Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?
17. dec.
Tačno u to vreme konzumacija može da obezbedi telu energiju za ceo dan. Takođe, je dobro da jedete jela sa sitnim sirom za ručak, glavno je da pravilno kombinujete sastojke....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Razlog za to leži u činjenici da Himalajska so sadrži natrijum hlorid i čitav niz životno važnih minerala i elemenata za ljudski organizam....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - špagete Bolonjeze; - špagete Karbonara; - špagete sa pečurkama; - ili špagete sa piletom;...
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Nakon što već zante kako da pravilno umutite belanca, preporučijemo da probate i neke od naših oprobanih recepata za puslice ili domaće orasnice....
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Meso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi....
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Priprema pojedinih vrsta ribe za prženje Sitna riba se prži cela i na jakoj vatri, a krupna se čisti, seče na komade i prži se na slabijoj vatri kako bi toplotna obrada mogla da bude ravnomerna....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Dolaskom hladnijih, zimskih dana, sve češće posežemo za omiljenim napitkom za zagrevanje. Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo. Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Važno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeKako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevape
21. mart
Ipak, evo šta je važno da znate ako se pitate kako da pripremite mleveno meso za ćuftice i ćevape, mesne poslastice, koje voli svaki pošteni Balkanac....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Međutim, postoji način da kiseli kupus ne samo da duže sačuvate, već i da sačuvate vitamine i minerale koje sadrži. A evo glavnih načina za pravilno čuvanje kiselog kupusa....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Sam recept za pečeno pile u rerni izgleda jednostavan i čini se da predstavlja siguran uspeh. To nije uvek slučaj. Meso može postati suvo, bezukusno ili tvrdo. Gde je ukusna kožica i sočno i mirisno meso?...
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
I nezavisno od toga, da li ćete pripremati pljeskavice, ćuftice ili ćevape na roštilju, janiju sa ćufticama, musaku ili punjene paprike, uvek je važno kako da začinimo mleveno meso za svako od ovih jela....
Kako pravilno konzumirati šargarepu za maksimalnu koristKako pravilno konzumirati šargarepu za maksimalnu korist
07. april
Kako pravilno konzumirati šargarepu Svi znamo da je ovo povrće veoma bogato karotenoidima i posebno beta-karotenima....
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?
30. april
• Negde blizu stavite vodu da vri za vreme sečenja luka. Para će razdvojite ljuta isparenja za vreme sečenja. • U prodavnicama se prodaju naočare za sečenje luka....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Za bi se to izbeglo, da uštedite pare i zajedno sa tim uvek da imate luk pri ruci, nudimo vam da shvatite kako da pravilno čuvamo luk....
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?
26. avgust
Lignje su čiste, ali sirove i sada ćete saznati kako da ih pravilno skuvate. Pravilno kuvanje lignji Stavite lonac čiste vode na šporet, dodajte jednu kašiku soli....
Sa čime da kombinujemo pržene tikviceSa čime da kombinujemo pržene tikvice
26. avgust
Sa čime da kombinujete pržene tikvice: Sosovi za pržene tikvice Sosovi igraju ključnu ulogu u pojačavanju ukusa prženih tikvica....
Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?
31. avgust
Pogledajte kako da očistite nitrate. Evo šta je važno znati i da budete sigurni da možete uživati u svojoj omiljenoj zelenoj salati....
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?
29. mart
Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus. Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni....
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
1
Pored toga što je veoma korisna, ako se naučite kako da je spremite, ona vam može poslužiti kao dodatak čorbama, kao osnova za salate, za glavna jela, za slatkiše od testa, pa čak i za pojedine deserte....
Kako da koristimo papir za pečenjeKako da koristimo papir za pečenje
31. maj
Kada ste spremni da izvadite ispečeno kulinarsko iskušenje iz tepsije, pregament koji štrči prosto ikoristite kao drške kako biste ga podigli direktno iz tepsije....