Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kiseljak sa grizom za bebeKiseljak sa grizom za bebe
11. nov.
Mešajte energično kiseljak oko minut-dva. Kiseljak sa grizom za bebe je gotov. Obavezno proverite da li odgovatajuća temperatura pre nego što date bebi....
Kako izgleda zdrav doručak?Kako izgleda zdrav doručak?
07. mart
trenutak nije najbolji način da provedete život, i da to prejedanje hranom i preterivanje sa alkoholom, izležavanje u krevetu do podneva, pušenje i slično, su navike koje bi štetile ne samo vašem zdravlju, već i vašem izgledu...
Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)
05. dec.
Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac) je vrlo ukusan....
Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?
22. mart
Pre nego što napunite tegle, možete da izblanširate listove kiseljaka....
Kako očistiti spanać, zelje i kiseljakKako očistiti spanać, zelje i kiseljak
16. april
Na kraju, ali ne i najmanje važno, ni spanać ni zelje i kiseljak ne mogu da izdrže dugotrajno kuvanje....
KiseljakKiseljak
21. jul
Često se pasira u čorbama i sosevima i kiseljak je osnovni sastojak čorbe od kiseljaka. Jela sa spanaćem i čorba od kropmira dobijaju kiselkast ukus nakon dodavanja kiseljaka....
Kako izgleda doručak različitih nacija po svetuKako izgleda doručak različitih nacija po svetu
20. avgust
Doručak je jedan od glavnih obroka u toku dana, a niz proučavanja je stigao do kategoričnog zaključka i da je najzdraviji obrok. Međutim, u različitim delovima sveta poslužuju različita jela za doručak. Sa platformi za...
Pogledajte kako izgleda 200 kalorija od različitih namirnicaPogledajte kako izgleda 200 kalorija od različitih namirnica
21. nov.
Ako ste nekada bili na dijeti, sigurno su vas zanimale kalorije raznih namirnica. Sada možete pogledati koliko je 200 kalorija u različitim namirnicama. Prosečnoj osobi je potrebno maksimum 2500 kalorija dnevno, a...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako izgleda vrganj?Kako izgleda vrganj?
06. januar
Ali znamo li kako oni zapravo izgledaju? Ako se i sami pitate kako tačno izgledaju vrganji, to ćete saznati u ovom savetu....
Kako izgleda paškanat?Kako izgleda paškanat?
26. januar
Paškanat je korenasto povrće, koje liči na svetlu šargarepu i rođak je celera i šargarepe. Paškanat može da se kupi tokom cele godine, ali je njegova prava sezona zima. Povrće ima belu do svetložute boje, malo je žilaviji...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna. Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
Pogledajte kako sada izgleda devojčica, koja nikada nije probala šećerPogledajte kako sada izgleda devojčica, koja nikada nije probala šećer
20. jul
Namirnice, koje predlažu današnji lanci prodavnica, sadrže toliko mnogo prerađenog šećera i konzervanasa, da je skoro nemoguće uvek se hraniti zdravo. Uprkos tome, postoji način da izbegnete sve ove opasne sastojke, i da...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako izgleda alergija na hranu?Kako izgleda alergija na hranu?
05. okt.
Alergija na hranu ili netolerancija na određene vrste hrane može uticati na svaku osobu u nekom trenutku njenog života. Kada ljudi konzumiraju određenu hranu, a zatim počnu da osećaju neku nelagodnost, misle da imaju alergiju...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kaša od kiseljkaKaša od kiseljka
30. mart
Dodajemo sitno iseckan luk i kiseljak. Posolimo sa jednim prstohvatom soli, prstohvatom aleve paprike i malo bibera. Ringla treba da bude slaba, zeleni sastojci treba lepo da se dinstaju....
Kiseljak, loboda i pirinač u rerniKiseljak, loboda i pirinač u rerni
12. avgust
Operite povrće i pečurke i isecite ih. Ispržite ih i dodajte pirinač. Sipajte u pleh i dodajte 3 šolje vode. Posolite i pecite dok pirinač ne upije vodu /da jelo ostane na masnoći/. Umutite jaja, dodajte kiselo mleko...
Babina supa od kiseljakaBabina supa od kiseljaka
21. nov.
Babinu supu od kiseljaka sam začinila crnim biberom....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Iako izgleda kao uvenula salata, njegov prepoznatljivi ukus je odličan. Ne propustite ovaj sastojak, jer ne samo da dodaje prijatan ukus mnogim jelima, već je i jednostavan za kuvanje....
Kaša od spanaća i kiseljakaKaša od spanaća i kiseljaka
11. mart
Prijatno sa mojom kašom od spanaća i kiseljaka!...
Kaša od koprive i kiseljakaKaša od koprive i kiseljaka
18. okt.
Kaša od koprive i kiseljaka je veoma ukusna....
Čorba od koprive i kiseljakaČorba od koprive i kiseljaka
16. maj
Čorba od koprive i kiseljaka je mnogo ukusna....
Kaša od zelja i kiseljkaKaša od zelja i kiseljka
11. avgust
Operite zelje i kiseljak, ostavite da se ocede i isecite. U šerpi pomešajte zeleniš sa maslacem, kiselim mlekom, 3/4 šolje vode, jajima i brašnom i dobro promešajte....