Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se prži krompirTo će učiniti prženi krompir hrskavijim. Isecite krompir i oprerite ga, a onda ga potopiti pola sata u vodi.
Izvadite i osušite. Ako ostane vode po krompiru, tokom prženja će prskati ulje....
Kako se pravi domaći hrskavi krompirZamislite pomorandžu umesto krompira i sve će vam biti jasno.
Tajna hrskavo prženih krompira
Treba da dobijete pravi balans krompira, skroba i vode....
Kako da blanširate krompirKod sečenja krompira, postarajte se da ih isečete na jednake male komade, kako bi bili sigurni da će se krompir ravnomerno kuvati.
3. Krompir stavite u kipuću vodu. Nemojte da šerpu prepunite krompirom....
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
Ako želite da pripremite jelo sa krompirom bez kuvanja i treba da ga oljuštite dok je svež, možete se poslužiti drugim trikom....
Kako brzo da oljuštimo krompir?Viljušku zabijte u centar krompira. Zavrtite jednom rukom, tako da se krompir vrti, dok drugom rukom koristite drugu tradicionalnu mašinu za guljenje krompira (ljuštilica ili običan nož)....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Šenin BlanŠenin blan (Chenin blanc) je stara sorta grožđa, koja vodi poreklo iz Francuske, dolina reke Loare. Prvi put je Šenin blan pomenut u dokumetima daleke 845. godine. Postoji nekoliko vrsta ovog vina, a sama sorta je poznata...
Pino BlanTo može biti pileća salata sa orasima i pečurkama, topla salata sa krompirom i kaprom, salata sa karfiolom i maslinama, kupus salata sa aromatičnim majonezom ili salata sa sremušom, mladim lukom i jajima....
Vidal BlanVidal blan /Vidal blanc/ je bela hibridna sorta grožđa, koja se koristi za proizvodnju vina. Vidal blan je selektovao francuski selekcionar Žan Luj Vidal još 30 - tih godina prošlog veka, tako što je ukrstio sorte Juni...
Vilar BlanVilar blan (Villard blanc) je hibridna vrsta belog grožđa, koja potiče iz Francuske. Dobijena je ukrštanjem sorti Zejbel 6468 i Zejbel 6905 u Monpeljeu.
Sorta je selektovana 1960. godine i od nje se proizvode kvalitetna...
Sovinjon blanSovinjon blan (Sauvignon Blanc) je bela vinska sorta grožđa, koja potiče iz regije Bordo u Francuskoj. To je druga najrasprostranjenija francuska bela sorta grožđa posle Šardonea. Danas je najrasprostranjenija u srednjem...
Krompir u maslacuOstaviti ih da se peku dok ne porumene, izvaditi ih i ostaviti da upiju maslac.
Posuti ih mirođijom i pobiberiti.
Prijatno vam bilo uz ove neverovatno ukusne krompire....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
KrompirKrompir (Solanum tuberosum) je mnogogodišnja biljka iz porodice Krompira (Solanaceae)....
Kako se čisti artičoka?Artičoka je poznata od davnina, zvala se cvetnim povrćem i često se koristila za ukrašavanje enterijera. Artičoka se koristila za ishranu još u Staroj Grčkoj, bila je poznata u Drevom Egiptu, a u Starom Rimu je uvek...
Kako se konzervira bundeva?Bundeva se pojavljuje u jesen, a osim za Noć veštica i zabave povezane sa ovim donedavno netipičnim praznikom za nas, tek počinjemo da uključujemo maštu kako da je češće uvrstimo na jelovnik. Upravo zato što je jesen!...
Kako se konzervira vrganj?Svi znaju da je sveža hrana najbolja hrana. Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira.
Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje...
Kako se suši riba?I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
Kako se prafi kefir?Kefir je tibetanska pečurka koja uzrokuje fermentaciju u mleku. Ona mu daje specifičan ukus koji se sviđa svima, ali najviše obožavateljima jogurta. Osim toga, puni ga nizom prednosti za čoveka.
Naziv kefir još se...
Kako se suše biljke?Biljke su čudesni sastojci prirode koji nam mogu pomoći kod brojnih problema. To su prirodni lekovi koji su, za razliku od drugih, jeftiniji, prijatniji, a ponekad i efikasniji. Možete ih uzgajati u svojoj bašti ili kupiti...