Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu. Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Ukoliko želite da vam krompirići budu hrskavi i da zadrže svoj oblik dok se prže, izaberite žute ili roze krompire. Važno je i kako se seče krompir. Što je tanje nasečen krompir, bolje će se pržiti....
Kako se pravi domaći hrskavi krompirKako se pravi domaći hrskavi krompir
11. nov.
Nemojte držati krompir u ulju - nemojte zaboraviti, da ako stoji u ulju, prženje se nastavlja neko vreme. Kada krompir bude gotov, stavite ga na ubrus da se ocedi višak ulja....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir srednje veličine traje najduže, veći se mogu čuvati samo do sredine zime, pošto im se ukus nakon toga pogoršava. Krompir se čuva na tri stepena....
Kako da blanširate krompirKako da blanširate krompir
19. sep.
Kod sečenja krompira, postarajte se da ih isečete na jednake male komade, kako bi bili sigurni da će se krompir ravnomerno kuvati. 3. Krompir stavite u kipuću vodu. Nemojte da šerpu prepunite krompirom....
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
07. maj
Kako da brzo oljuštimo krompir? Ako želite da pripremite jelo sa krompirom bez kuvanja i treba da ga oljuštite dok je svež, možete se poslužiti drugim trikom....
Kako brzo da oljuštimo krompir?Kako brzo da oljuštimo krompir?
30. april
Ako nemate dovoljno vremena da ih ostavite da se osuše, iskoristite čistu krpu za sudove kako biste ih osušili....
Najukusniji prženi krompir se pravi ovakoNajukusniji prženi krompir se pravi ovako
25. feb.
Krompir se seče na trakice! Sigurno ste iznenađeni, zato što gotovo uvek gde stanete da naručite prženi krompir, on je upravo iseckan na trakice....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Šenin BlanŠenin Blan
20. feb.
Za šta god se odlućite da servirate uz Šenin blan, važno je da ga poslužite ohlađeno, kako bi sve njegove vrline došle do izražaja....
Pino BlanPino Blan
13. feb.
Pino blan ima, kako svoje pozitivne, tako ima i svoje negativne strane....
Vidal BlanVidal Blan
04. januar
Vidal blan /Vidal blanc/ je bela hibridna sorta grožđa, koja se koristi za proizvodnju vina....
Vilar BlanVilar Blan
11. okt.
Sorta je selektovana 1960. godine i od nje se proizvode kvalitetna bela vina. Berba Vilar blana može da služi za ukrštanje sa drugim sortama grožđa, od kojih se proizvode kako bela tako i crna vina....
Sovinjon blanSovinjon blan
11. okt.
Serviranje Sovinjon blana Sovinjon blan se servira dobro ohlađen i konzumira se još dok je mlad. To znači da vina sovinjon blan nisu sposobna da stare tj. ne poboljšavaju svoje kvalitete ukusa s protokom vremena....
Krompir u maslacuKrompir u maslacu
20. feb.
Ostaviti ih da se peku dok ne porumene, izvaditi ih i ostaviti da upiju maslac. Posuti ih mirođijom i pobiberiti. Prijatno vam bilo uz ove neverovatno ukusne krompire....
Krompir u slaniniKrompir u slanini
16. feb.
1
Pecite ih na 180 stepeni dok se slanina ne zapeče....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Francuski pileći frikase sa Sovinjon blan vinomFrancuski pileći frikase sa Sovinjon blan vinom
14. mart
Koristite suvo belo vino sa velikim procentom kiselosti Sovinjon Blan, Pinot Grigio, Pinot Gris ili Pinot Blanc. Kako bi rekla Džulija Čajld, ovo nije komplikovano jelo za napraviti....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Udarajte ga lagano, ali uporno dok ne počnu da se stvaraju pukotine i mekani deo počne da se odvaja od kore. Postepeno će se ljuska odvojiti od mekog dela. Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
KrompirKrompir
01. mart
Tone krompira dolaze i iz subtropskih nizija Indo-Gangske ravnice u južnoj Aziji, a patati (kako ih negde zovu) i njihove varijacije, kao što je sladak krompir i batat su široko rasprostranjeni u visokim delovima jugozapadne...
Hajdučki krompir u ćeramidiHajdučki krompir u ćeramidi
29. jul
U bakarni tiganj ili tiganj sa debljim dnom sipajte ulje i redom dodajte da se proprže slanina, krompir, šargarepa, pečurke i na kraju ljute papričice i kiseli krastavčići....
Karamelizovani krompir u rerniKaramelizovani krompir u rerni
27. jul
Oljuštite i operite krompir. Nasecite ga na komade iste veličine. U dubokoj posudi pomešajte sve začine. Pomešajte maslinovo ulje, sirće, šećer i senf. Dodajte biber i majčinu dušicu po ukusu....
Pikantni krompir i ćorizoPikantni krompir i ćorizo
18. jul
Pecite krompir oko 40-45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni ili dok ne bude gotov. Pikantan krompir i ćorzo su mnogo ukusni....