Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Oba načina kuvanja imaju svoje prednosti u smislu ukusa i serviranja. Kukuruz je vrlo ukusan kada se skuva na klipu....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičokoa je ukusna i kada se kuva i začini začinima, ali ima fantastičan ukus kada se pripremi sa jajetom i plavim sirom....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Tako će grašak postati mekan, samo nakon 5.7 minuta, ali budite pažljivi, pošto ako dodate više sode, može pokvariti ukus jela. Kako da kuvate grašak u šerpi?...
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Keks torta sa bananama Veoma ukusna torta! Kombinacija pavlake sa bananama čini da ova torta ima nežan ukus, a pravi se veoma brzo....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Ovo je posebno tačno kada pravite ukusan rižoto....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Osim što štedi domaćici trud i vreme, jela pripremljena sa Multikukerom su ukusna, ali i proizvodi u njemu čuvaju veliki deo svojih korisnih kvaliteta....
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Svaka riba ima svoj sopstveni ukus, svojstven samo i jedino njoj....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj koji je skuvan na ovaj način je odgovarajuć za salatu od pasulja, ukusnu čorbu od pasulja, tako i za pire od pasulja, kao garnirung uz meso. Pire može da bude i za nadev za pite....
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Zato što sa kiselim niko ne zna za probleme - doboljno je meko da bi se napravile ukusne sarme, supe od kupusa i razna druga jela sa kupusom kojima je potrebna termička obrada....
Ukusan šaran u rerniUkusan šaran u rerni
23. sep.
Šarana dobro očistite, napunite kolutićima kuvanog krompira, paradajza i limuna. Ribu stavite u tepsiju, dobro premažite napravljenom smesom. Napravite nekoliko proreza i stavite kriške paradajza i limuna....
Ukusan šaran iz rerneUkusan šaran iz rerne
23. avgust
Šarana očistiti, oprati i iseći na parčad (željene veličine). Posoliti i pobiberiti po ukusu. U odgovarajuću posudu usuti griz, dodati brašno, prezlu, suvi biljni začin i izmešati....
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje povrća na pari znači stavljanje povrća u šerpu ili neku drugu duboku posudu punu ključale vode....
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Ova metoda kuvanja omogućava čuvanje korisnih materija u proizvodima i ukusan, svež i hrskav finalni rezultat. Pogledajte naš predlog za ukusno prženo povrće u vok tiganju....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Zanimljivo je da za razliku od ostalih, ona nema tipičan ukus i miris. Osim toga, nema ni sposobnost da zadrži miris i ukus. Tako ono može da se koristi dugo, kao i za ponovno prženje različitih proizvoda....
Ukusan šaran konzerva iz rerneUkusan šaran konzerva iz rerne
26. mart
Posolite očišćenog šarana po ukusu i ostavite na 1 sat u frižideru. Nadev pripremite tako što luk krupnije isecite, praziluk takođe, šargarepu izrendajte....
Ukusan prženi šaranUkusan prženi šaran
11. jun
Šaran se čisti od unutrašnjosti i krljušti. Seče se glava i nakon toga ceo šaran na kotlete. Začini se solju i biberom. Uvaljaju se parčići u brašno i prže u vrelom ulju s obe strane dok ne postanu zlataste....
Ukusan Nikoljdanski šaranUkusan Nikoljdanski šaran
08. feb.
Naseckati luk na polumesec i zajedno sa šargarepom ga propržiti u delu masnoće, nakog čega dodati orahe, sitno naseckan peršun, nekoliko zrna bibera, suvo grožđe, vino i so po ukusu....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
Neverovatno ukusan punjeni šaranNeverovatno ukusan punjeni šaran
27. jun
Malo pre nego šaran bude gotov, narendati kačkavalj i zapeći....
Kako se prave ukusne šnicleKako se prave ukusne šnicle
21. jul
Ukusne su i šnicle od pilećih ili ćurećih grudi. Šnicle se razlikuju ne samo po izgledu mesa koje se koristi, nego i po metodi pohovanja....
Šaran od krompiraŠaran od krompira
07. feb.
Od listova kupusa oblikuju se peraja, stavlja se maslina za oko. Ukusno i lepo!...
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Osim što je veoma koristan, tahini ima dobar ukus i dobar je izvor energije. Preporučuje se da svako domaćinstvo u svojoj kuhinji ima teglu susamovog tahinija....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos....