Bonapeti.rs»Saveti»Kako se prži slanina?

Kako se prži slanina?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako se prži slanina?

Ukusna pržena slanina, koja je hrskava i prosto se topi u ustima, neodvojivi je deo tipičnog američkog doručka. Kako samo ime govori, pržena slanina se prži dok ne postane hrskava.

Ipak, pre nego što rešite da iznenadite dragu osobu prženom slaninom za doručak, dobro je da utrenirate pripremu, kako se ne bi osramotili jako prepečenom i ne previše ukusnom prženom slaninom.

Klasični recept glasi - slanina se reže na tanke trake po dužini i prži se u masnoći (ulje, maslinovo ulje i dr.). Ipak, mi ćemo vam predložiti drugi oproban način za prženje slanine, za koji vam je potrebna samo voda.

Nasečenu slaninu stavite u tiganj i prelijte vodom da ga pokrije. Uključite ringlu na maksimalnu jačinu tako da voda prokuva i počne da se isparava. Kada se to desi, smanjite jačinu vatre i nastavite prženje dok voda ne ispari.

Čim voda ispari, smanjite jačinu vatre na minimum i ostavite slaninu da se prži u sopstvenoj masnoći. Pripremljena na ovaj način, slanina je izuzetno ukusna. Mekana je, ali u isto vreme izuzetno hrskava i aromatična.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni