Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
Ostavite krem u frizideru da se ohladi i posle prelijte čokoladnom kuvertirom....
Koja su lekovita svojstva votke?Koja su lekovita svojstva votke?
13. april
Nepravilna ishrana, konzumiranje alkohola i cigareta mogu da pogoršaju prognozu, jer se kod ove bolesti usporava protok krvi kroz krvne sudove....
Brašna koja se preporučuju dijabetičarimaBrašna koja se preporučuju dijabetičarima
29. mart
Sve vrste integralnog brašna su obavezan sastojak ljubiteljima zdrave ishrane....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir. Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
Pačija supa koja ugrevaPačija supa koja ugreva
26. nov.
Stavljamo da se kuvaju, u početku skidamo penu koja se stvorila. Kuvamo pola sata i u batake stavljamo i 3 krompira, pažljivo očišćena i oprana. Šargarepu i luk oljuštimo, operemo i isečemo....
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiGotova jela koja se mogu zamrzavati
18. mart
Zamrzavanje gotovoh jela je od velike pomoći mnogim domaćinstvima. Štedi dosta vremena i nije potrebno da se sprema svakog dana. Važno je da znate koja gotova jela mogu da se zamrzavaju, a da im se ukus ne promeni kada se...
Hrana koja se bori protiv stresaHrana koja se bori protiv stresa
04. nov.
Zbog užurbanog i pretrpanog načina života mnogi ljudi su izloženi neprestanom stresu, a opšte je poznato kako je on štetan za naše zdravstveno stanje i do kakvih posledica može da dovede. Ustvari, pritisak kojem smo izloženi...
U koja jela se dodaje husk?U koja jela se dodaje husk?
05. jul
Ekstrakt biljke bela bokvica je zdrava biljka koja je našla mesto u dijetalnoj ishrani širom sveta....
Za koja jela se koristi majoran?Za koja jela se koristi majoran?
07. mart
Majoran je zeljasta biljka iz porodice jorgovana koja dostiže visinu od 30 do 50 cm, stabljika joj je grebenasta i razgranata, a listovi jajastog oblika. Cvetovi su mu beli ili crvenkasti. Obično cveta od juna do avgusta...
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
Kardamom nije samo aromatičan, već je i veoma koristan začin. Majstori kuvari savetuju domaćice da često koriste ovaj nezasluženo zanemaren začin. Kardamom sadrži esencijalna ulja, proteine, fosfor, kalcijum, magnezijum...
Fenomenalna gibanica koja uvek uspeFenomenalna gibanica koja uvek uspe
29. dec.
2
Usitniti sir i kajmak, pa dodati jaja, prasak za pecivo i so ako je potrebno. Fil ne treba da bude redak! Podmazati veću tepsiju, prekriti dno sa 3-4 kore, u zavisnosti od oblika tepsije, ali tako da polovina kore ostane...
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Pačija supa sa pirinčem koja zagrevaPačija supa sa pirinčem koja zagreva
28. dec.
Stavite u šerpu da se kuva, čim provri, ostavite na 5 minuta i prospite vodu. Sipajte toplu vodu i stavite oguljeni krompir, ceo. Čim se meso skuva izvadite i ostavite da se ohladi....
Čorba od belog luka koja ugrevaČorba od belog luka koja ugreva
21. okt.
Začinite začinima i ostavite da se ukusna čorba od belog luka skuva. Oljuštite pečeni beli luk. Napravite pire od njega, dodajte so i kiselo mleko. Dodajte u aromatičnu supu. Ako želite, dodajte maslac....
Italijanska čorba od hleba koja grejeItalijanska čorba od hleba koja greje
22. okt.
Tako će se jaje skuvati. Servirajte italijansku čorbu od hleba koja greje sa crnim biberom i iseckanim mladim belim lukom....
Hrana koja se bori sa upalama u teluHrana koja se bori sa upalama u telu
28. maj
Upale u telu pomažu organizmu da se izbori sa infekcijom ili ranom. Sa druge strane hronična upala je štetna - zato što može da dovede do raznih bolesti. Rizik se povišava kada u našem životu postoji stres, hranimo se...
Testo za pice i mekike koje može izdržati deset danaTesto za pice i mekike koje može izdržati deset dana
20. maj
Ukoliko se ne priprema odmah, staviti ga u kesu i ostaviti u frižideru. Ja sam ga podelila na dva dela. Polovinu sam stavila u frižider za mekike, a drugu polovinu za picu....
Ishrana trudnicaIshrana trudnica
25. mart
Nisu sve masti loše, a za zdravu i balansiranu ishranu je neophodan dovoljan unos mononezasićenih i omega-3 masnih kiselina, koje su poznate i kao „dobre masnoće“....
Funkcionalna ishranaFunkcionalna ishrana
31. avgust
Danas se sve više naglašava važnost zdrave i korisne ishrane, upravo funkcionalna ishrana....
Lekovito ulje od žutog kantarionaLekovito ulje od žutog kantariona
14. jul
Cvetovi žutog kantariona se sakupljaju nakon što izađe sunce, da bi se sačuvale aktivne materije. Cvetovi se stavljaju gusto u staklenu posudu sa matiranim stakolom....
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću. Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
Konkilie testenina se belim sosomKonkilie testenina se belim sosom
22. okt.
Dodaju se makarone i grašak. Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Pica se pestom i česteromPica se pestom i česterom
31. maj
Odmrznemo testo za picu (ako je zamrznuto), prvo u fizu frižidera a posle na sobnoj temperaturi. Satvljamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje. Prvo namažemo testo pastom od paradajza, nakon čega posipamo...
Orada se koricom od orahaOrada se koricom od oraha
25. avgust
1. Očistite oradu i odvojte dva fileta sa kožom. Pincetom izvadite sve ostale fine koščice. 2. Stavite u blender ili ručno sitno iseckajte orahe, sveže začine po izboru i beli luk. Pomešajte sa maslacem, prezlama i...