Pržena fida je interesantan dodatak raznim jelima. U nekim kulturama se servira sa jelima od ribe ili čorbama od paradajza.
Za pripremu pržene fide vam je potrebno malo sastojaka i strpljenje. Evo kako se prži fida.
Potrebni sastojci: kravlji maslac - 60-80 g, fida - 200 g, so, voda - 2 šolje.
Način pripreme: Nema ništa komplikovano prilikom prženja fide.
U tiganj stavite kravlji maslac da se rastopi. Kad se maslac ugreje u njega izmrvite fidu. Ne treba da mrvite na mnogo male koade, nego na komade srednje veličine.
Izmrvljenu fidu propržite dok ne dobije braon boju.
Treba da dobijete karamel boju. Prilikom prženja fide treba da pazite, ona se mnogo brzo isprži. Zato treba često da mešate.
Nakon toga začinite solju po ukusu. U prženu fidu sipajte dve šolje vode i ostavite na vatri dok voda ne ispari potpuno. Fidu ponovo mešajte s vremena na vreme.
Ako je potrebno možete dodati još malo vode.
Prženu fidu možete pripremiti i sa pirinčem, pačetinom itd.
Na primer, pržena fida sa piletinom je klasičan kineski recept. Stvarno postoji mnogo jela iz tiganja sa fidom.
Pržena fida treba da se servira dok je još topla.
Ako još uvek niste pripremali prženu fidu, probajte.
Komentari