Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako pravilno da kuvamo mesoDa bismo sačuvali vredne materije mesa, kao i da bismo ga spremili da bude ukusno i krhko, potrebno je da ispoštujemo neka pravila tokom njegovog kuvanja.
Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete...
09. jul
Kako da spremimo dijetetsko meso?Meso je igralo važnu ulogu u ishrani čovečanstva od pamtiveka, ali s njim ne treba preterivati. Poznato je da je dobro da se izbegava ovčije, svinjsko i goveđe meso, jel sadrže veću količinu holesterola, pa čak se...
25. mart
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa u meniju za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak...
16. jul
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli.
Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić,...
28. sep.
Kako da vam pileće meso bude meko?Da biste spremili meko pileće meso, važno je da li je pile domaće ili iz rodavnice. Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko. Druga varijanta je da ispečete pileće...
15. jun
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. maj
Da napravimo sušeno mesoŠta god ko da kaže, domaće je domaće. A domaće sušeno meso je delikates koji ne može da zameni bilo koje drugo kupljeno meze. Samo ako ga napravite kako treba, razume se. Evo kako:
Domaći file
Neophodni sastojci:
Svinjski...
30. mart
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeĆuftice i ćevapi su neizostavni deo jelovnika balkanskih naroda. Nema pouzdanih podataka iz koje zemlje potiču, ali su rasprostranjeni po celom svetu.
Mleveno meso sa kojim ih spremate može se začiniti na razne načine...
21. mart
Kako se pravilno seče meso?Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso.
Na taj način se neće izgubiti...
18. jun
Kako da brzo odmrznemo piletinu?U narednim redovima ćemo razmotriti nekoliko načina kako da brzo odmrznemo pileće meso....
02. mart
Kako da brzo odmrznemo batake?U ubrzanoj svakodnevici svake domaćice najbolje je znati trikove pomoću kojih ćete brzo i lako moći da odmrznete pileće batake....
11. avgust
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraPriroda nas je ustrojila tako da jedemo mnogo mesa. Koristi i štete konzumacije mesnih proizvoda predmet su mnogih rasprava, ali treba praviti razliku između mesa pripitomljenih i životinja uzgajanih za hranu, i mesa divljači...
29. dec.
Da napravimo mleveno meso za ćufticeU našoj tradiciji ćufte predstavljaju, u najširem smislu reči, dobro samleveno meso, u kombinaciji sa lukom i začinima. Oblik im je raznovrsan, od pljosnatog do loptastog. Načini njihove pripreme takođe su različiti...
20. april
Kako da odmrznemo kore za pitu?Pita je jedan od najomiljenijih specijaliteta našeg podneblja. Svaka domaćica koja drži do sebe, bar jednom u životu je zasukala rukave i napravila ukusnu tradicionalnu pitu sa jajima i sirom, burek, pitu sa bundevom...
01. dec.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešOdmrznemo lisnato testo, malo ga razvučemo i sečemo na 8 jednakh kvadrata. U posudi pomešamo mlevene lešnike, mekani masalc, smeđi šećer i prezle. U svaki kvadrat stavljamo po 1 kašičicu od nadeva....
30. avgust
2
Kako se sprema meso od divlje svinjeMeso od divlje svinje je veoma karakterističnno i treba poštovati određena pravila, kako bi se spremilo i bilo ukusno. Poželjno je da se spermi kao glavno jelo.
Za kulinarsku obradu se koristi meso koje je očišćeno od...
28. feb.
Meso od soje - šta treba da znamoOdlična alternativa mesu je soja. Ovaj proizvod već dugo koriste vegetarijanci i ljudi koji vode zdrav životni stil.
Pre nego što u svoj meni uključite meso od soje, ili sojine odreske, morate da saznate više o njemu...
10. jun