Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da uzgajamo bambus kod kućeKako da uzgajamo bambus kod kuće
05. mart
Ovo pravilo je prema feng šuiju. Ako se ne držite ovog pravila, ipak je dobro da znate da bambus može da preživi u skoro svakoj prostoriji. Odgovarajuće su dnevna soba, i kuhinja, i kupatilo....
Napravite sangriju kod kućeNapravite sangriju kod kuće
18. sep.
Bela Sangrija se pravi od belog vina, voća i gazirane vode. Sangrija je lagan i osvežavajući napitak, a može se napraviti i kod kuće....
Brzi i jednostavni burgeri kod kućeBrzi i jednostavni burgeri kod kuće
29. nov.
Serviram sa brzim i jednostavnim burgerima kod kuće sa ostalim sosom. Bon Apeti!...
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Luk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
Omiljene makarone kod kuće sa sirom u rerniOmiljene makarone kod kuće sa sirom u rerni
17. feb.
Omiljene makarone kod kuće sa sirom u rerni su mnogo ukusne....
Kako da napravim Lavaš kod kuće?Kako da napravim Lavaš kod kuće?
14. april
Njegovo poreklo je staro, a pravi se od brašna, soli i vode. Svako može da napravi Lavaš kod kuće. Sa njime možete napraviti sendviče, pitice, djunere, takose i druge....
Kako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnikaKako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnika
08. januar
Studija je pokazala da je jedan od razloga nezadovoljavajućeg ukusa espresa previše fino mlevena kafa....
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravite ružinu vodicu kod kuće?Kako da napravite ružinu vodicu kod kuće?
04. april
A da li znate kako da napravite ružinu vodicu kod kuće? Potrebno vam je samo nekoliko šaka svežih latica ruže koja sadrži ulje, zatim destilovana voda, suva staklena posuda za čuvanje....
Kako da očistimo aparat za espresoKako da očistimo aparat za espreso
08. nov.
U poslednje vreme, jedan od najkorišćenijih električnih uređaja u našim domaćinstvima je aparat za espreso. Ona priprema naš lek za razbuđivanje - kafu....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Nema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake....
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Da se napravi pravo remek-delo, a ne obična ćufta, moraćete da primenite neke trikove. Najukusnije ćuftice se dobijaju ako koristite smesu od telećeg i svinjskog mlevenog mesa....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
Da napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
Kako da napravimo kandirano voće?Kako da napravimo kandirano voće?
22. maj
Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasane
03. jul
Prilikom prireme slojevitog testa, poštujemo 2 pravila: 1. Prilikoma razvlačenja testa, pri prvoj proceduri pomeramo oklagiju samo u jednom pravcu. 2. Prilikom sledeće procedure u kontra smeru....
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Kako se pravi čokoladni ganaš Pravi se od pavlake, čokolade i malo maslaca, a da li će biti slađi ili gorči, zavisi od toga da li ćete izabrati prirodnu crnu čokoladu ili mlečnu sa dodatim šećerom....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Evo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Za razliku od šljiva koje se prodaju po prodavnicama i koje, da bi bile osušene, prvo moraju biti blanširane, nakon čega se stavljaju u posebne parne sušionice, domaće spremljene šljive se mnogo lakše prave....