Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bakino domaće jabukovo sirćeBakino domaće jabukovo sirće
26. sep.
I takođe kupinovo sirće, koje je veoma ukusno. Sirće se može napraviti od bilo kog voća prema ovom receptu. Kontraindikacije jabukovog sirćeta: Samo jedna! Ako se prekomerno koristi....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Jabukovo sirće i njegove koristi za zdravljeJabukovo sirće i njegove koristi za zdravlje
08. sep.
nakon uzimanja jabukovog sirćeta....
Bistri kurbanBistri kurban
21. april
Isecite meso na odgovarajuće parčiće i skuvajte ga sa litar i po vode u hermetičkoj šerpi oko 30-40 minuta. Gotovo meso odvojte od kosti i prebacite u drugu posudu. Dodajte proceđeni bujon. Začinite solju i biberom i prokuvajte...
Da li je jabukovo sirće korisno?Da li je jabukovo sirće korisno?
13. jun
Ako želite da saznate da li je jabukovo sirće korisno, onda je ovaj savet za vas. Reći ćemo vam ukratko koje su koristi jabukovog sirćeta....
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
02. sep.
Ostavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri. Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
Jabukovo vinoJabukovo vino
05. jun
Ako ne dodate šećer u jabukovo vino, ono će biti kratkotrajno i slabo....
Bistri sok od višnjeBistri sok od višnje
04. jun
Bistri sok od višanja je prelep, lepši i od kupovnog....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
O pančeti ćemo vam pričati u ovim redovima, jer je dostupna i kod nas i svakako je nešto što biste želeli da probate....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
25. avgust
Sastav jabukovog sirćeta Jabukovo sirće sadrži provitamin A, koji se ubraja u grupu najjačih antioksidanasa....
Keksići jabukovo srceKeksići jabukovo srce
11. dec.
Ostavite keks jabukovo srce da se ohladi na rešetku. Neka vam je slatko!...
Domaće jabukovo sirćeDomaće jabukovo sirće
04. okt.
Nakon 10 dana se formira i talog, ponovo se procedi i to je vaše domaće jabukovo sirće. Ako ga ostavite godinu dana, izbistriće se, ali ko će da čeka toliko....
Prirodno jabukovo sirćePrirodno jabukovo sirće
18. dec.
Vremenom će se sirće izbistriti. Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako se pije jabukovo sirće?Kako se pije jabukovo sirće?
26. mart
Prvi rezultati upotrebe jabukovog sirćeta vidljivi su tek nakon dve sedmice....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Pravo domaće jabukovo sirćePravo domaće jabukovo sirće
29. jul
1
Ona se može koristit prilikom sledeće prirpeme jabukovog sirćeta. Sa gotovom gljivom proces se značajno ubrzava. Druga važna stvar je da je jabukovo sirće još mutno....
Aromatično domaće jabukovo sirćeAromatično domaće jabukovo sirće
12. avgust
Sipati ih u odgovarajući burence, staviti od gljive (to je specijalna gljiva, koja se sama proizvodi i razmnožava....
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada. Ne dopada...
Kako se gaje nektarineKako se gaje nektarine
20. mart
Nektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...
Kako se sprema boranijaKako se sprema boranija
27. sep.
Da biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. One su nežnije i njihov ukus osvežava svako jelo. Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava....
Kako se konzumira kavijarKako se konzumira kavijar
01. april
Probajte različite vrste kavijara, kako biste naišli na onaj koji najviše odgovara vama. Nemojte se obeshrabriti ako prva vrsta koju probate ne bude zadovoljavajućeg ukusa. 5....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama. Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...