Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Zaprška se pravi sa biljnom ili životinjskom masnoćom i na taj način se poboljšava ukus hrane, dodajvaući joj specifičnu aromu. Potrebni proizvodi za prvu vrstu zaprške su - glavica luka, biber, brašno i ulje....
Krompir na bugarski načinKrompir na bugarski način
16. mart
1
Kada se ohladi, oljuštite ga i narendajte na krupno. Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh. Jaja dobro umutite, dok ne udvostruče zapreminu i dodajte rastopljeni maslac. Dodajte i brašno i biber....
Paradajz čorba na indiijski način sa ćufticama na bugarski načinParadajz čorba na indiijski način sa ćufticama na bugarski način
26. april
Ostavite da se skuva, dodajte oko 500 ml vode i ostavite na vatri da se krčka. 3. U posebnoj šerpi rastopite maslac. U njega sipajte 1 supenu kašiku brašna i propržite....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač. Evo ovako se pravi kora za tortu....
Francuski bageti na bugarski načinFrancuski bageti na bugarski način
02. avgust
Svaki deo obikujemo u debeo fitilj i stavljamo u odgovarajući pleh, obložen papirom za pečenje. Oštrim nožem se prave prorezi (oko 4-5), malo dijagonalno i na rastojanju od oko 2 cm....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Ajvar od paprika na bugarski načinAjvar od paprika na bugarski način
07. jun
Paprike se očiste od semenki i ispeku se. Oljušte se i iseku na sitno. Dodajte im i luk iseckan na stino. Ljute paprike se takođe ispeku i oljušte. Stavite paprike u blender....
Kavarma sa prazilukom na bugarski načinKavarma sa prazilukom na bugarski način
12. april
U dubokom tiganju, na ulju, upržite svinjsko meso dok ne omekša. Izvadite meso i prebacite ga u pleh. U istoj masnoći prodinstajte praziluk i šargarepu. Na kraju dodajte alevu papriku....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove, a drugi je moj i garantujem da ga na ovaj način Italijanke, kada ga trenutno nemaju na raspolaganju, brzo naprave kod kuće....
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeKako se prave burek paprike - vodič za početnike
17. mart
Burek paprike su pravi klasik u bugarskoj nacionalnoj kuhinji. Ne postoji određeno vreme kada možete da ih jedete - to možete da radite za ručak, tako i u večernje vreme....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
- Nekoliko ukusnih recepata sa pasuljem: Čorba od pasulja, Janija od pasulja, Pečeni pasulj u rerni, Punjene paprike sa pasuljem, Janija od mladog pasulja, Pasulj u grnetu, Pasulj sa kiselim kupusom....
Kako se začinjava supa na bugarski način?Kako se začinjava supa na bugarski način?
29. mart
Najčešći našin začinjavanja supa u Bugarskoj je takozvano začinjavanje kuvanom zaprškom, koja se pravi sa jajetom, kiselim mlekom i brašnom....
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortu
06. mart
Na isti način poređajte preostali keks, dok na krajevima vaše torte ne procveta svo čokoladno cveće. Dodatno ukrasite sa raznobojnim mrvicama....
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
I kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska). Pravljenje je veoma lako....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks. Keks u obliku raličitih životinjica i interesantnih figurica je neverovatna radost za decu. Brašno za keks treba...
Kako se priprema riba bonito na japanski načinKako se priprema riba bonito na japanski način
31. jul
Način pripreme: U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
Zaprška za pileću čorbu bez jajaZaprška za pileću čorbu bez jaja
10. okt.
Stavite drugu kutlaču i tako dok se ne ujednači temperatura. Sipajte zapršku u čorbu. Vratite na ringlu i kuvajte 5 minuta. Isključite i servirajte....
Kako se pravi nadev za punjene paprike?Kako se pravi nadev za punjene paprike?
05. sep.
Svako ima svoj oproban način za pripremu ovog jela. Ipak, nije loše da se ponekad oproba i neki novi način. Jedan od najlakših načina da pripremite nadev za punjene paprike je da ga pripremite od jaja i sira....
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Osnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeKako se pravi pica - uputstvo za početnike
17. mart
Ovo je jedini način da dobijete tačnu gramažu....
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeKako se pravi lavaš - uputstvo za početnike
05. nov.
Svi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
Kako se pravi voćni toping za torte?Kako se pravi voćni toping za torte?
29. april
Način pripreme: Voće za toping i šećer se stavi u kaserolu i kuva se 15 minuta. Pasira se i procedi se. Ako je potrebno, sirup se još zgusti, a na kraju se dodaje sok od 1 limete....
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica. Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
Složenac se najčešće pravi od povrća, mesa, ribe i morskih plodova. Dodata pavlaka ili mleko sosu daju ukus kojim se jelo odlikuje, a sir ga čuva da postane previše suvo....