Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koja su to penušava vina?Penušavim vinima zovemo sva bela, roze ili crvena vina, koja su proizvedena kao rezultat prirodnog procesa fermentacije svežeg grožđa ili vina, pri čemu se pojavljuju mehurići uglen-dioksida.
To može da se desi i dodavanjem...
01. jun
Koja su omiljena jela Rumuna?Za Uskrs se priprema jagnjeće meso na roštilju ili dinstano, jagnjeća sarma, pača, čorba i naravno, crvena jaja, a za desert se servira paska (vrsta pite sa sirom i suvim grožđem) i milibrot....
27. sep.
Koja su lekovita svojstva votke?Pored štete, alkohol ima i mnoštvo korisnih svojstava. Alkohol u njemu čisti i dezinfikuje i zbog toga se često koristi u svakodnevnom životu. Pored toga, ima lekovita svojstva, zato što poseduje sposobnost da ugreje...
13. april
Koja brašna su bez glutenaGluten se nalazi u velikoj količini u pšenici i u nekim drugim žitaricama.
U bezglutenskoj kuhinji se koristi miks različitog brašna. Neka od njih su:
- brašno od jednozrne pšenice - najviše se koristi;
- brašno...
19. mart
Koja su najpopularnija brašna bez glutena?Relativno je nenametljivog ukusa, tako da ne morate da zaslađujete deserte napravljene sa njim. Uspešno se koristi u proizvodnji keksa, testenina i drugih proizvoda od testa....
12. maj
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniUključite rernu na 180 stepeni.
Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom.
Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
08. feb.
Desertna supa sa trešnjama i čokoladomHladimo desertnu slatkoću od trešanja i poslužujemo hladnu.
Po želji desertnu supu sa trešnjama i čokoladom možete da garnirateOreo keksom i ružicom pavlake u spreju....
31. avgust
Pita koja ne padaU kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom...
01. okt.
Pačija supa koja ugrevaDobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu....
26. nov.
Koja su mesa nemasna?Danas ima sve više ljudi, koji vodezdrav način života i odriču se previše masne hrane. Masne mlečne proizvode menjaju proizvodima sa niskim sadržajem masnoća, prestaju da jedu prženu hranu i razume se, ne koriste masnoće...
28. maj
Fenomenalna gibanica koja uvek uspeUsitniti sir i kajmak, pa dodati jaja, prasak za pecivo i so ako je potrebno. Fil ne treba da bude redak!
Podmazati veću tepsiju, prekriti dno sa 3-4 kore, u zavisnosti od oblika tepsije, ali tako da polovina kore ostane...
29. dec.
2
Liker od vinaSastojke staviti u staklenu flašu (teglu) i ostaviti zatvoreno 6 nedelja.
Povremeno promućkati da bi se šećer brže istopio.
Gotov liker procediti i uživati u punom ukusu višnje....
01. nov.
Rakija od vinaRakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta.
Rakija od vina je još bolja, ukoliko se ostavi da odstoji...
09. jun
Smesa od belog luka i crnog vina koja leči preko 100 bolestiOva prirodna i lekovita smesa u sebi krije sve blagodeti belog luka i crnog vina. Dobijena smesa može sprečiti mnoga oboljenja, da očisti krv, da ojača imuni sistem, da eliminiše loš holesterol, da poboljša kardiovaskularni...
23. feb.
Pogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanjeUlje od semenki bundeve
Ulje od semenki bundeve je možd ai najstarije uje za spremanje, a kategorično možemo tvrditi da je jedno od najkorisnijih, Može se koristiti za salate, deserte, sosove, janije, čorbe....
21. nov.
Pačija supa sa pirinčem koja zagrevaPačiji batak operite i isecite na komade. Stavite u šerpu da se kuva, čim provri, ostavite na 5 minuta i prospite vodu.
Sipajte toplu vodu i stavite oguljeni krompir, ceo. Čim se meso skuva izvadite i ostavite da se ohladi...
28. dec.
Čorba od belog luka koja ugrevaPosle 20 minuta, čorba od belog luka koja ugreva biće spremna.
Od kriški hleba napravite domaće krutone. Isecite na kockice i pecite u tiganju do zlatne boje.
Supu poslužite sa krutonima i celerom kao prilog!...
21. okt.
Italijanska čorba od hleba koja grejeServirajte italijansku čorbu od hleba koja greje sa crnim biberom i iseckanim mladim belim lukom....
22. okt.
Temperatura serviranja vinaServiranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus.
Temperatura serviranja...
16. jun
Najpopularnija likerska vinaAko se uparuje sa hranom, često na kraju večere, vino po pravilu treba da bude slađe od deserta. Pogodni su veoma dobro sazreli, čak i blago osušeni, mesnati plodovi....
11. april
Koja vina i pića se služe uz plavi sir?Pogledajte i neke ideje za:
- deserti sa plavim sirom;
- hleb sa plavim sirom;
- pice sa plavim sirom....
11. jul
Italijanski sos od vinaZagrejte maslinovo ulje, dodajte beli luk i crni luk i izdinstajte ih.
Dodajte paradajz i kuvajte dok se sos ne zgusne.
Dodajte origano i pavlaku i promešajte.
Dodajte paradajz pire, šećer, so i 1/2 šolje vode....
14. okt.
Nemački umak od vinaMaslac se istopi na tihoj vatri i doda se brašno. Promeša se tako da nema grudvica. Dodaje se bujon.
Žumanca se umute s pavlakom i smesa se dodaje u umak koji se zagreva još 2-3 minute, ali da ne kipi.
Dodaje se vino...
17. okt.
Čokoladna torta koja se topi u ustimaU posudi mutite jaja i šećer sve dok se ne dobije mekan krem. Dodajte sve suve sastojeke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilu.
Sipajte u kalup za pečenje torti, u koji prethodno stavite papir za pečenje. Pecite u prethodno...
07. feb.