Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Nakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga. Domaći kravlji sir je gotov....
Kako da usolimo palamidu?Kako da usolimo palamidu?
04. januar
Palamida se ostavlja da se usoli 3 dana. Nakon toga, riba se vadi iz soli i spremna je za konzumaciju. Možete čuvati ovako usoljenu ribu u ostavi, koja treba da je hladna, ali i u frižideru....
Kako da usolimo slaninuKako da usolimo slaninu
10. dec.
Na isti način možete da usolite slaninu prethodno iseckana na kockice. Tada se svaka kockica usoli. Nakon usoljavanja slanina se istrlja crnim biberom i alevom paprikom i sitno iseckanim belim lukom....
Skuša u kesiSkuša u kesi
15. dec.
Očistite i operite skuše. Šargarepa nasecite na duge štapiće. Luk i paradajz oljuštite i isecite na šajbne. Oljušten beli luk isecite na kriške. Pospite iznutra i spolja skuše solju, biberom i kuminom....
Skuša u đuvečariSkuša u đuvečari
01. januar
1
Poklopimo i pečemo oko 90 minuta na maksimumu u rerni (ali ona treba da bude hladna). 80-og minuta isključujemo i nastavljamo da pečemo....
Skuša u folijiSkuša u foliji
11. jun
Očistite i operite ribu, osušite je. Oljuštite luk i isecite ga na kolutove, paradajz i limun na kriške. Postavite posudu za pečenje folijom i nalijte ulje, rasporedite na dno prvo luk, paradajz i kriške limuna. Posolite...
Skuša u rerniSkuša u rerni
15. avgust
Očistite i operite ribu pažljivo spolja i iznutra. Posolite i prelijte ribu sokom od limuna. Stavite ribe u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, dok ne uhvati...
Skuša u žutom umakuSkuša u žutom umaku
01. dec.
Skušu očistiti, odstraniti glavu, isprati i prebrisati, pa ih poređati u pleh ili vatrostalnu činiju. Pomešati senf, pavlaku, dodati sok od limuna i pešsun. Sve posoliti i pobiberiti....
Skuša u paradajz sosuSkuša u paradajz sosu
25. april
Paradajz sameljite i stavite da se kuva, dok voda iz njega ne ispari, začinite ga biberom, posolite i dodajte sitno naseckani beli luk. Skušu prelijte paradajz sosom i zapecite 15 minuta u rerni....
Sitna skuša u rerniSitna skuša u rerni
12. april
U pleh poređajte u slojevima luk, paradajz i limun nasečen na kolutove. Pospite biberom, pimentom, posolite i dodajte 2-3 listića lovora. Očistite, posolite i začinite ribu začinom za ribu. Ostavite u frižider na pola...
Skuša u konvektornoj rerniSkuša u konvektornoj rerni
22. maj
Beleška: Riba može da se ispeče i u običnoj rerni, koja treba prethodno da bude zagrejana. Tada u nju stavljam i tanke kriške limuna, koja sklanjam pri okretanju porcija. Vreme pečenja je skoro isto....
Pečena skuša u folijiPečena skuša u foliji
15. mart
Prelijte ribu i odozgo s malo maslinovog ulja, zavijte četiri strane folije ka ribi tako da je pokrijete i da se dobije oblik paketića. Ostale ribe spremite na isti način....
Pečena skuša u rerniPečena skuša u rerni
22. maj
1
Ako koristite zamrznutu skušu, treba da je ostavite da se odledi, da ne biste dobili kašu. Glava se seče, očistite unutrašnjost i podeli se na dva. Posipa se solju i biberom. Poređa se u pleh sa ulje....
Riba skuša u rerniRiba skuša u rerni
04. feb.
Dodati oljušten i nasečen paradajz sa malo šećera da se ublažite kiseli ukus. Kada smesa provri, sve prebaciti u posudu za pečenje. Preko smese poređati skuše, začinjene sa malo soli i bibera....
Kako da očistim skušu?Kako da očistim skušu?
13. maj
A šta je bolje od ribe lake za čišćenje, lake za pripremu i veoma ukusne, kao što je t skuša? Preporučujemo vam da probate klasični recept skuše u rerni ili našu omiljenu skušu sa povrćem u rerni....
Kako da filetiramo skušu?Kako da filetiramo skušu?
26. dec.
Pogledajte i neke ideje za pripremu skuše: Skuša sa kiselim mlekom, Janija od skuše i Punjena skuša....
PalamidaPalamida
14. jun
Palamida (Atlantic bonito, Sarda sarda) je morska riba iz porodice Skuša i roda Palamide, koje podseća na skušu. Ipak, palamida se razlikuje od nje po dužem prednjem grudnom peraju....
File od skuše u rerniFile od skuše u rerni
11. okt.
Oceđen se začinjava začinima po ukusu i servira se porcija skuše sa krompirom. Jednostavno i ukusno!...
Skuša u rasolu od kupusaSkuša u rasolu od kupusa
30. sep.
Očistite skuše od glava i iznutrica (gledajte da budu krupnije po 700-750 g) Očišćene ribe se prelivaju rasolom od kupusa, tako da se prekriju i ostavljaju se 15-20 minuta....
Skuša u papiru za pečenjeSkuša u papiru za pečenje
26. feb.
Pecite skušu u umerenoj rerni 20 minuta ili dok ne porumeni. Ovaj recept za Pečenu skušu u papiru za pečenje je jednostavan za pripremu i garantuje impresivan rezultat....
Čamci od skuše u rerniČamci od skuše u rerni
31. maj
Stavljam na 200 stepeni u rernu na 20-25 minuta i čamci od skuše u rerni su gotovi....
Brzo marinirana skuša u papiruBrzo marinirana skuša u papiru
02. april
Ostavljamo u toplom maslacu da se začini i aromatizuje dok se riba marinira. Nakon toga maslac od belog luka procedimo i rasporedimo ravnomerno preko filea skuše....
Skuša u kesi bez mirisaSkuša u kesi bez mirisa
14. jun
Dobro zatvaramo kesu i stavljamo u jednu posudu za pečenje i stavljamo u rernu - za oko pola sata pečena skuša je gotova....