Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Karamel preliv za eklere i kolačeČim počne lepo da miriše, dodajemo kondenzovano mleko i šećer u prahu. Mešamo i skidamo sa vatre.
Uz pomoće male kašike nanosimo pripremljeni preliv preko gotovih eklera ili drugih kolača....
20. jun
Krem od vanile za eklere i kolačeSklonite krem sa ringle i nastavite da mutite, dok se ne ohladi.
Ovim kremom mogu da se napune svakakvi kolači i ekleri....
04. jun
Kako da napunimo jagnje?Nakon što ste pripremili fil, napunite jagnjetinu i zašijte koncem.
Vežite noge dve po dve žicom i savijte jagnje da stane u pleh....
10. feb.
Narasli ekleri u kalupima za mafineEkleri se peku u prethodno zagrejanoj rerni do 170 °C.
Nakon što se ispeku, ostavljaju se da se ohlade u rerni sa otvorenim vratašcima, da ne bi spali; gotov krem za eklere takođe....
30. sep.
Najbolji kremovi za eklereTakođe možete poslužiti svoje eklere sa sladoledom. Pečene i ohlađene eklere prepolovite i napunite ih sladoledom. Serviramo odmah da se sladoled ne istopi....
05. april
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da očistimo roštiljSvako domaćinstvo poseduje roštilj, koji se koristi u svakoj pogodnoj situaciji. Praktičan je i štedi dosta vremena prilikom pripreme različitih namirnica. Međutim, kada se konzumacija završi, dolazi teži momenat hitnog...
06. januar
Kako da kuvate makaroneJedan od razloga da pripremite makarone je to što samo za 15 minuta možete da napravite večeru. Ako želite da budete zadovoljni pripremom i unosom testenina, naš savet je da uvek kupujete one visokog kvaliteta.
Da, oni...
05. sep.
Kako da osušimo breskveUkoliko volite breskve, možete ih konzervirati na najrazličitije načine - kao slatko, kompote ili marmelade. Ali kao najukusnije se dobijaju sušene breskve.
One mogu da se posluže kao samostalni desert i mogu da...
03. mart
Kako da dimite lososDomaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće. U kućnim uslovima ne biste ga često koristili, pa je i to razlog zašto ga mnogi nemaju...
24. januar
Kako da spremite školjkeKako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi.
Nakon termičke obrade treba da se otvore jer u suprotnom bi trebalo da se odmah...
28. sep.
Kako da začinite šnicleZajedno sa ćevapima i ćuftama, šnicle spadaju u najrasprostranjenije jelo od mesa na Balkanu. One se nalaze u jelovnicima širom sveta, a razlikuju se samo po načinu spremanja.
Svako zna da koliko god da je ...
28. sep.
Kako da spremite vrganjeVrganji spadaju u jedne od najukusnijih pečuraka. Kako poznavaoci tvrde, one su na drugom mestu po ukusu i aromi nakon neprevaziđene vrste - tartufa. Vrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila...
25. sep.
Kako da alkalizujete telopH predstavlja pokazatelj odnosa među pozitivno naelektrisanih (kiselih) jona i negativno naelekrisanih (alkalnih) jona. Normalno je da zdrav ljudski organizam ima neutralnu pH vrednost, tj. da ona bude 7.
Vrednost ispod...
19. jun
Kako da uštedimo voduU korist štednje vode pojedini dermatolozi tvrde da svakodnevno tuširanje može dovesti do slabljenja imuniteta. Zajedno sa prljavštinom mi skidamo i patogene mikrobe, sa kojima se telo bori i tako počinje da slabi. Onima...
13. jun
Kako da koristite stevijuStevija je zamena za šećer i ne sadrži kalorije. Dobija se od istoimene biljke. Stevija je popularna kod ljubitelja zdrave ishrane, kod dijabetičara, jer ne povišava šećer u krvi, ali i kod onih koji drže određene...
13. jun
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart