Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu. Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Kad smo već na temi blanširanje krompira, pogledajte kako da napravite savršen sotirani krompir....
Kako se prži u dubokom ulju?Kako se prži u dubokom ulju?
18. maj
Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
Kako se pravi domaći hrskavi krompirKako se pravi domaći hrskavi krompir
11. nov.
Zamislite pomorandžu umesto krompira i sve će vam biti jasno. Tajna hrskavo prženih krompira Treba da dobijete pravi balans krompira, skroba i vode....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Da biste zaštitili krompir od viška vlage, pokrijte ga vrećama napunjenim piljevinom. Takođe možete poređati nekoliko glavica cvekle na krompir. Ne samo višak vlage, već i nedostatak vlage loše utiče na krompir....
Kako da blanširate krompirKako da blanširate krompir
19. sep.
Kod sečenja krompira, postarajte se da ih isečete na jednake male komade, kako bi bili sigurni da će se krompir ravnomerno kuvati. 3. Krompir stavite u kipuću vodu. Nemojte da šerpu prepunite krompirom....
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
07. maj
Kako da brzo oljuštimo krompir? Ako želite da pripremite jelo sa krompirom bez kuvanja i treba da ga oljuštite dok je svež, možete se poslužiti drugim trikom....
Kako brzo da oljuštimo krompir?Kako brzo da oljuštimo krompir?
30. april
Viljušku zabijte u centar krompira. Zavrtite jednom rukom, tako da se krompir vrti, dok drugom rukom koristite drugu tradicionalnu mašinu za guljenje krompira (ljuštilica ili običan nož)....
Najukusniji prženi krompir se pravi ovakoNajukusniji prženi krompir se pravi ovako
25. feb.
Krompir se seče na trakice! Sigurno ste iznenađeni, zato što gotovo uvek gde stanete da naručite prženi krompir, on je upravo iseckan na trakice....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Krompir u maslacuKrompir u maslacu
20. feb.
Ostaviti ih da se peku dok ne porumene, izvaditi ih i ostaviti da upiju maslac. Posuti ih mirođijom i pobiberiti. Prijatno vam bilo uz ove neverovatno ukusne krompire....
Krompir u slaniniKrompir u slanini
16. feb.
1
Pecite ih na 180 stepeni dok se slanina ne zapeče....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
KrompirKrompir
01. mart
Krompir (Solanum tuberosum) je mnogogodišnja biljka iz porodice Krompira (Solanaceae)....
Kako se prži luk?Kako se prži luk?
17. nov.
Luk se prži lako i brzo. Prvo, morate ga iseći. To se radi pažljivo na dasci za sečenje, procenjujući sami prema potrebama recepta u kom obliku treba da isečete luk na komade - na kockice, rebarca itd. Zatim pronađite...
Kako se prži meso?Kako se prži meso?
21. dec.
Kupite sveže meso u mesari ili marketu. Operite ga i osušite. Stavite ga u posudu i posolite ga sa obe strane, ali nemojte preterivati jer ga možete presoliti. U principu, prethodno soljenje mesa ga zateže i postoji...
Kako se prži fida?Kako se prži fida?
21. avgust
Pržena fida je interesantan dodatak raznim jelima. U nekim kulturama se servira sa jelima od ribe ili čorbama od paradajza. Za pripremu pržene fide vam je potrebno malo sastojaka i strpljenje. Evo kako se prži fida...
Kako se prži pastrmka?Kako se prži pastrmka?
01. sep.
Većina ljudi koji vole ribu više vole da jedu pastrmke. Ima veoma delikatnu aromu, izgleda veoma dobro i veoma je korisna za telo. Postoji mnogo načina za spremanje pastrmke, i svi oni daju ukusne rezultate, ali u ovom...
Kako se prži patlidžan?Kako se prži patlidžan?
30. jul
Patlidžan je široko rasprostranjeno povrće u kulinarskom svetu. Ima dragocena nutritivna svojstva koja mu daju glavnu ulogu u brojnim nezaboravnim receptima. U većini njih, ovo povrće se koristi u prženom stanju....
Kako se prži losos?Kako se prži losos?
12. jul
Losos se prži u zagrejanom maslacu ili maslinovom ulju. Najpre se pratko zaprži sa svih strana, a nakon toga se preliva marinadom, ako je predviđena. U suštini losos se prvenstveno peče na roštilju ili u rerni...
Kako se prži šaran?Kako se prži šaran?
04. april
Šaran (lat. Cyprinus carpio) je slatkovodna riba sa koštanim skeletom košljoribe i istovremeno pripada i mekoperkama i porodici šarana. Naziva se još i krap, krmača, dunavski lisac. Šaran je slatkovodna riba i najčešće se...
Kako se prži slanina?Kako se prži slanina?
13. feb.
Ukusna pržena slanina, koja je hrskava i prosto se topi u ustima, neodvojivi je deo tipičnog američkog doručka. Kako samo ime govori, pržena slanina se prži dok ne postane hrskava. Ipak, pre nego što rešite da iznenadite...
Kako se prži pasulj?Kako se prži pasulj?
14. nov.
Nije slučajno da se u nekim krajevima koristi poslovica – Ako je pasulj, neka bude pržen! Prženi pasulj je jedno od najukusnijih tradicionalnih jela na Balkanu i većina koja ga je probala uvek spominju njegov bogat ukus...