Bonapeti.rs»Saveti»Kako se prži pastrmka?

Kako se prži pastrmka?

Kako se prži pastrmka?
Fotografije: Yordanka Kovacheva

Većina ljudi koji vole ribu više vole da jedu pastrmke. Ima veoma delikatnu aromu, izgleda veoma dobro i veoma je korisna za telo. Postoji mnogo načina za spremanje pastrmke, i svi oni daju ukusne rezultate, ali u ovom savetu ćemo govoriti konkretno o prženju pastrmke:

- ako odlučite da pržite pastrmku, najbolje je uzeti svežu ribu, ali možete koristiti i smrznutu pastrmku. Međutim, to znači da morate biti strpljivi i sačekati da se odmrzne. Trebalo bi da stavite ribu da se odmrzne u frižideru;

- kada ćete pržiti pastrmku, prvo morate koristiti odgovarajući tiganj, a zatim dobro zagrejati ulje. Ribu možete pržiti celu ili iseći na porcije. Uvaljajte je u brašno, u koje ste dodali so i biber, da se riba začini. Možete je začiniti i pre nego što je uvaljate u brašno. Kada se tiganj dobro zagreje, riba će dobiti hrskavu koru, koja će ribu zadržati sočnom i neće izgoreti;

- možete pohovati ribu pre nego što je pržite. A nakon što je ispržite, možete napraviti i neku vrstu sosa za ribu koji će joj dati još više ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni