Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako izgleda zdrav doručak?Kako izgleda zdrav doručak?
07. mart
Oni su odličan prilog uz svaki zdrav doručak!...
Pogledajte kako izgleda 200 kalorija od različitih namirnicaPogledajte kako izgleda 200 kalorija od različitih namirnica
21. nov.
Sada možete pogledati koliko je 200 kalorija u različitim namirnicama. Prosečnoj osobi je potrebno maksimum 2500 kalorija dnevno, a tačna količina zavisi od toga koliko energije može potrošiti u toku dana....
Kulinarska tura Uskršnjih jela po svetuKulinarska tura Uskršnjih jela po svetu
14. januar
Kod Austrijanaca ponedeljak je takođe svetao praznik Ostermontag. Španija Španci obeležavaju praznik uglavnom sa mnogim povorkama i mnogobrojnim procesima različitih verskih redova....
Pirinač - različite vrste, različita pripremaPirinač - različite vrste, različita priprema
16. sep.
On je izuzetno ukusan i izgleda neverovatno nakon svakog načina pripreme. Ova vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
Zdrav doručak po receptu profesora MermerskogZdrav doručak po receptu profesora Mermerskog
19. sep.
Doro promešajte, kako bi se sastojci dobroo pomešali i poslužite. Ukusno i zdravo!...
Zaslađene buhtle različitih oblikaZaslađene buhtle različitih oblika
20. sep.
Zaslađene buhtle različitih oblika su spremne....
Kako se peku različiti kolači?Kako se peku različiti kolači?
30. januar
Kolači mogu da se peku u nekoliko plehova u isto vreme na različitim nivoima u rerni. Za ostale pečene proizvode (npr. testo za kolač, testo sa kvascem) izbor temperature rerne je opet važan....
Kako čuvati različito voćeKako čuvati različito voće
06. maj
Čuvanje voća je posebno važno da bi se očuvali njegovi kvaliteti. Najbolje čuvanje koje može da sačuva njihove vitamine i minerale što je više moguće je u frižideru u plastičnim kesama. Ne pere se prethodno, već neposredno...
Pogledajte tipična jela koja bake po svetu kuvaju svojim unucimaPogledajte tipična jela koja bake po svetu kuvaju svojim unucima
19. nov.
Nadahnut idejom da predstavi najtipičnija bakina jela u različitim tačkama sveta, fotograf Gabriele Galimberti obilazi desetine zemalja i sastavlja izložbu Delikatesi sa ljubavlju....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da se oslobodimo buđi po zidovimaKako da se oslobodimo buđi po zidovima
23. avgust
Vlaga nalazi način da bude u svakom domu, u svakom kupatilu, kuhinji i hodniku. Zbog vlage se stvaraju fleke koje se najčešće pretvaraju u buđ. Problem nije samo što buđ smeti, nego može prouzrokovati neke alergijske reakcije...
Kako se peče jagnje - korak po korakKako se peče jagnje - korak po korak
10. maj
U sledećim redovima ćemo vam pokazati korak po korak kako da pečete jagnje. - Kada ste već nabavili jagnjetinu, obavezno je operite hladnom vodom. Ostavite nekoliko sati da se ocedi od vode, a zatim možete preći...
Kako se puni jagnje - korak po korakKako se puni jagnje - korak po korak
03. januar
Čak i da nemate selo, i dalje možete čuvati ovu svetlu tradiciju, tako što će biti potrebno da za taj cilj kupite jagnje težine otprilike 8-10 kilograma, koji se prodaju većinom u većim lancima prodavnica kod nas....
Šta jedu za Novu godinu u različitim zemljama svetaŠta jedu za Novu godinu u različitim zemljama sveta
02. mart
Pogledajte tradicionalne novogodišnje trpeze, koje smo sakupili za vas u galeriji gore i koje različite nacije serviraju za zdravlje i blagostanje na sto u noći između 31. decembra i 1. januara. page 1....
Kako da pečemo različite vrste mesa?Kako da pečemo različite vrste mesa?
25. maj
Za komade različite veličine će biti potrebno različito vreme, ali standardno pravilo je 30 minuta na 450 g....
Kako izgleda vrganj?Kako izgleda vrganj?
06. januar
Ali znamo li kako oni zapravo izgledaju? Ako se i sami pitate kako tačno izgledaju vrganji, to ćete saznati u ovom savetu....
Kako izgleda kiseljak?Kako izgleda kiseljak?
30. maj
Divlji kiseljak, gajen na pašnjacima širom sveta, prepoznatljiv je po malim srcolikim listovima, koji podsećaju na detelinu....
Kako izgleda paškanat?Kako izgleda paškanat?
26. januar
Paškanat je korenasto povrće, koje liči na svetlu šargarepu i rođak je celera i šargarepe. Paškanat može da se kupi tokom cele godine, ali je njegova prava sezona zima....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Nezavisno koji recept će biti izabran, lepo je to što stoje kao lep posip po svakom uskršnjem kolaču....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Najbolji gulaš na svetuNajbolji gulaš na svetu
19. feb.
Zagrejte mast u loncu dovoljno širokom, da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju. Pržite na jakoj vatri dok sva voda ne ispari. Dodajte luk i kuvajte dok ne postane gotovo proziran. Dodajte so, rukolu, sveži korijander...
Pogledajte kako sada izgleda devojčica, koja nikada nije probala šećerPogledajte kako sada izgleda devojčica, koja nikada nije probala šećer
20. jul
Namirnice, koje predlažu današnji lanci prodavnica, sadrže toliko mnogo prerađenog šećera i konzervanasa, da je skoro nemoguće uvek se hraniti zdravo. Uprkos tome, postoji način da izbegnete sve ove opasne sastojke, i da...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Najvazdušastije japanske kiflice na svetuNajvazdušastije japanske kiflice na svetu
23. dec.
1
Ostavite najvazdušastije japanske kiflice na svetu da se ohlade, pre nego što ih izvadite iz kalupa. Prijatno!...
Koristi različitih vrsta čajevaKoristi različitih vrsta čajeva
19. nov.
Hiljadama godina čaj je jedan od najomiljenijih napitaka u svetu....