Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čokoladna torta koja se topi u ustimaOstavite krem u frizideru da se ohladi i posle prelijte čokoladnom kuvertirom....
07. feb.
Koja su lekovita svojstva votke?Nepravilna ishrana, konzumiranje alkohola i cigareta mogu da pogoršaju prognozu, jer se kod ove bolesti usporava protok krvi kroz krvne sudove....
13. april
Brašna koja se preporučuju dijabetičarimaSve vrste integralnog brašna su obavezan sastojak ljubiteljima zdrave ishrane....
29. mart
Pita koja ne padaMešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
01. okt.
Pačija supa koja ugrevaStavljamo da se kuvaju, u početku skidamo penu koja se stvorila.
Kuvamo pola sata i u batake stavljamo i 3 krompira, pažljivo očišćena i oprana. Šargarepu i luk oljuštimo, operemo i isečemo....
26. nov.
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiZamrzavanje gotovoh jela je od velike pomoći mnogim domaćinstvima. Štedi dosta vremena i nije potrebno da se sprema svakog dana. Važno je da znate koja gotova jela mogu da se zamrzavaju, a da im se ukus ne promeni kada se...
18. mart
Hrana koja se bori protiv stresaZbog užurbanog i pretrpanog načina života mnogi ljudi su izloženi neprestanom stresu, a opšte je poznato kako je on štetan za naše zdravstveno stanje i do kakvih posledica može da dovede. Ustvari, pritisak kojem smo izloženi...
04. nov.
U koja jela se dodaje husk?Ekstrakt biljke bela bokvica je zdrava biljka koja je našla mesto u dijetalnoj ishrani širom sveta....
05. jul
Za koja jela se koristi majoran?Majoran je zeljasta biljka iz porodice jorgovana koja dostiže visinu od 30 do 50 cm, stabljika joj je grebenasta i razgranata, a listovi jajastog oblika. Cvetovi su mu beli ili crvenkasti. Obično cveta od juna do avgusta...
07. mart
U koja jela se dodaje kardamom?Kardamom nije samo aromatičan, već je i veoma koristan začin. Majstori kuvari savetuju domaćice da često koriste ovaj nezasluženo zanemaren začin.
Kardamom sadrži esencijalna ulja, proteine, fosfor, kalcijum, magnezijum...
22. nov.
Fenomenalna gibanica koja uvek uspeUsitniti sir i kajmak, pa dodati jaja, prasak za pecivo i so ako je potrebno. Fil ne treba da bude redak!
Podmazati veću tepsiju, prekriti dno sa 3-4 kore, u zavisnosti od oblika tepsije, ali tako da polovina kore ostane...
29. dec.
2
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Pačija supa sa pirinčem koja zagrevaStavite u šerpu da se kuva, čim provri, ostavite na 5 minuta i prospite vodu.
Sipajte toplu vodu i stavite oguljeni krompir, ceo. Čim se meso skuva izvadite i ostavite da se ohladi....
28. dec.
Čorba od belog luka koja ugrevaZačinite začinima i ostavite da se ukusna čorba od belog luka skuva.
Oljuštite pečeni beli luk. Napravite pire od njega, dodajte so i kiselo mleko. Dodajte u aromatičnu supu. Ako želite, dodajte maslac....
21. okt.
Italijanska čorba od hleba koja grejeTako će se jaje skuvati.
Servirajte italijansku čorbu od hleba koja greje sa crnim biberom i iseckanim mladim belim lukom....
22. okt.
Hrana koja se bori sa upalama u teluUpale u telu pomažu organizmu da se izbori sa infekcijom ili ranom. Sa druge strane hronična upala je štetna - zato što može da dovede do raznih bolesti.
Rizik se povišava kada u našem životu postoji stres, hranimo se...
28. maj
Testo za pice i mekike koje može izdržati deset danaUkoliko se ne priprema odmah, staviti ga u kesu i ostaviti u frižideru. Ja sam ga podelila na dva dela. Polovinu sam stavila u frižider za mekike, a drugu polovinu za picu....
20. maj
Ishrana trudnicaNisu sve masti loše, a za zdravu i balansiranu ishranu je neophodan dovoljan unos mononezasićenih i omega-3 masnih kiselina, koje su poznate i kao „dobre masnoće“....
25. mart
Funkcionalna ishranaDanas se sve više naglašava važnost zdrave i korisne ishrane, upravo funkcionalna ishrana....
31. avgust
Lekovito ulje od žutog kantarionaCvetovi žutog kantariona se sakupljaju nakon što izađe sunce, da bi se sačuvale aktivne materije.
Cvetovi se stavljaju gusto u staklenu posudu sa matiranim stakolom....
14. jul
Uštipci koji se sami okrećuMasnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću.
Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
13. mart
Konkilie testenina se belim sosomDodaju se makarone i grašak.
Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
22. okt.
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
27. april
Pica se pestom i česteromOdmrznemo testo za picu (ako je zamrznuto), prvo u fizu frižidera a posle na sobnoj temperaturi. Satvljamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje.
Prvo namažemo testo pastom od paradajza, nakon čega posipamo...
31. maj
Orada se koricom od oraha1. Očistite oradu i odvojte dva fileta sa kožom. Pincetom izvadite sve ostale fine koščice.
2. Stavite u blender ili ručno sitno iseckajte orahe, sveže začine po izboru i beli luk.
Pomešajte sa maslacem, prezlama i...
25. avgust