Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
Masline u salamuriMasline u salamuri
05. okt.
Masline se natope u salamuri bar 30 dana, pri čemu treba da su pokrivene nekom posudom, tako da ne isplivaju na površinu....
Marinirane masline u vinuMarinirane masline u vinu
20. nov.
Potrebno je da operete masline i napravite slanu vodu od vode i soli....
Masline za zimuMasline za zimu
03. feb.
Zdrav zelen plod masline opere se očisti od peteljki i ocijedi od vode. Drvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne. Svaku maslinu zasecite na tri mesta....
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeKako da pripremite sušeno voće kod kuće
04. jul
Imajte na umu da proces sušenja na vazduhu traje između 10 i 14 dana. Sušenje voća u kućnoj rerni Najlakša stvar na svetu. Zagrejte rernu na 60 stepeni u režimu "Turbo"....
Pohovane masline sa topljenim siromPohovane masline sa topljenim sirom
05. dec.
Pohovane masline izvadite na tanjir sa kuhinjskim papirom. Ostavite da se blago ohlade i servirajte tapas pohovane masline sa topljenim sirom....
Pečene pohovane masline sa čedromPečene pohovane masline sa čedrom
25. april
Uvijte svaku maslinu sa po kašikom tako dobijenog testa. 4. Poređajte masline u posudu za pečenje na papir za pečenje. 5. Pecite 15 minuta ili dok ne dobiju zlatastu preplanulost....
Masline sa paštetom od sardineMasline sa paštetom od sardine
25. feb.
Izaberite krupnije crne masline. Odvojte ih od koštica ili odmah kupite masline bez koštica. Pomoću odgovarajuće kašike napunite masline....
Krompir pire, kobasice i masline u đuvečariKrompir pire, kobasice i masline u đuvečari
21. feb.
U pire dodajte i naseckane masline, kobasicu i peršun. Dobro promešajte i sipajte smesu u đuvečare do polovine. Promešajte sir i ljutenicu i stavite preko pirea. Prekrijte preostalim pireom....
Domaće marinirane masline sa belim lukomDomaće marinirane masline sa belim lukom
13. okt.
Prvo treba masline da prelivate toplom vodom bar jednom dnevno 2-3 dana da ne budu slane. Nakon toga pripremate odgovarajuću teglu i poređate red maslina, red usitnjene mirođije i belog luka po ukusu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene šljive možete kupiti na raznim mestima i sami da se uverite u njihove koristi. Međutim, najbolje je da ih sami pripremite, kako biste zaista bili sigurni u to šta konzumirate....
Sos od maslina i začinaSos od maslina i začina
05. jul
Pomešate sastojke zajedno u blenderu ili secku. Pasirajte smesu do vaše željene gustine - na fino ili krupnije. Sipajte sos u srednje veliku posudu i začinite po ukusu. Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od...
Salata od maslina i sitnog siraSalata od maslina i sitnog sira
27. dec.
Umešamo seckanu zelenu papriku i masline. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Kašikom za sladoled od mase pravimo kuglice i tako serviramo na tanjir salatu sa maslinama....
MaslineMasline
01. mart
masline, punjene Pimentom - ove masline se gaje vekovima u Grčkoj....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa ima miris oraha i sveže trave, i ima vrlo zanimljiv ukus. Konzistencija kinoe je slična onoj od kus-kusa. Kada kuvate kinou, ona se povećava četiri puta....
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Kako pripremiti arapski začin Zaatar?
27. januar
A evo kako možete, i to vrlo lako, pripremiti Zaatar kod kuće....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Primeri recepata kao što su supe, prženi sušeni vrganj sa krompirom, vrganj sa pavlakom i mnogi drugi recepti za vrganje mogu se pripremiti sa sušenim vrganjima....
Pica sa nadevom od maslina i patlidžanaPica sa nadevom od maslina i patlidžana
02. dec.
Dodajemo masline, biber, so, ljutu alevu papriku, ruzmarin i ostavljamo nadev da se ohladi. Naraslo testo podelimo na 3 lopte i razvijamo blago od svake okruglu koru....
Jelo od zelja, maslina i paradajz pireaJelo od zelja, maslina i paradajz pirea
12. maj
Stavljamo oceđeno zelje, masline, izrendani luk, biber, so i nanu po ukusu. Uključujemo ringlu i dinstamo, mešajući. Kad provri tečnost, posipamo alevom paprikom i brašnom....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ali ukoliko ste provrženici pečenja u rerni ili prženja, možete da je pripremite i tako. Kao miris za ribu pastrmku veoma su pogodni sveži začini - peršun, mirođija, majčina dušica....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Za 6 porcija vam je potebno 50 grama rendanog kačkavalja, 1 supena kašika maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 600 grama ribe iz konzerve u svom sosu, 4 jaja, 400 g maslina bez koštice, 300 ml svežeg mleka, 1 supena...
Brzi namaz od crnih maslina i majčine dušiceBrzi namaz od crnih maslina i majčine dušice
19. sep.
Smesu sipate u posudu ili teglu da se čuva u frižideru, ja sam stavila u teglu da frižider ne bi mirisao na beli luk. Kada odlučite da koristite pastu od maslina, prepecite kriške ili bruskete i namažite....
Kako da pripremite riblji bujonKako da pripremite riblji bujon
30. jun
Pripremili smo dva recepta za odličan domaći riblji bujon....
Kako sami pripremiti brašno od leblebije?Kako sami pripremiti brašno od leblebije?
23. dec.
Brašno od sušene leblebije U suštini pravljenje brašna od sušene leblebije je isto, ali samo preskočite deo pečenja....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....