Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Nakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga. Domaći kravlji sir je gotov....
Saveti za pečenje celog piletaSaveti za pečenje celog pileta
23. mart
Lakše je pripremiti celo pečeno pile nego da ga sečeš i pripremaš posebno u delovima. Finese i trikovi za dobar ukus ne nedostaju i ovde. Evo nekoliko saveta za savršenu pripremu celog pečenog pileta! 1....
Kako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinjeKako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinje
11. avgust
Pre odmašćivanja Ako na površini koju želite očistiti ima mrvica ili druge prljavštine, u kombinaciji s masnoćom, prvo je morate ostrugati ili očistiti pre nego što pokušate ukloniti svu masnoću....
Neodoljivi deserti iz celog svetaNeodoljivi deserti iz celog sveta
30. mart
Ovi neodoljivi deserti iz celog sveta će vas naterati da počnete da sanjate o podvizima u kuhinji. Torta Pavlova Torta Pavlova je emblematični desert, popularan u Australiji i na Novom Zelandu....
Pljosnate pogače iz celog svetaPljosnate pogače iz celog sveta
08. jul
Pripremanje pogača je jedan od najstarijih zanimanja u svetu. A hleb nasušni se smatra jednim od najdrevnijih proizvoda u ljudskoj istoriji. Prvi dokazi o njegovoj pripremi datiraju iz kasne epohe neolita. Verovatno su...
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Kako da uzgajamo avokado iz koštice?
01. nov.
Na dubini ne većoj centimetar u mesasti deo voća se zabija nož kako bi se odvojila koštica i oštrica klizi po celoj površini. Dve polovine se odvajaju jedna od druge kako bi se otvorio....
Kako da očistimo kamenac iz bokalaKako da očistimo kamenac iz bokala
28. januar
Da biste uklonili kamenac, treba striktno da se držite instrukcija i peporuka određenog sredstva za lišćenje kako ne biste oštetili delove uređaja....
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Voda ili sveže mleko Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
Sredstva protiv mamurluka iz celog svetaSredstva protiv mamurluka iz celog sveta
30. mart
Mamurluk je problem koji ljudi širom sveta sami sebi stvaraju. U Bugarskoj, naprimer, sredstva koja se najviše koriste i za koje se zna da pomažu, jer su mnogo puta proverena, su škembe čorba i sok od kiselog kupusa ili...
Kako da uklonimo gorčinu iz radiča?Kako da uklonimo gorčinu iz radiča?
12. januar
To će ukloniti jaku gorčinu. Međutim, namakanje radiča u vodi će ukloniti i mnogo vitamina koji se nalaze u njemu....
Kako da uklonimo gorčinu iz patlidžana?Kako da uklonimo gorčinu iz patlidžana?
29. dec.
Ima nekoliko načina da se ukloni gorak ukus patlidžana....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Zato smo dodali i "da poližeš prste"....
Recepti za kiseli kupus iz celog svetaRecepti za kiseli kupus iz celog sveta
19. feb.
Evo nekoliko recepata za kiseli kupus iz celog sveta: Kiseli kupus u kaci na naš način Potrebni sastojci: 30 kg kupusa, 400 g soli na 10 l vode, nekoliko kočanja kukuruza....
Recepti za ukusne musake iz celog svetaRecepti za ukusne musake iz celog sveta
04. januar
Na Balkanu postoji mnogo istorijskih, kulturnih i etničkih preplitanja. Nije ni čudo što se na različitim delovima poluostrva nalaze iste pesme, balkanska jela ili običaji. Svaka nacija dodaje nešto svoje i često prisvaja...
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Sočne, ukusne i tope se u ustima - omiljeni recepti uz pivo tokom vrućih letnjih meseci jestu ove pileće trtice, koje se baš ovako spremaju: Pileće trtice sa medom i senfom 500 g očišćenih pilećih trtica, 2 kašike ...
Ukusna pileća krilca sa prilogom od celog krompiraUkusna pileća krilca sa prilogom od celog krompira
25. jun
Krilca operemo i posolimo. Pomešamo ulje, alevu papriku, biber i čili, u dobijeni sos uvaljamo krilca. Ostavljamo tako jedan sat, nakon toga poređamo u pleh i dodajemo 150 ml tople vode i preostali sos. Pečemo u ugrejanoj...
Kako da uklonimo neprijatan miris iz frižidera?Kako da uklonimo neprijatan miris iz frižidera?
07. maj
Na sreću, nije previše teško da uklonite neprijatne mirise iz frižidera, a za to neće biti potrebno da kupujete skupe aromatizatore ili apsorbere mirisa....
Kako da uklonimo miris kupusa iz bureta?Kako da uklonimo miris kupusa iz bureta?
14. feb.
Svi mi volimo jela od kiselog kupusa i odmah nam krene pljuvačka na usta kada pogledamo u porciju svinjetine sa kiselim kupusom u rerni, ali kada se bure sa kiselim kupusom isprazni, vreme je da ga operemo i da ga čuvamo...
Kako da uklonimo miris ribe iz tiganja?Kako da uklonimo miris ribe iz tiganja?
16. januar
Miris ribe iz tiganja i iz drugih posuda možete ukloniti i uz pomoć limuna i pomorandži. Južno voće oljuštite, kore prelijte vodom i prokuvajte, po mogućnosti u posudi koja je zadržala miris ribe....
Pile sa boranijom iz rernePile sa boranijom iz rerne
18. januar
Pileće batake isecite i podelite ih na pola. Očistite luk i šargarepu, pa šargarepu isecite na kolutiće, a luk na polumesece....
Pile na soli iz rernePile na soli iz rerne
13. jul
1
Pile očistite i dobro operite. Pospite vegetom i lepo namažite maslacem. U veliki pleh sipajte so i stavite pile. Pecite oko jedan sat dok ne bude gotovo....
Pile sa krompirićima iz rernePile sa krompirićima iz rerne
21. jun
Meso kuvajte dok ne počne da peni. Krompir isecite na krupne komade i stavite u nauljanu tepsiju. Posolite, pobiberite i dodajte začin od povrća. Kuvano pile operite i utrljajte solju i začinom za pile....
Kako izvaditi kosti iz pilećih bataka?Kako izvaditi kosti iz pilećih bataka?
31. mart
Nakon toga (objašnjavamo otkoštavanje celog bataka, s donjim i gornjim delom) stavljate pileći batak sa njegove spoljašnje strane na dlan vaše leve ruke, njegova unutrašnja strana da gleda ka vama....