Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pijemo kafu?Kako da pijemo kafu?
19. maj
Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
Kako da poslužimo oval sa sirevima?Kako da poslužimo oval sa sirevima?
19. avgust
U vaš oval možete da uključite bri, čedar, grijer ili nešto pre ličnim preferencijama vaših gostiju. Ako volite francuske sireve, možete na primer da poslužite oval sa kamamberom, rokforom, mimoletom....
Koju kafu da izaberemo?Koju kafu da izaberemo?
11. okt.
Osim ako nemate neke čudne predstave o ukusnoj i aromatičnoj kafi, predlažemo da je poslužite samo svojim neprijateljima....
5 razloga da NE PIJETE kafu5 razloga da NE PIJETE kafu
04. mart
Mnogo se diskusija vodi o tome da li je više štetno ili korisno najpopularnije osvežavajuće piće na svetu - kafa. Izbrojaćemo najpopularnije prednosti ovog gorkog napitka. Kafa je bogata antioksidansima - hlorogenskom...
Zašto da dodajemo kardamon u kafu?Zašto da dodajemo kardamon u kafu?
19. maj
Svaka domaćica obožava da obraduje svoje bližnje ukusnim kulinarskim poslasticama. Upravo začini su ti koji mogu da pomognu da se otkriju sve notice vaših jela. Jedna od njih je kardamon koji se često koristi u spremanju...
Kako da čuvamo kafu?Kako da čuvamo kafu?
02. dec.
Kafa je glavni korak u početku dana za većinu ljudi. Zbog toga je njeno pravilno čuvanje veoma važno kako bismo mogli da uživamo u njoj duže vreme. Kao i kod čuvanja čaja, postoji mnogo faktora koji utiču na svežinu...
Kako da sameljemo kafu?Kako da sameljemo kafu?
18. april
Pravilno mlevenje kafe je od krucijalnog značaja za dobijanje kvalitetne i aromatične kafe. Cela zrna kafe treba da se samelju, da bi se olakšala ekstrakcija kofeina i drugih korisnih materija iz kafe. Evo zbog čega je...
Njušatel (Neufchatel) sir - kako ga poslužitiNjušatel (Neufchatel) sir - kako ga poslužiti
10. feb.
Namažite Neufchatel sir na tostirani hleb sa orasima i poslužite sa jabukovim sajderom za suštinski francuski gurmanski doživljaj. Koje vino izabrati za svoj Neufchatel zavisi donekle od njegove starosti....
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriSa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino Gri
21. jul
Ovo vino takođe može da se posluži i uz sve vrste jela od pečuraka, a najbolje se kombinuje sa onima koja imaju gusti sos....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Keksići za kafuKeksići za kafu
20. januar
Serviramo ujutru keksiće uz kafu....
Krekeri uz kafuKrekeri uz kafu
01. januar
Zagrevamo rernu na 180°C, pečemo krekere uz kafu 20-25 minuta....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da očistimo roštiljKako da očistimo roštilj
06. januar
Svako domaćinstvo poseduje roštilj, koji se koristi u svakoj pogodnoj situaciji. Praktičan je i štedi dosta vremena prilikom pripreme različitih namirnica. Međutim, kada se konzumacija završi, dolazi teži momenat hitnog...
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Jedan od razloga da pripremite makarone je to što samo za 15 minuta možete da napravite večeru. Ako želite da budete zadovoljni pripremom i unosom testenina, naš savet je da uvek kupujete one visokog kvaliteta. Da, oni...
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ukoliko volite breskve, možete ih konzervirati na najrazličitije načine - kao slatko, kompote ili marmelade. Ali kao najukusnije se dobijaju sušene breskve. One mogu da se posluže kao samostalni desert i mogu da...
Kako da dimite lososKako da dimite losos
24. januar
Domaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće. U kućnim uslovima ne biste ga često koristili, pa je i to razlog zašto ga mnogi nemaju...
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi. Nakon termičke obrade treba da se otvore jer u suprotnom bi trebalo da se odmah...
Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicle
28. sep.
Zajedno sa ćevapima i ćuftama, šnicle spadaju u najrasprostranjenije jelo od mesa na Balkanu. One se nalaze u jelovnicima širom sveta, a razlikuju se samo po načinu spremanja. Svako zna da koliko god da je ...