Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirNakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga.
Domaći kravlji sir je gotov....
13. januar
Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Kuvana slanina
Kada usoljena slanina odstoji 20 dana u soli i usoli se dobro, Slaninu stavite u posudu sa vrelom vodom u koju ste dodali začine - 50 g luka, 25 g belog luka, 3 karanfilića, 5 zrna bibera, 1 lovorov list...
08. okt.
Da napravimo domaću slaninuNa sajtu smo sakupili dosta recepata za pripremanje slanine, zato preporučujemo da pogledate još:
- domaću usoljenu slaninu;
- slaninu u soku od kupusa;
- paprikovanu slaninu;
- kako da usolimo slaninu;...
14. feb.
Hajde da napravimo domaću slaninuA ako ste već pripremili svoju domaću slaninu, verovatno vam neće biti višak neki ukusan recept sa njom:
- Zapečeno jelo sa slaninom;
- Jaja sa slaninom;
- Krompir sa slaninom....
11. januar
Kako da usolimo palamidu?Palamida se ostavlja da se usoli 3 dana. Nakon toga, riba se vadi iz soli i spremna je za konzumaciju.
Možete čuvati ovako usoljenu ribu u ostavi, koja treba da je hladna, ali i u frižideru....
04. januar
Da li je slanina korisna?Dimljena slanina je odlična, ukus dimljene slanine mnogi od nas preferiraju....
27. okt.
Marinirana slanina u teglamaSlanina se dobro slaže u tegle i, prema vašim željama, možete u teglu da stavite malo lovorovog lista, 1 čen belog luka, 2-3 zrna crnog bibera.
Marinadu sipajte u tegle tek nakon što se ohladi. Tegle se zatvaraju....
10. mart
Slanina u alevoj papriciMože se jesti nakon dva dana da slanina upije ukuse. Čuva se u zamrzivaču....
02. januar
Kako da usolimo palamidu i skušu?Možete da izaberete različite načine da usolite palamidu i skušu, a najomiljeniji među kuvarima su usoljavanje u salamuri, suvo soljenje i brzo soljenje....
11. dec.
SlaninaOdabir i čuvanje slanine
Kako bi se ukus i kvalitet slanine očuvali, potrebno je poštovati određena pravila pravljenja i čuvanja slanine....
21. jul
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Slani kolačić SlaninaSlani kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni na otprilike 35-40 minuta.
Jedite slani kolačić Slanina za jutarnju ili po podnevnu užinu....
15. dec.
Slanina u salamuri sa belim lukomPrvo natopimo svežu slaninu. Stavljamo u duboku posudu i prelivamo vodom, a voda treba da je 2-3 prsta iznad slanine.
Stavljamo šerpu na hladno mesto na 24 sata.
Za to vreme voda treba da se promeni bar tri puta....
06. mart
Sjajna slanina u soku od kupusaUzmite odgovarajuću kutiji da u nju poređate slaninu.
Sipajte morsku so na dno, odozgo stavite parčiće slanine. Pospite ih opet solju, posle ponovo slaninu i tako do kraja. Završite solju....
22. sep.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Prženi kupus, slanina i krompirNa odgovarajućem suvom tiganju ispržiti šnite slanine da postanu reš.
Odložiti na papirni ubrus, a kada se ohlade, usitniti ih....
25. feb.
Kiš od slanine i siraZa ovu slanu pitu slanina se isecka na kockice i proprži na vrućoj masnoći. Ocedite slaninu na kuhinjskom papiru.
Na dno podmazanog pleha rasporedite slaninu, narezani topljeni sir i rendani kačkavalj....
13. avgust
Kako da blanširamo pirinač?Blanširanje je jedna od osnovnih tehnika kuvanja. To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta. Najčešće se blanšira povrće koje će biti duboko zamrznuto u...
23. januar
Kako da zamrznemo kukuruz?Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima.
Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...
20. dec.
Kako da čuvamo krompir?Krompir je jedan od najpopularnijih proizvoda za kuvanje. Zimi zahteva posebne uslove skladištenja. Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati...
16. dec.