Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPomešajte maslac sa začinima da napravite marinadu.
Pastrmke poređajte u marinadu, premažite tečnošću po celoj površini i ostavite u frižideru 30-60 minuta....
07. avgust
Pečurke na maslacu u rerniOve pečurke na maslacu se pripremaju veoma jednostavno i izuzetno su pogodne kako za garnirung, tako i za brzo predjelo....
22. okt.
Pečurke u maslacu i pirinčuOperemo i isečemo pečurke. Dinstamo ih u maslacu, dodajemo so i vegetu.
Kad se dobro zaprži dodajemo pirinač dugog zrna i 900 ml vode.
Kad se skuva dodajemo soja sos....
11. okt.
Dinstane pečurke u maslacu sa tikvicomDinstane pečurke u maslacu sa tikvicom su veoma aromatična i ukusna varijanta klasičnih pečuraka u maslacu.
Crni i crveni luk nasecite na rebarca u upržite ih u maslinovom ulju....
19. jun
Punjene pečurke u maslacu i belom lukuOdozgo posipamo punjene pečurke začinima po izboru, ja sam stavial alevu papriku i biber.
Punjene pečurke u maslacu i belom luku pečemo u rerni na 280 stepeni....
20. jul
Pileća srca i pečurke na maslacu u rerniDodajte malo belog vina, soli, bibera i kriške maslaca.
Pileća srca i šampinjone na maslacu pecite u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta, mešajući nekoliko puta....
06. avgust
Pečurke na maslacu sa lukom, slaninom i peršunomIsključite vatru, pečurke na maslacu posolite sa malo soli i dodajte sitno seckani sveži peršun.
Promešajte i poslužite odmah.
Prijatno!...
08. avgust
1
Pečurke šampinjoni sa maslacem u rerniPosolite i stavite po malo parčence maslaca u svaku pečurku.
Odozgo pospite sveže mlevenim biberom i stavite u rernu na oko 220 stepeni.
Pecite pečurke šampinjone sa maslacem u rerni dok se blago ne zarumene....
15. januar
Pržene pečurke sa maslacem u tiganjuOčistimo pečurke četkom i odstanimo drške.
Isečemo na krupne parčiće, koje stavljamo u teflonski tiganj sa uljem.
Zapržimo uz mešanje, dok ne ispari voda koju su pustile pečurke, i dodajemo maslac....
26. sep.
Pečene pečurke sa maslacem u rerniPečurke se posipaju solju, biberom i belim lukom u prahu po sopstvenoj proceni i ukusu.
U svaku kapicu se stavlja po parčence maslaca.
Peku se u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta....
04. januar
Pečurke u maslacuPečurke, dok su cele, stavite u cediljku i operite pod mlazom vode. Nemojte ih nikako ostavljati da budu u vodi kada ih perete. ocedite ih dobro.
U tiganju rastopite maslac i stavite pečurke....
12. okt.
Pečurke na maslacuZagrejte maslac i ulje u dubokom tiganju s poklopcem, sipajte pečurke, promešajte i ostavite da se dinstaju pod poklopcem. S vremena na vreme mešajte.
Nakon desetak minuta dodajte začine i beli luk....
29. maj
Kako spremiti Šitake pečurke?Pečurke isecite na tračice i propržite ih u maslacu. Nakon toga dodajte iseckan beli luk, škampe, soja sos i neka se sve prži 2 minuta....
20. mart
Aromatične pečurke u maslacuPospite je preko gotovih pečurki u maslacu.
Poslužite vaše aromatične pečurke u maslacu odmah....
25. jun
Pečurke Šitake u maslacuIsecite na kriške oko 5 mm i pržite u ugrejanom maslacu, često mešajući.
Čim dobiju zlatnu boju skinite sa vatre i dodajte pera mladog luka. Servirajte tople.
Sveže šitaki pečurke se mogu kupti u prodavnici....
21. maj
Škembići i pečurke, izdinstani u maslacuOperemo škembiće i stavljamo ih u vodu da se skuvaju unapred.
Na ringlu stavljamo tiganj sa maslacem, i u njega stavljamo isečene pečurke da se isprže....
26. jun
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem....
07. maj
Pržene pečurke sa maslacemPečurke se očiste i operu veoma dobro. Iseku se na tanke ivice. U tiganj se dodaje maslac, pečurke u malo vodice.
Proprže se i dodaju se isečen luk, nana i so. Prže se dok ne omekšaju....
26. avgust
Sotirane pečurke sa maslacemOčistite pečurke i oljuštite ih. Operite ih i osušite. Ako su krupnije isecite ih na kriške.
Ugrejte maslac u dubokom tiganju. Dodajte pečurke i sotirajte 5-6 minuta....
18. januar
PečurkeNajbolje da sotirate pečurke u maslinovom ulju ili maslacu. Pri izlaganju visokoj temperaturi one odvajaju vodu koju sadrže. Nastavite obradu dok voda potpuno ne ispari....
05. sep.
Pečurke koje se koriste u medicinske svrhePečurka Maitake
Ili još nazvana pečurka-ovan, ili "pečurka koja pleše". Ova pečurka raste u divljem obliku u Japanu i nekim delovima Kine. Najčešće se koristi u tradicionalnoj kineskoj i japanskoj kuhinji....
23. april
Škembe u maslacu i začinimaMaslac ugrevamo u tiganju, stavljamo beli luk, so i začine, sipamo i škembić i sipamo 2-3 kutlače bujona.
Ostavljamo na umerenoj vatri dok tečnost ne ispari.
Meze posipamo svežim peršunom....
24. avgust