Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pogledajte kako izgleda 200 kalorija od različitih namirnicaSada možete pogledati koliko je 200 kalorija u različitim namirnicama.
Prosečnoj osobi je potrebno maksimum 2500 kalorija dnevno, a tačna količina zavisi od toga koliko energije može potrošiti u toku dana....
21. nov.
Kulinarska tura Uskršnjih jela po svetuKod Austrijanaca ponedeljak je takođe svetao praznik Ostermontag.
Španija
Španci obeležavaju praznik uglavnom sa mnogim povorkama i mnogobrojnim procesima različitih verskih redova....
14. januar
Pirinač - različite vrste, različita pripremaOn je izuzetno ukusan i izgleda neverovatno nakon svakog načina pripreme. Ova vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
16. sep.
Zdrav doručak po receptu profesora MermerskogDoro promešajte, kako bi se sastojci dobroo pomešali i poslužite.
Ukusno i zdravo!...
19. sep.
Kako se peku različiti kolači?Kolači mogu da se peku u nekoliko plehova u isto vreme na različitim nivoima u rerni.
Za ostale pečene proizvode (npr. testo za kolač, testo sa kvascem) izbor temperature rerne je opet važan....
30. januar
Kako čuvati različito voćeČuvanje voća je posebno važno da bi se očuvali njegovi kvaliteti. Najbolje čuvanje koje može da sačuva njihove vitamine i minerale što je više moguće je u frižideru u plastičnim kesama. Ne pere se prethodno, već neposredno...
06. maj
Pogledajte tipična jela koja bake po svetu kuvaju svojim unucimaNadahnut idejom da predstavi najtipičnija bakina jela u različitim tačkama sveta, fotograf Gabriele Galimberti obilazi desetine zemalja i sastavlja izložbu Delikatesi sa ljubavlju....
19. nov.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da se oslobodimo buđi po zidovimaVlaga nalazi način da bude u svakom domu, u svakom kupatilu, kuhinji i hodniku. Zbog vlage se stvaraju fleke koje se najčešće pretvaraju u buđ. Problem nije samo što buđ smeti, nego može prouzrokovati neke alergijske reakcije...
23. avgust
Kako se peče jagnje - korak po korakU sledećim redovima ćemo vam pokazati korak po korak kako da pečete jagnje.
- Kada ste već nabavili jagnjetinu, obavezno je operite hladnom vodom. Ostavite nekoliko sati da se ocedi od vode, a zatim možete preći...
10. maj
Kako se puni jagnje - korak po korakČak i da nemate selo, i dalje možete čuvati ovu svetlu tradiciju, tako što će biti potrebno da za taj cilj kupite jagnje težine otprilike 8-10 kilograma, koji se prodaju većinom u većim lancima prodavnica kod nas....
03. januar
Šta jedu za Novu godinu u različitim zemljama svetaPogledajte tradicionalne novogodišnje trpeze, koje smo sakupili za vas u galeriji gore i koje različite nacije serviraju za zdravlje i blagostanje na sto u noći između 31. decembra i 1. januara.
page
1....
02. mart
Kako da pečemo različite vrste mesa?Za komade različite veličine će biti potrebno različito vreme, ali standardno pravilo je 30 minuta na 450 g....
25. maj
Kako izgleda vrganj?Ali znamo li kako oni zapravo izgledaju?
Ako se i sami pitate kako tačno izgledaju vrganji, to ćete saznati u ovom savetu....
06. januar
Kako izgleda kiseljak?Divlji kiseljak, gajen na pašnjacima širom sveta, prepoznatljiv je po malim srcolikim listovima, koji podsećaju na detelinu....
30. maj
Kako izgleda paškanat?Paškanat je korenasto povrće, koje liči na svetlu šargarepu i rođak je celera i šargarepe. Paškanat može da se kupi tokom cele godine, ali je njegova prava sezona zima....
26. januar
Kako se prave perlice šećera?Nezavisno koji recept će biti izabran, lepo je to što stoje kao lep posip po svakom uskršnjem kolaču....
10. nov.
Najbolji gulaš na svetuZagrejte mast u loncu dovoljno širokom, da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju. Pržite na jakoj vatri dok sva voda ne ispari. Dodajte luk i kuvajte dok ne postane gotovo proziran. Dodajte so, rukolu, sveži korijander...
19. feb.
Pogledajte kako sada izgleda devojčica, koja nikada nije probala šećerNamirnice, koje predlažu današnji lanci prodavnica, sadrže toliko mnogo prerađenog šećera i konzervanasa, da je skoro nemoguće uvek se hraniti zdravo. Uprkos tome, postoji način da izbegnete sve ove opasne sastojke, i da...
20. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Najvazdušastije japanske kiflice na svetuOstavite najvazdušastije japanske kiflice na svetu da se ohlade, pre nego što ih izvadite iz kalupa.
Prijatno!...
23. dec.
1
Koristi različitih vrsta čajevaHiljadama godina čaj je jedan od najomiljenijih napitaka u svetu....
19. nov.