Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da napravimo testo za hlebSvako ko je probao domaće pripremljenu pogaču, zna o kakvom se ukusu govori. Naravno, u našoj opterećenoj svakodnevici, teško da možemo da sebi dozvolimo luksuz da mesimo testo svaki dan....
09. jun
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKiselo testo je gotovo za 3-4 dana. Ovaj put nije neophodno da odvojite testo za sledeće mešenje - vaš hleb će poslužiti kao početak sledeće "berbe" kiselog testa....
10. april
Testo za sveUmesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
18. sep.
Testo za krofneČim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči.
Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
10. avgust
Testo za fokačuUmesite glatko testo, tako što ga u neko vreme prebacite na nabrašnjenoj radnoj površini i nastavite da mesite otprilike 10 minuta....
11. feb.
Testo za HaluPre nego što bude gotovo za oblikovanje, testo za Halu ostavljamo u posudu, zavijamo i čekamo da duplo ili trostruko nadođe. Tada oblikujemo pletenice i ponovo ih ostavljamo da narastu dok im se obim ne utrostruči....
29. okt.
Testo za dekoracijuOd navedenih sastojaka zamesite testo. Bude dosta tvrdo, što ne treba da vas plaši.
Ako je mekano, dodajte još brašna. Razvucite na koru, od nje isecite krugove....
06. sep.
Testo za korneteUmutite belanca sa šećerom i dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo, masnoću i koru limuna.
Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije....
12. maj
Kako da čuvamo testo?Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko. Nakon vađenja testa iz frižidera, dobro je poprskati ga sa nekoliko kapi vode i ponovo umesiti....
22. april
Klasično testo za eklereSklonite sa vatre da se malo ohladi. Nakon toga postepeno dodajte jaja i ponovo pažljivo mešajte.
Od dobijenog testa kašikom uzimajte i stavljajte u tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje....
21. april
1
Testo za milibrot (kozunak)Umešeno testo se ostavlja da nadođe na umerenoj temperaturi najmanje 4 sata pre korišćenja....
03. jun
Testo za ukrašenu pogačuJoš jedna i brža opcija uključimo rernu na 50 stepeni, kada se zagreje isključimo i stavimo testo za pogašu pokriveno da naraste.
Za 15-ak minuta slavska pogača je spremna za oblikovanje....
04. januar
Univerzalno testo za pogačuPočnite da mesite dok ne dobijete mekano testo, koje se ne lepi, a zatim od njega napravite loptu....
22. jun
Klasično testo za mekikeSipajte u rupu od brašna i kašikom počnote da mešate. Nakon toga mesite rukama.
Treba da se dobije lepo i lepljivo testo. Ostavite da nadođe 30 minuta ili više.
Testo se koristi za mekike i pogače....
22. maj
2
Ukusno testo za picuUmesiti testo i ostaviti da naraste. Razviti ga u prethodno nauljenom plehu. Testo treba da bude tanko jer raste prilikom pečenja. Prvo peći 20 min. Nakon toga staviti nadev po želji! Peći oko 10 min sa nadevom....
13. mart
1
Tradicionalno testo za picuUmesiti meko testo, posuti ga brašnom i ostaviti na naraste oko 20-30 minuta, nakon toga ga podeliti na 2 lopte i svaku razviti oklagijom uz pomoć brašna u tanku koru....
16. mart
Italijansko testo za picuOstavite testo da nadođe dok se ne udvostruči na toplom mestu, i pokrijte posudu prozračnom folijom i krpom. Nadošlo testo možete koristiti za pripremu pice, ali i fokače....
27. feb.
Testo za domaću picuOstavljamo da nadođe jedan sat i ako je potrebno još brašna ili vode dodajte dok testo ne postane lepo i meko za picu.
Na picu stavljajte sastoje koje vi želite :)...
27. feb.
1
Originalno testo za picuDa bi se oblikovala pica, testo se stavlja u tepsiju za picu i prstima se pritiska i raspoređuje, dok ne pokrije dno tepsije.
Ostavlja se da odstoji 10 minuta pre nego što se doda nadev....
11. januar
Klasično testo za medenjakeU smesu od jaja se dodaje brašno sa kakaom i začini, umesi se glatko meko testo. Dodatno se mesi brašno najviše supenom kašikom, koliko je potrebno da se ne lepi, više se ne dodaje....
18. okt.
Keto testo za picuTesto razvijte u tanku koru.
Prebacite testo u tepsiju za picu.
Pokrijte ga željenim sastojcima i pecite dok ne bude gotovo.
Uživajte u vašoj hranljivoj keto pici - za cilj imate savršeno keto testo za picu....
15. feb.
Standardno testo za đevrekeRukom počinjemo da mešamo dok se ne upije celo brašno.
Stavimo brašno na radnu površinu i na nju stavljamo testo.
Počinjemo da mesimo sipajući manje brašna za dodatno mešenje testa za đevreke....
14. feb.
Domaće testo za testeninuNakon što se umesi testo za pastu, razvije se tako da se providi.
Italijani govore da testo treba da bude toliko razvijeno da možete da pročitate ljubavno pismo kroz njega!...
30. avgust