Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi zaprškaZaprška se pravi sa biljnom ili životinjskom masnoćom i na taj način se poboljšava ukus hrane, dodajvaući joj specifičnu aromu.
Potrebni proizvodi za prvu vrstu zaprške su - glavica luka, biber, brašno i ulje....
12. feb.
Krompir na bugarski načinKada se ohladi, oljuštite ga i narendajte na krupno. Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh.
Jaja dobro umutite, dok ne udvostruče zapreminu i dodajte rastopljeni maslac. Dodajte i brašno i biber....
16. mart
1
Paradajz čorba na indiijski način sa ćufticama na bugarski načinOstavite da se skuva, dodajte oko 500 ml vode i ostavite na vatri da se krčka.
3. U posebnoj šerpi rastopite maslac. U njega sipajte 1 supenu kašiku brašna i propržite....
26. april
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
11. dec.
Francuski bageti na bugarski načinSvaki deo obikujemo u debeo fitilj i stavljamo u odgovarajući pleh, obložen papirom za pečenje.
Oštrim nožem se prave prorezi (oko 4-5), malo dijagonalno i na rastojanju od oko 2 cm....
02. avgust
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Ajvar od paprika na bugarski načinPaprike se očiste od semenki i ispeku se. Oljušte se i iseku na sitno. Dodajte im i luk iseckan na stino. Ljute paprike se takođe ispeku i oljušte. Stavite paprike u blender....
07. jun
Kavarma sa prazilukom na bugarski načinU dubokom tiganju, na ulju, upržite svinjsko meso dok ne omekša. Izvadite meso i prebacite ga u pleh. U istoj masnoći prodinstajte praziluk i šargarepu. Na kraju dodajte alevu papriku....
12. april
Kako se prave perlice šećera?Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove, a drugi je moj i garantujem da ga na ovaj način Italijanke, kada ga trenutno nemaju na raspolaganju, brzo naprave kod kuće....
10. nov.
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeBurek paprike su pravi klasik u bugarskoj nacionalnoj kuhinji. Ne postoji određeno vreme kada možete da ih jedete - to možete da radite za ručak, tako i u večernje vreme....
17. mart
Kako se kuva pasulj na pravilan način- Nekoliko ukusnih recepata sa pasuljem: Čorba od pasulja, Janija od pasulja, Pečeni pasulj u rerni, Punjene paprike sa pasuljem, Janija od mladog pasulja, Pasulj u grnetu, Pasulj sa kiselim kupusom....
26. feb.
Kako se začinjava supa na bugarski način?Najčešći našin začinjavanja supa u Bugarskoj je takozvano začinjavanje kuvanom zaprškom, koja se pravi sa jajetom, kiselim mlekom i brašnom....
29. mart
Kako se pravi dresing za salatu?Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
02. maj
Kako se pravi ukras za tortuNa isti način poređajte preostali keks, dok na krajevima vaše torte ne procveta svo čokoladno cveće. Dodatno ukrasite sa raznobojnim mrvicama....
06. mart
Kako se pravi salamura za sirI kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska).
Pravljenje je veoma lako....
13. feb.
Kako se pravi testo za keks?Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks.
Keks u obliku raličitih životinjica i interesantnih figurica je neverovatna radost za decu. Brašno za keks treba...
22. sep.
Kako se priprema riba bonito na japanski načinNačin pripreme:
U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
31. jul
Zaprška za pileću čorbu bez jajaStavite drugu kutlaču i tako dok se ne ujednači temperatura.
Sipajte zapršku u čorbu. Vratite na ringlu i kuvajte 5 minuta.
Isključite i servirajte....
10. okt.
Kako se pravi nadev za punjene paprike?Svako ima svoj oproban način za pripremu ovog jela.
Ipak, nije loše da se ponekad oproba i neki novi način. Jedan od najlakših načina da pripremite nadev za punjene paprike je da ga pripremite od jaja i sira....
05. sep.
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeOsnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
31. jul
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeSvi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
05. nov.
Kako se pravi voćni toping za torte?Način pripreme: Voće za toping i šećer se stavi u kaserolu i kuva se 15 minuta. Pasira se i procedi se. Ako je potrebno, sirup se još zgusti, a na kraju se dodaje sok od 1 limete....
29. april
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica.
Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
20. april
1
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeSloženac se najčešće pravi od povrća, mesa, ribe i morskih plodova. Dodata pavlaka ili mleko sosu daju ukus kojim se jelo odlikuje, a sir ga čuva da postane previše suvo....
24. mart