Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena se kuva...
13. jun
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se kuva lep pirinačPirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
10. feb.
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.
Osim što štedi domaćici...
24. januar
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
14. okt.
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
01. avgust
Zečetina sa krompiromZeca sečete na porcije i zapržite u šerpi, kada se zaprži dodajete luk, pržite dok luk ne postane prozračan.
Posipate alevom paprikom i dolivate vodu, zečetina vri oko 1 sat na tihoj vatri....
23. feb.
Zečetina sa povrćemOljuštite krompir i šargarepu. Krupno ih isecite i stavite u veliku posudu. Dodajte pečurke, arpadžik, sok od paradajza, lovorov list, pimet, so i jednu neoljuštenu glavicu belog luka.
Sipajte 3 supene kašike ulja, promešajte...
09. april
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Kako se kuva u vok tiganjuVok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
17. avgust
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja.
Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
20. januar
Zečetina u teglama za zimu1 varijanta: Potopimo zečetinu na nekoliko sati, možemo dodati malo sirćeta. Izvadimo meso i zakačimo u kesu da se ocedi.
Nakon što se osuši posolimo i poređamo zbijeno u tegle....
05. okt.
Jedinstvena zečetina u krok potuOni koji nemaju krok pot mogu da pripreme zečetinu u đuvečari, s tim što je vreme za kuvanje oko dva sata i naliva se više vode....
20. januar
Zečetina u mleku u rerniPraziluk i luk se iseku na sitno i zaprže u istom tiganju od prženja zečetine. Nakon toga u njega se dodaje sveže mleko i so po ukusu. Kada mleko provri tiganj se sklanja s ringle i sos se sipa u zečetinu....
18. mart
Pečena zečetina sa krompiromReđaju se u tepsiju sa krompirom tako što se prave rupice za njih.
Začije meso se posipa alevom paprikom. Maslac se raspoređuje po svim komadima zečetine i krompira.
Sve se zaliva zečijim bujonom....
21. feb.
Pečena zečetina za UskrsPre nego što isključite renu sklonite foliju, meso da se zapeče kratko, ali ne da se osuši, već da ostane sočno.
Pečena zečetina za Uskrs je gotova....
30. okt.
Pržena zečetina sa povrćemIsecite luk, šargarepu i papriku i ostavite ih sa strane, dok ne izdinstate prvo zečetinu u malo ulja ili maslinovog ulja.
Dinstajte ga u dubokom tiganju sa poklopcem, sipajući malo vode, šargarepu i malo soli....
29. okt.
Krta zečetina sa sosomVratite zečetinu i ako ima iznutrica, dodajte ih. Promešajte i sipajte vino + 100 ml vode.
U avanu izgnječite beli luk, majčinu dušicu i origano.Sipajte ih u jelo i dodajte biber i alevu papriku....
06. sep.
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
26. feb.
Pečena zečetina u posudi za pečenjePrijatno uz neodoljivu pečenu zečetinu u posudi za pečenje na seoski način!...
14. maj
Jednostavna i ukusna zečetina u rerniZa ovaj recept i ukusnog pečenog zeca, zečetinu nasecite na komade i stavite ih u šerpu da se kuvaju.
Kada se formira pena, uklonite je kašikom....
29. april