Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Nakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga. Domaći kravlji sir je gotov....
Kako da uklonimo gorčinu iz patlidžana?Kako da uklonimo gorčinu iz patlidžana?
29. dec.
Ima nekoliko načina da se ukloni gorak ukus patlidžana....
Kako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinjeKako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinje
11. avgust
Pre odmašćivanja Ako na površini koju želite očistiti ima mrvica ili druge prljavštine, u kombinaciji s masnoćom, prvo je morate ostrugati ili očistiti pre nego što pokušate ukloniti svu masnoću....
Kako da uklonite gorčinu luka?Kako da uklonite gorčinu luka?
24. dec.
Ako vam ovaj metod ne odgovara, pokušajte da uklonite gorčinu luka: Prženjem - Oljušteni i seckani luk se prži na malo ulja, a zatim koristi u raznim salatama i drugim jelima sa lukom....
Salata od radiča sa slaninom i medomSalata od radiča sa slaninom i medom
25. okt.
Poređajte komade radiča u tanjir, prelijte ih dresingom i pospite slaninom....
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Kako da uzgajamo avokado iz koštice?
01. nov.
Avokado je neverovatno voće mnogih korisnih svojstava, zato je njegova konzumacija nešto od čega retko odustajemo. Prilikom sečenja avokada u unutrašnjosti se otkriva velika koštica. Može da se ne baca i pomoću nje oni...
Kako da očistimo kamenac iz bokalaKako da očistimo kamenac iz bokala
28. januar
Da biste uklonili kamenac, treba striktno da se držite instrukcija i peporuka određenog sredstva za lišćenje kako ne biste oštetili delove uređaja....
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Voda ili sveže mleko Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Zato smo dodali i "da poližeš prste"....
Kako da uklonimo kosti iz celog pileta?Kako da uklonimo kosti iz celog pileta?
11. nov.
Pre nego što krenete sa procesom uklanjanja kostiju iz celog pileta, meso mora biti ohlađeno. Za veću sigurnost, pridržavajte pile suvom krpom, kako vam se ne bi klizalo. Odaberite oštar nož - najbolje kraći. Izlomite...
Kako da uklonimo neprijatan miris iz frižidera?Kako da uklonimo neprijatan miris iz frižidera?
07. maj
Na sreću, nije previše teško da uklonite neprijatne mirise iz frižidera, a za to neće biti potrebno da kupujete skupe aromatizatore ili apsorbere mirisa....
Kako da uklonimo miris kupusa iz bureta?Kako da uklonimo miris kupusa iz bureta?
14. feb.
Svi mi volimo jela od kiselog kupusa i odmah nam krene pljuvačka na usta kada pogledamo u porciju svinjetine sa kiselim kupusom u rerni, ali kada se bure sa kiselim kupusom isprazni, vreme je da ga operemo i da ga čuvamo...
Kako da uklonimo miris ribe iz tiganja?Kako da uklonimo miris ribe iz tiganja?
16. januar
Miris ribe iz tiganja i iz drugih posuda možete ukloniti i uz pomoć limuna i pomorandži. Južno voće oljuštite, kore prelijte vodom i prokuvajte, po mogućnosti u posudi koja je zadržala miris ribe....
Kako lako da uklonimo višak soli iz jelaKako lako da uklonimo višak soli iz jela
09. mart
So je osnovni začin svakog našeg jela. Ovaj toliko običan začin je okrivljen za razne grehove, ali bez njega ne možemo sesti za sto. Drugi začini (biber i čubar) se mogu izbeći, ali ako zaboravi so, gozba prosto neće biti...
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica i kako da radimo sa njom
13. mart
Halogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo. Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
Evo kako da izbacite sve masnoće iz tela dok spavateEvo kako da izbacite sve masnoće iz tela dok spavate
26. avgust
Nagomilavanje masnoća je jedan od najopasnijih neprijatelja svake žene, koje žele da smrašaju brzo. Gomilanje masnoće po stomaku, leđima, rukama i nogama je košmar za mnoge. Tačnije, masno tkivo na nogama i stomaku...
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?
06. dec.
Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Odozgo sipajte smesu iz tiganja. Sipajte oko 1/2 šolje vode i zatvorite. Pecite na 220 stepeni, oko 1 sat i 30 minuta. Izvadite đuveč i pospite parčićima topljenog sira....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da uklonimo miris škembića?Kako da uklonimo miris škembića?
28. april
Najlakši način da uklonite miris škembića je da jednostavno kupite čiste škembiće iz prodavnice....