Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako otvoriti vino bez vadičepa?Kako otvoriti vino bez vadičepa?
28. feb.
Dokazani načini otvaranja vina bez vadičepa Pritisnite čep unutra Možete pokušati da otvorite vino bez vadičepa bilo kojim tupim predmetom čija je površina manja u prečniku od grla boce: markerom, drškom kašike ili viljuške...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da napravimo karamel bez greškeKako da napravimo karamel bez greške
17. mart
Svako može da rastopi šećer na ringli, ali samo najbolji kuvari mogu da naprave savršen karamel, zato što su potpuno ovladali kulinarskom tehnikom za bezgrešno karamelizovanje šećera. Evo i nekoliko saveta, uz pomoć...
Kako da očistimo rernu bez hemikalijaKako da očistimo rernu bez hemikalija
09. mart
Nakon toga otvorite i sačekajte da se malo ohladi. Masnoća bi trebalo da se skida vlažnom krpom bez ikakvih problema. Jedno od najprirodnijih sredstava je obično sirće....
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?
30. april
Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
Kako da otvorimo kompot?Kako da otvorimo kompot?
30. januar
Ako se poklopac i dalje drži i ne želi da se otvori, na ruke navucite gumene ili lateks rukavice, koje će vam osigurati dobar hvat i pomoći će vam da otvorite teglu bez napora....
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Još jedan slučaj - kako da čuvamo vino nakon što ga otvorimo? Osim ako nismo u društvu, teško ćemo sami popiti flašu vina odjednom. Kako da sačuvamo ostatak?...
Da popravimo kiselo vinoDa popravimo kiselo vino
30. dec.
Jedna od stvari u kojoj su ljudi sa naših prostora najbolji, je proizvodnja domaćeg alkohola. Na ovim prostorima su ljudi žestoko protiv zabrane kazana za pečenje rakije. Pomenuti do danas funkcionišu i ne dozvoljavaju...
Kako obezbediti proteine bez mesa?Kako obezbediti proteine bez mesa?
02. nov.
Važnost proteina za telo je toliko velika da se nazivaju gradivnim elementima tela. Čineći 17 procenata telesne težine, proteini dominiraju kao komponenta mišića, kože, noktiju, kose i očiju i glavnih unutrašnjih organa...
Kako da skinemo tri kilograma bez gladovanja za samo nedelju danaKako da skinemo tri kilograma bez gladovanja za samo nedelju dana
14. avgust
Neprijatna posledica nakon mnogo lepih uspomena koje donose praznici, obično je što u prvim radnim danima nove godine postoji velika verovatnoća da nam neki komad omiljene garderobe više ne odgovara. Eksperti tvrde da oko...
Sazrevanje vina i kako vino stariSazrevanje vina i kako vino stari
10. okt.
Degustacija novih vina iz različitih berbi daje priliku da se uporede i na taj način sazna koje je vino bolje otvoriti sada, a koje ostaviti da odleži i sazri....
Kako prepoznati kvalitetno vino i šampanjacKako prepoznati kvalitetno vino i šampanjac
22. mart
Možete zadiviti svoje prijatelje tako što ćete pokazati da ste pravi degustator i pokazati da razumete vino ništa manje od profesionalnih somelijera. Najvažnije je pogledati vino. Pogledajte ga odozgo da vidite koliko...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kako se pravi kiseli kupus bez pretakanjaKako se pravi kiseli kupus bez pretakanja
26. januar
Pretakanje je najdosadniji trenutak kada pravite kiseli kupus, a upravo to je razlog što dosta domaćica odbija da pravi ovu ukusnu zimnicu. Međutim, realno možete da propustite ovaj trenutak, a to neće uticati na kiseli...
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaKako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcija
28. feb.
Pravljenje hleba bez brašna može izgledati naporno ili nemoguće za neke od vas. Bez obzira da li tražite alternativu bez glutena ili samo želite da eksperimentišete sa različitim sastojcima, postoji mnogo načina da...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo ulja. Na dno stavite parčiće sira. Odozgo sipajte smesu iz tiganja....
VinoVino
01. april
„Flaša vina sadrži više filozofije od svih knjiga na svetu." Ova misao Luja Pastera nas tera da se zapitamo da li je moguće u potpunosti razumeti i spoznati prirodu vina ili nas ovo božansko piće sa svakim gutljajem...
Da li je kafa bez kofeina korisna?Da li je kafa bez kofeina korisna?
02. dec.
Za mnoge ljude, kafa je jutarnji eliksir, koji daje energiju i vitalnost za početak dana. Konzumira se uglavnom zbog visokog sadržaja kofeina u njoj. Međutim, postoje ljudi koji više vole kafu bez njenog stimulativnog efekta...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da smanjite apetitKako da smanjite apetit
12. maj
Da li osećate da u poslednje vreme imate lavlji apetit? Da biste ga smanjili, nutricionisti savetuju 10-15 minuta pre glavnog obroka treba da se konzumira šolja mleka sa dvopekom ili malom kriškom integralnog hleba, šolja...
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti. Prethodno...