb.
Kako da napravim Lavaš kod kuće?Njegovo poreklo je staro, a pravi se od brašna, soli i vode.
Svako može da napravi Lavaš kod kuće. Sa njime možete napraviti sendviče, pitice, djunere, takose i druge....
14. april
Kako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnikaStudija je pokazala da je jedan od razloga nezadovoljavajućeg ukusa espresa previše fino mlevena kafa....
08. januar
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravite ružinu vodicu kod kuće?A da li znate kako da napravite ružinu vodicu kod kuće?
Potrebno vam je samo nekoliko šaka svežih latica ruže koja sadrži ulje, zatim destilovana voda, suva staklena posuda za čuvanje....
04. april
Kako da očistimo aparat za espresoU poslednje vreme, jedan od najkorišćenijih električnih uređaja u našim domaćinstvima je aparat za espreso. Ona priprema naš lek za razbuđivanje - kafu....
08. nov.
Kako da napravimo domaći nektarNema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake....
25. avgust
Kako da napravimo savršene ćufticeDa se napravi pravo remek-delo, a ne obična ćufta, moraćete da primenite neke trikove. Najukusnije ćuftice se dobijaju ako koristite smesu od telećeg i svinjskog mlevenog mesa....
08. maj
Kako da napravimo idealan milfojDa napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
18. april
Kako da napravimo kandirano voće?Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
22. maj
Kako da napravimo ukusne kroasanePrilikom prireme slojevitog testa, poštujemo 2 pravila:
1. Prilikoma razvlačenja testa, pri prvoj proceduri pomeramo oklagiju samo u jednom pravcu.
2. Prilikom sledeće procedure u kontra smeru....
03. jul
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
27. feb.
Kako da napravimo savršen ganašKako se pravi čokoladni ganaš
Pravi se od pavlake, čokolade i malo maslaca, a da li će biti slađi ili gorči, zavisi od toga da li ćete izabrati prirodnu crnu čokoladu ili mlečnu sa dodatim šećerom....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveZa razliku od šljiva koje se prodaju po prodavnicama i koje, da bi bile osušene, prvo moraju biti blanširane, nakon čega se stavljaju u posebne parne sušionice, domaće spremljene šljive se mnogo lakše prave....
11. mart