Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bakino domaće jabukovo sirćeI takođe kupinovo sirće, koje je veoma ukusno.
Sirće se može napraviti od bilo kog voća prema ovom receptu.
Kontraindikacije jabukovog sirćeta:
Samo jedna! Ako se prekomerno koristi....
26. sep.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Bistri kurbanIsecite meso na odgovarajuće parčiće i skuvajte ga sa litar i po vode u hermetičkoj šerpi oko 30-40 minuta.
Gotovo meso odvojte od kosti i prebacite u drugu posudu. Dodajte proceđeni bujon. Začinite solju i biberom i prokuvajte...
21. april
Da li je jabukovo sirće korisno?Ako želite da saznate da li je jabukovo sirće korisno, onda je ovaj savet za vas. Reći ćemo vam ukratko koje su koristi jabukovog sirćeta....
13. jun
Jabukovo sirćeOstavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri.
Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
02. sep.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?O pančeti ćemo vam pričati u ovim redovima, jer je dostupna i kod nas i svakako je nešto što biste želeli da probate....
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Jabukovo sirćeSastav jabukovog sirćeta
Jabukovo sirće sadrži provitamin A, koji se ubraja u grupu najjačih antioksidanasa....
25. avgust
Keksići jabukovo srceOstavite keks jabukovo srce da se ohladi na rešetku. Neka vam je slatko!...
11. dec.
Domaće jabukovo sirćeNakon 10 dana se formira i talog, ponovo se procedi i to je vaše domaće jabukovo sirće.
Ako ga ostavite godinu dana, izbistriće se, ali ko će da čeka toliko....
04. okt.
Prirodno jabukovo sirćeVremenom će se sirće izbistriti.
Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
18. dec.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se pije jabukovo sirće?Prvi rezultati upotrebe jabukovog sirćeta vidljivi su tek nakon dve sedmice....
26. mart
Pravo domaće jabukovo sirćeOna se može koristit prilikom sledeće prirpeme jabukovog sirćeta.
Sa gotovom gljivom proces se značajno ubrzava. Druga važna stvar je da je jabukovo sirće još mutno....
29. jul
1
Aromatično domaće jabukovo sirćeSipati ih u odgovarajući burence, staviti od gljive (to je specijalna gljiva, koja se sama proizvodi i razmnožava....
12. avgust
Kako se konzumira đumbirĐumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada.
Ne dopada...
29. jul
Kako se gaje nektarineNektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...
20. mart
Kako se sprema boranijaDa biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. One su nežnije i njihov ukus osvežava svako jelo.
Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava....
27. sep.
Kako se konzumira kavijarProbajte različite vrste kavijara, kako biste naišli na onaj koji najviše odgovara vama. Nemojte se obeshrabriti ako prva vrsta koju probate ne bude zadovoljavajućeg ukusa.
5....
01. april
Kako se čiste škampi?Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama.
Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...
20. sep.
1