Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeJedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled....
24. nov.
Kako se prave mafini - uputstvo za početnikaSuvi sastojci se pomešaju, pravi se udubljenje i dodaje se mokra smesa. Meša se kašikom. Kalupčići za mafine se premazuju masnočom iznutra i pune se do 3/4 ovima smesom....
01. mart
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
11. dec.
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
10. nov.
Kako se pravi testo za keks?Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks.
Keks u obliku raličitih životinjica i interesantnih figurica je neverovatna radost za decu. Brašno za keks treba...
22. sep.
Kako se pravi dresing za salatu?Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
02. maj
Kako se pravi ukras za tortuPostoji mnogo načina da se jedna torta ukrasi. Može se koristiti razno voće, puslice, čokoladne mrvice, samleveni ili celi orašasti plodovi, keks, piškote, ukrasi od karamela itd.
Sve zavisi od vaše fantazije...
06. mart
Kako se pravi salamura za sirI kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska).
Pravljenje je veoma lako....
13. feb.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Pravi krem BrulePre nego što poslužite pravi krem Brule, pospite smeđim šećerom i karamelizujte kuhinjskim gorionikom.
Ovaj klasični krem od pavlake treba da bude hladan sa hrskavom šećernom koricom.
Neka vam je slatko!...
24. jun
Testo za dekoracijuOd navedenih sastojaka zamesite testo. Bude dosta tvrdo, što ne treba da vas plaši.
Ako je mekano, dodajte još brašna. Razvucite na koru, od nje isecite krugove. Poređajte tako što preklopite krugove po malo, nakon toga...
06. sep.
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeSvi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
05. nov.
Kako se pravi voćni toping za torte?Toping se poslužuje odvojeno od musa ili kolača, sa dekoracijom od mente. Njime može da se prelije osnovni desert....
29. april
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica.
Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
20. april
1
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeSloženac se najčešće pravi od povrća, mesa, ribe i morskih plodova. Dodata pavlaka ili mleko sosu daju ukus kojim se jelo odlikuje, a sir ga čuva da postane previše suvo....
24. mart
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeRazbijte jaje u posebnu posudicu i nakon toga ga stavite u posudu i kojoj ćemo praviti majonez. Zašto to radimo?...
18. feb.
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeJelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće:
Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
17. mart
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeOsnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
31. jul
Kako se prave figurice za tortuTakođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće.
Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
02. feb.
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikePrave se kore po želji, tako što možete da ih napravite i od kakaa, ako odlučite, samo tako što dodate 3 supene kašike kakaa u smesu.
Prelijte kremom po izboru ili pavlakom i svežim sezonskim voćem....
03. dec.
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Ukrasi za dekoraciju kolačaDodajemo šećer u prahu kašiku po kašiku, dok se ne formiraju vrhovi koji stoje uspravno.
Kada dodajemo sok od limuna možemo da razredimo smesu, a pri dodavanju šečera u prahu je zgušnjavamo.
Obojimo jestivom bojom....
30. dec.
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Kada počne da se hladi, smesa se zgušnjava i pogodna je za dekoraciju. Lako možete shvatiti tako što prodrmate posudu i njenim zidovima ostaje čokolada....
19. sep.
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeJaka i hranjiva čorba od pasulja nije samo ukusno, nego i neverovatno zdravo glavno jelo.
Pasulj je bogat vitaminima, aminokiselinama i vlaknima, mikroelementima. A protein, koga ima velikoj količini, je deo...
06. mart