Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuva kukuruzOba načina kuvanja imaju svoje prednosti u smislu ukusa i serviranja.
Kukuruz je vrlo ukusan kada se skuva na klipu....
27. april
Kako se kuva artičokaArtičokoa je ukusna i kada se kuva i začini začinima, ali ima fantastičan ukus kada se pripremi sa jajetom i plavim sirom....
15. jun
Kako se kuva grašakTako će grašak postati mekan, samo nakon 5.7 minuta, ali budite pažljivi, pošto ako dodate više sode, može pokvariti ukus jela.
Kako da kuvate grašak u šerpi?...
13. jun
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Keks torta sa bananama
Veoma ukusna torta! Kombinacija pavlake sa bananama čini da ova torta ima nežan ukus, a pravi se veoma brzo....
01. okt.
Kako se kuva sa multikukerom?Osim što štedi domaćici trud i vreme, jela pripremljena sa Multikukerom su ukusna, ali i proizvodi u njemu čuvaju veliki deo svojih korisnih kvaliteta....
24. januar
Kako se kuva Crveni zubatac?Svaka riba ima svoj sopstveni ukus, svojstven samo i jedino njoj....
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj koji je skuvan na ovaj način je odgovarajuć za salatu od pasulja, ukusnu čorbu od pasulja, tako i za pire od pasulja, kao garnirung uz meso. Pire može da bude i za nadev za pite....
14. okt.
Kako se kuva sveži kupusZato što sa kiselim niko ne zna za probleme - doboljno je meko da bi se napravile ukusne sarme, supe od kupusa i razna druga jela sa kupusom kojima je potrebna termička obrada....
01. avgust
Ukusan šaran u rerniŠarana dobro očistite, napunite kolutićima kuvanog krompira, paradajza i limuna.
Ribu stavite u tepsiju, dobro premažite napravljenom smesom. Napravite nekoliko proreza i stavite kriške paradajza i limuna....
23. sep.
Ukusan šaran iz rerneŠarana očistiti, oprati i iseći na parčad (željene veličine). Posoliti i pobiberiti po ukusu. U odgovarajuću posudu usuti griz, dodati brašno, prezlu, suvi biljni začin i izmešati....
23. avgust
Kako se kuva povrće na pariPovrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje povrća na pari znači stavljanje povrća u šerpu ili neku drugu duboku posudu punu ključale vode....
02. nov.
Kako se kuva u vok tiganjuOva metoda kuvanja omogućava čuvanje korisnih materija u proizvodima i ukusan, svež i hrskav finalni rezultat.
Pogledajte naš predlog za ukusno prženo povrće u vok tiganju....
17. avgust
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Zanimljivo je da za razliku od ostalih, ona nema tipičan ukus i miris. Osim toga, nema ni sposobnost da zadrži miris i ukus. Tako ono može da se koristi dugo, kao i za ponovno prženje različitih proizvoda....
20. januar
Ukusan šaran konzerva iz rernePosolite očišćenog šarana po ukusu i ostavite na 1 sat u frižideru.
Nadev pripremite tako što luk krupnije isecite, praziluk takođe, šargarepu izrendajte....
26. mart
Ukusan prženi šaranŠaran se čisti od unutrašnjosti i krljušti. Seče se glava i nakon toga ceo šaran na kotlete.
Začini se solju i biberom. Uvaljaju se parčići u brašno i prže u vrelom ulju s obe strane dok ne postanu zlataste....
11. jun
Ukusan Nikoljdanski šaranNaseckati luk na polumesec i zajedno sa šargarepom ga propržiti u delu masnoće, nakog čega dodati orahe, sitno naseckan peršun, nekoliko zrna bibera, suvo grožđe, vino i so po ukusu....
08. feb.
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
26. feb.
Neverovatno ukusan punjeni šaranMalo pre nego šaran bude gotov, narendati kačkavalj i zapeći....
27. jun
Kako se prave ukusne šnicleUkusne su i šnicle od pilećih ili ćurećih grudi.
Šnicle se razlikuju ne samo po izgledu mesa koje se koristi, nego i po metodi pohovanja....
21. jul
Šaran od krompiraOd listova kupusa oblikuju se peraja, stavlja se maslina za oko.
Ukusno i lepo!...
07. feb.
Kako se pravi tahini od susama?Osim što je veoma koristan, tahini ima dobar ukus i dobar je izvor energije.
Preporučuje se da svako domaćinstvo u svojoj kuhinji ima teglu susamovog tahinija....
06. okt.
Kako se pravi sos od limunaPredlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos....
14. avgust