Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da pravilno začinite salatu?Razlog za to leži u činjenici da Himalajska so sadrži natrijum hlorid i čitav niz životno važnih minerala i elemenata za ljudski organizam....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
Kako da pravilno umutite belanca?Nakon što već zante kako da pravilno umutite belanca, preporučijemo da probate i neke od naših oprobanih recepata za puslice ili domaće orasnice....
Kako da pravilno pečemo divljačMeso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi....
Kako da pravilno pržimo ribu?Priprema pojedinih vrsta ribe za prženje
Sitna riba se prži cela i na jakoj vatri, a krupna se čisti, seče na komade i prži se na slabijoj vatri kako bi toplotna obrada mogla da bude ravnomerna....
Kako da pravilno jedemo banane?Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako da pravilno pripremimo čajDolaskom hladnijih, zimskih dana, sve češće posežemo za omiljenim napitkom za zagrevanje. Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć....
Kako pravilno da kuvamo mesoVažno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusMeđutim, postoji način da kiseli kupus ne samo da duže sačuvate, već i da sačuvate vitamine i minerale koje sadrži. A evo glavnih načina za pravilno čuvanje kiselog kupusa....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Sam recept za pečeno pile u rerni izgleda jednostavan i čini se da predstavlja siguran uspeh. To nije uvek slučaj. Meso može postati suvo, bezukusno ili tvrdo. Gde je ukusna kožica i sočno i mirisno meso?...
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?I nezavisno od toga, da li ćete pripremati pljeskavice, ćuftice ili ćevape na roštilju, janiju sa ćufticama, musaku ili punjene paprike, uvek je važno kako da začinimo mleveno meso za svako od ovih jela....
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?• Negde blizu stavite vodu da vri za vreme sečenja luka. Para će razdvojite ljuta isparenja za vreme sečenja.
• U prodavnicama se prodaju naočare za sečenje luka....
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus.
Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni....
Kako da na pravilan način skuvate heljduPored toga što je veoma korisna, ako se naučite kako da je spremite, ona vam može poslužiti kao dodatak čorbama, kao osnova za salate, za glavna jela, za slatkiše od testa, pa čak i za pojedine deserte....
Kako da koristimo papir za pečenjeKada ste spremni da izvadite ispečeno kulinarsko iskušenje iz tepsije, pregament koji štrči prosto ikoristite kao drške kako biste ga podigli direktno iz tepsije....