Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeKako se pravi želirani krem - uputstvo za početnike
24. nov.
Jedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled....
Kako se prave mafini - uputstvo za početnikaKako se prave mafini - uputstvo za početnika
01. mart
Suvi sastojci se pomešaju, pravi se udubljenje i dodaje se mokra smesa. Meša se kašikom. Kalupčići za mafine se premazuju masnočom iznutra i pune se do 3/4 ovima smesom....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač. Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks. Keks u obliku raličitih životinjica i interesantnih figurica je neverovatna radost za decu. Brašno za keks treba...
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortu
06. mart
Postoji mnogo načina da se jedna torta ukrasi. Može se koristiti razno voće, puslice, čokoladne mrvice, samleveni ili celi orašasti plodovi, keks, piškote, ukrasi od karamela itd. Sve zavisi od vaše fantazije...
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
I kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska). Pravljenje je veoma lako....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Pravi krem BrulePravi krem Brule
24. jun
Pre nego što poslužite pravi krem Brule, pospite smeđim šećerom i karamelizujte kuhinjskim gorionikom. Ovaj klasični krem od pavlake treba da bude hladan sa hrskavom šećernom koricom. Neka vam je slatko!...
Testo za dekoracijuTesto za dekoraciju
06. sep.
Od navedenih sastojaka zamesite testo. Bude dosta tvrdo, što ne treba da vas plaši. Ako je mekano, dodajte još brašna. Razvucite na koru, od nje isecite krugove. Poređajte tako što preklopite krugove po malo, nakon toga...
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeKako se pravi lavaš - uputstvo za početnike
05. nov.
Svi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
Kako se pravi voćni toping za torte?Kako se pravi voćni toping za torte?
29. april
Toping se poslužuje odvojeno od musa ili kolača, sa dekoracijom od mente. Njime može da se prelije osnovni desert....
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica. Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
Složenac se najčešće pravi od povrća, mesa, ribe i morskih plodova. Dodata pavlaka ili mleko sosu daju ukus kojim se jelo odlikuje, a sir ga čuva da postane previše suvo....
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeKako se pravi majonez - vodič za početnike
18. feb.
Razbijte jaje u posebnu posudicu i nakon toga ga stavite u posudu i kojoj ćemo praviti majonez. Zašto to radimo?...
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeKako se pravi pica - uputstvo za početnike
17. mart
Jelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće: Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Osnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Takođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće. Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnike
03. dec.
Prave se kore po želji, tako što možete da ih napravite i od kakaa, ako odlučite, samo tako što dodate 3 supene kašike kakaa u smesu. Prelijte kremom po izboru ili pavlakom i svežim sezonskim voćem....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Ukrasi za dekoraciju kolačaUkrasi za dekoraciju kolača
30. dec.
Dodajemo šećer u prahu kašiku po kašiku, dok se ne formiraju vrhovi koji stoje uspravno. Kada dodajemo sok od limuna možemo da razredimo smesu, a pri dodavanju šečera u prahu je zgušnjavamo. Obojimo jestivom bojom....
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?
19. sep.
Kada počne da se hladi, smesa se zgušnjava i pogodna je za dekoraciju. Lako možete shvatiti tako što prodrmate posudu i njenim zidovima ostaje čokolada....
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Jaka i hranjiva čorba od pasulja nije samo ukusno, nego i neverovatno zdravo glavno jelo. Pasulj je bogat vitaminima, aminokiselinama i vlaknima, mikroelementima. A protein, koga ima velikoj količini, je deo...