Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se prži krompirUkoliko želite da vam krompirići budu hrskavi i da zadrže svoj oblik dok se prže, izaberite žute ili roze krompire. Važno je i kako se seče krompir.
Što je tanje nasečen krompir, bolje će se pržiti....
Kako se pravi domaći hrskavi krompirNemojte držati krompir u ulju - nemojte zaboraviti, da ako stoji u ulju, prženje se nastavlja neko vreme.
Kada krompir bude gotov, stavite ga na ubrus da se ocedi višak ulja....
Kako da čuvamo krompir?Krompir srednje veličine traje najduže, veći se mogu čuvati samo do sredine zime, pošto im se ukus nakon toga pogoršava.
Krompir se čuva na tri stepena....
Kako da blanširate krompirKod sečenja krompira, postarajte se da ih isečete na jednake male komade, kako bi bili sigurni da će se krompir ravnomerno kuvati.
3. Krompir stavite u kipuću vodu. Nemojte da šerpu prepunite krompirom....
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
Ako želite da pripremite jelo sa krompirom bez kuvanja i treba da ga oljuštite dok je svež, možete se poslužiti drugim trikom....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Šenin BlanZa šta god se odlućite da servirate uz Šenin blan, važno je da ga poslužite ohlađeno, kako bi sve njegove vrline došle do izražaja....
Pino BlanPino blan ima, kako svoje pozitivne, tako ima i svoje negativne strane....
Vidal BlanVidal blan /Vidal blanc/ je bela hibridna sorta grožđa, koja se koristi za proizvodnju vina....
Vilar BlanSorta je selektovana 1960. godine i od nje se proizvode kvalitetna bela vina. Berba Vilar blana može da služi za ukrštanje sa drugim sortama grožđa, od kojih se proizvode kako bela tako i crna vina....
Sovinjon blanServiranje Sovinjon blana
Sovinjon blan se servira dobro ohlađen i konzumira se još dok je mlad. To znači da vina sovinjon blan nisu sposobna da stare tj. ne poboljšavaju svoje kvalitete ukusa s protokom vremena....
Krompir u maslacuOstaviti ih da se peku dok ne porumene, izvaditi ih i ostaviti da upiju maslac.
Posuti ih mirođijom i pobiberiti.
Prijatno vam bilo uz ove neverovatno ukusne krompire....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Udarajte ga lagano, ali uporno dok ne počnu da se stvaraju pukotine i mekani deo počne da se odvaja od kore.
Postepeno će se ljuska odvojiti od mekog dela. Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi....
KrompirTone krompira dolaze i iz subtropskih nizija Indo-Gangske ravnice u južnoj Aziji, a patati (kako ih negde zovu) i njihove varijacije, kao što je sladak krompir i batat su široko rasprostranjeni u visokim delovima jugozapadne...
Hajdučki krompir u ćeramidiU bakarni tiganj ili tiganj sa debljim dnom sipajte ulje i redom dodajte da se proprže slanina, krompir, šargarepa, pečurke i na kraju ljute papričice i kiseli krastavčići....
Karamelizovani krompir u rerniOljuštite i operite krompir.
Nasecite ga na komade iste veličine.
U dubokoj posudi pomešajte sve začine.
Pomešajte maslinovo ulje, sirće, šećer i senf. Dodajte biber i majčinu dušicu po ukusu....
Pikantni krompir i ćorizoPecite krompir oko 40-45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni ili dok ne bude gotov.
Pikantan krompir i ćorzo su mnogo ukusni....