Kupite sveže meso u mesari ili marketu. Operite ga i osušite.
Stavite ga u posudu i posolite ga sa obe strane, ali nemojte preterivati jer ga možete presoliti. U principu, prethodno soljenje mesa ga zateže i postoji šansa da postane tvrdo nakon pripreme. Zbog toga, možete posoliti skoro gotovo prženo meso.
Stavite meso u frižider na 2 sata, a zatim uzmite dasku za rezanje i kuhinjski nož. Meso isecite na četvrtaste komade. Uključite šporet i stavite posudu u koju sipajte 4 kašike ulja i sačekajte da se zagreje.
Komade mesa, koje ste lagano posolili, stavite jedan za drugim. Pržite dok meso ne porumeni sa jedne strane i ne formira koricu. Kada su komadi mesa prženi, okrenite ih da se prže i sa druge strane.
Izvadite zalogaje od mesa rešetkastom kašikom. Kada pržite meso, ako želite da bude u sosu, možete da dodate dve kašike paradajz pirea začinjeno sa malo soka isceđenog limuna.
Promešajte i pustite da se mesni zalogaji začine paradajz pireom. Zatim dodajte šolju vode i promešajte. Dinstajte na laganoj vatri dok se voda malo ne smanji.
U posudu stavite kašiku brašna i malo vode. Promešajte i dodajte smešu u meso. Promešajte pripremljeno prženo meso i pospite svežim peršunom.
Komentari