Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
13. januar
Masline u salamuriMasline se natope u salamuri bar 30 dana, pri čemu treba da su pokrivene nekom posudom, tako da ne isplivaju na površinu....
05. okt.
Marinirane masline u vinuPotrebno je da operete masline i napravite slanu vodu od vode i soli....
20. nov.
Masline za zimuZdrav zelen plod masline opere se očisti od peteljki i ocijedi od vode. Drvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne.
Svaku maslinu zasecite na tri mesta....
03. feb.
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeImajte na umu da proces sušenja na vazduhu traje između 10 i 14 dana.
Sušenje voća u kućnoj rerni
Najlakša stvar na svetu. Zagrejte rernu na 60 stepeni u režimu "Turbo"....
04. jul
Pohovane masline sa topljenim siromPohovane masline izvadite na tanjir sa kuhinjskim papirom.
Ostavite da se blago ohlade i servirajte tapas pohovane masline sa topljenim sirom....
05. dec.
Pečene pohovane masline sa čedromUvijte svaku maslinu sa po kašikom tako dobijenog testa.
4. Poređajte masline u posudu za pečenje na papir za pečenje.
5. Pecite 15 minuta ili dok ne dobiju zlatastu preplanulost....
25. april
Masline sa paštetom od sardineIzaberite krupnije crne masline. Odvojte ih od koštica ili odmah kupite masline bez koštica. Pomoću odgovarajuće kašike napunite masline....
25. feb.
Krompir pire, kobasice i masline u đuvečariU pire dodajte i naseckane masline, kobasicu i peršun.
Dobro promešajte i sipajte smesu u đuvečare do polovine.
Promešajte sir i ljutenicu i stavite preko pirea. Prekrijte preostalim pireom....
21. feb.
Domaće marinirane masline sa belim lukomPrvo treba masline da prelivate toplom vodom bar jednom dnevno 2-3 dana da ne budu slane.
Nakon toga pripremate odgovarajuću teglu i poređate red maslina, red usitnjene mirođije i belog luka po ukusu....
13. okt.
Kako da napravimo sušene šljiveSušene šljive možete kupiti na raznim mestima i sami da se uverite u njihove koristi. Međutim, najbolje je da ih sami pripremite, kako biste zaista bili sigurni u to šta konzumirate....
11. mart
Sos od maslina i začinaPomešate sastojke zajedno u blenderu ili secku.
Pasirajte smesu do vaše željene gustine - na fino ili krupnije.
Sipajte sos u srednje veliku posudu i začinite po ukusu.
Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od...
05. jul
Salata od maslina i sitnog siraUmešamo seckanu zelenu papriku i masline. Posolimo, pobiberimo i promešamo.
Kašikom za sladoled od mase pravimo kuglice i tako serviramo na tanjir salatu sa maslinama....
27. dec.
Kako da pripremite kinouKinoa ima miris oraha i sveže trave, i ima vrlo zanimljiv ukus. Konzistencija kinoe je slična onoj od kus-kusa. Kada kuvate kinou, ona se povećava četiri puta....
21. jul
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?A evo kako možete, i to vrlo lako, pripremiti Zaatar kod kuće....
27. januar
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Primeri recepata kao što su supe, prženi sušeni vrganj sa krompirom, vrganj sa pavlakom i mnogi drugi recepti za vrganje mogu se pripremiti sa sušenim vrganjima....
28. okt.
Pica sa nadevom od maslina i patlidžanaDodajemo masline, biber, so, ljutu alevu papriku, ruzmarin i ostavljamo nadev da se ohladi.
Naraslo testo podelimo na 3 lopte i razvijamo blago od svake okruglu koru....
02. dec.
Jelo od zelja, maslina i paradajz pireaStavljamo oceđeno zelje, masline, izrendani luk, biber, so i nanu po ukusu. Uključujemo ringlu i dinstamo, mešajući.
Kad provri tečnost, posipamo alevom paprikom i brašnom....
12. maj
Kako da pripremimo pastrmkuAli ukoliko ste provrženici pečenja u rerni ili prženja, možete da je pripremite i tako. Kao miris za ribu pastrmku veoma su pogodni sveži začini - peršun, mirođija, majčina dušica....
05. januar
Kako da pripremimo tunuZa 6 porcija vam je potebno 50 grama rendanog kačkavalja, 1 supena kašika maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 600 grama ribe iz konzerve u svom sosu, 4 jaja, 400 g maslina bez koštice, 300 ml svežeg mleka, 1 supena...
16. mart
Brzi namaz od crnih maslina i majčine dušiceSmesu sipate u posudu ili teglu da se čuva u frižideru, ja sam stavila u teglu da frižider ne bi mirisao na beli luk.
Kada odlučite da koristite pastu od maslina, prepecite kriške ili bruskete i namažite....
19. sep.
Kako da pripremite riblji bujonPripremili smo dva recepta za odličan domaći riblji bujon....
30. jun
Kako sami pripremiti brašno od leblebije?Brašno od sušene leblebije
U suštini pravljenje brašna od sušene leblebije je isto, ali samo preskočite deo pečenja....
23. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1