Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čips od banane u dehidratoruGotov čips čuvajte u staklenoj tegli sa poklopcem.
Čips od banane u dehidratoru je savršena grickalica....
08. januar
Ćufte za burgere iz restorana za brzu hranuOd dobijene smese napravite 4 jednake ćufte, debljine 2 cm. Ćufte za burgere pecite na dobro zagrejanom roštilju, tako da svaku stranu pečete po 4-5 minuta....
17. april
Da napravimo domaći kukuruzni čipsNapravite udubljenje u sredini suve smese i sipajte tečnu smesu unutra. Promešajte dobro smesu viljuškom, da se dobro zamesi. Mešajte dok ne dobijete testo;
4....
17. jun
Kako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnikePo želji i prema receptu za desert koji odlučite da napravite, možete dodati neke od gore navedenih proizvoda da začinite šećerni sirup.
VAŽNO!...
02. april
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
19. maj
ČipsPoslednje što može da se tvrdi je da je čips korisna hrana, ali iako ne nosi koristi za naše telo, u izvesnoj meri je uživanje za naša čula....
26. jun
Čips od tikvica za pivoUkusan i hrskav čips od tikvica, kako topao, tako i hladan, serviran s grčkim sosom ili dzadziki salatom i čašom piva....
22. jun
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKiselo testo treba da se hrani bar dva puta dnevno. Ponekad, posebno ako je toplije, može da naraste dosta brzo i da traži hranu češće....
10. april
Kako čuvati hranu- Izbegavajte da čuvate hranu u korišćenim posudama, jer mogu da sadrže molekule od prethodne hrane, koji mogu da pokvare novu....
14. sep.
Kako napraviti domaće prezle?Izlomite ih na male komade i sameljite u mašini za hranu. U nedostatku mašine, koristi se stari provereni metod - raspoređuju se po novinama i gnječe se staklenom flašom kao valjkom....
08. dec.
Kako napraviti sofrito sosKada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa.
Zaista, sve do sada...
14. okt.
Kako napraviti dijetalne palačinke?U zavisnosti od naših želja, možemo napraviti slatke ili slane palačinke....
13. okt.
Kako napraviti domaći majonezAli da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
29. april
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?To će hranu učiniti još hrskavijom. Procedura je sledeća- isplaknete hranu, potopite je u odvojen tanjir s brašnom, nakon toga u smesu sa pivom i onda u tiganj ili fritezu....
07. maj
Kako napraviti dobar kiseli kupusKiseli kupus je omiljena hrana mnogih evropskih naroda. Zahvaljujući njegovom specifičnom ukusu i mirisu, ljudi jedva čekaju da dođu zimski meseci da uživaju u njemu....
28. okt.
Kako napraviti domaće orahovo uljeNiska tačka ključanja sprečava hranu da dostigne temperaturu prženja. Takođe mu nedostaju antioksidansi koji se nalaze u maslinovom ulju i stoga ima veoma kratak rok trajanja....
27. jul
Kako napraviti tortu od kartona?Trebalo bi da ima dovoljno komada da kolač bude okrugao;
- Nakon što napravite sve komade, potrebno je da napravite i njenu osnovu....
03. januar
1
Kako da napravimo špric za torte u kućnim uslovimaPostoji dosta načina da napravite špric za torte u kućnim uslovima. Ako želite da napravite špric za eklere, onda uzmite jednu kesu za jednokratnu upotrebu.
Jedan kraj, sa donje strane, isecite ukoso, oko 0.5 cm....
10. april
Kako da sami napravite napitak za mršavljenje sa jabukovim sirćetom?Postoji mnogo drugih načina za dodavanje ovog proizvoda u hranu, kao što je pravljenje osvežavajućeg tonika (recept ispod)....
09. nov.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Kako da napravite savršeni frape?Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
27. okt.
Kako da napravite veganski majonez?Među sosevima za aromatiziranje osnovnih namirnica, majonez zauzima centralno mesto. Pogodan je dodatak grickalicama i sendvičima. Pravi savršen tandem sa različitim vrstama mesa, sa salatama, pecivom i povrćem.
Međutim...
08. okt.
Kako da napravite lisnato testo?Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža.
Razvaljajte testo u debeo sloj....
23. sep.