Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Otrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj stoOtrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj sto
19. jul
Grickalice i čipsevi Kategorično spadaju u takozvanu nezdravu hranu koju nikada ne treba da stavljate na svoj sto....
Koje začine stavljati u školjke?Koje začine stavljati u školjke?
21. maj
Začini koji odgovaraju vom načinu pripreme su: peršun, celer, šargarepa, kurkuma, biber, piment i so. Čorbu sa školjkama možete da pripremite u obliku krem supe....
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloOvi začini ne treba da se stavljaju u isto jelo
09. april
Lovorov list Lovorov list je jedan od najvažnijih začina za kebap. Upotrebljava se i za mariniranje i konzerviranje i za razliku od većine začina stavlja se na samom početku kuvanja;/page page11....
Najbolji začini za čorbe i supeNajbolji začini za čorbe i supe
08. feb.
Dobro je napomenuti da se lovorov list stavlja u početku kuvanja supe ili čorbe, a ne na kraju, za razliku od većine začina....
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviKrem čorba od povrća od koje se ozdravi
27. jun
Očišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac. Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju. Možemo posuti peršunom....
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Neki mirođiju i peršun čuvaju tako što ih stavljaju u suvu teglu, zatvorenu, koja se stavlja u frižider (ne smeju da budu mokri, ako ste ih isprali, ostavite da se osuše na kuhinjskom papiru pre nego što ih stavite u teglu...
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Začini uz koje ide su: đumbir, ljuta aleva paprika, kumin i limun. Origano Origano je začin kog skoro svako meso voli....
Kada kakvu supu ili čorbu treba da pripremimo?Kada kakvu supu ili čorbu treba da pripremimo?
11. feb.
To jelo uključuje pasulj, šargarepu, paradajz, papriku, luk i začine. Škembe čorbu često pripremamo kao sredstvo za lečenje mamurluka....
Kako da uzgajamo začine u saksijiKako da uzgajamo začine u saksiji
24. jun
Koristi se pre svega za mesna jela, posebno za jagnjetinu, za supe, pasulj, riblje čorbe. Ako se pitate da li da ga zamrznete ili osušite, znajte da zamrznuti listovi imaju jače izražen ukus i aromu....
Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?
04. april
Podelićemo sa vama koje začine dodati pirinču prema tome kakav ukus želite da postignete na kraju. Koji začini dobro idu uz naš omiljeni pirinač?...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo ulja. Na dno stavite parčiće sira. Odozgo sipajte smesu iz tiganja....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
U svaki kvadrat stavljamo po 1 kašičicu od nadeva. Presavijamo po dijagonali i viljuškom pritiskamo ivice. Poređamo u široki pleh. Pečemo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni 15 minuta....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Gotovo umešeno testo stavljamo u šerpu, posudu pokrivenu tanjirom ili najlon kesom. Testo stavljamo u frižider na jedan dan i jednu noć. Ovo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Stavlja se u plastičnu posudu i pospe se sa soli. Dobro se promeša i stavlja se u zamrzivač. Na taj način začin će sačuvati ukus, aromu i svoju boju i može da se koristi kao svež u svako vreme....
Ako želiš da smršaš, nemoj ovo da stavljaš u salatuAko želiš da smršaš, nemoj ovo da stavljaš u salatu
23. jul
Tokom leta, salate su hrana koja se najviše koristi. One se pripremaju jednostavno, nije im potrebna ozbiljna termička obrada, a i lagane su. Osim toga smatra se da su dijetične, što ih čini dobrim izborom za mnoge...
Kako da postanete Vladar supa i čorbiKako da postanete Vladar supa i čorbi
27. feb.
Drugi način je da se supa kuva na pari u poklopljenom sudu, t.j. stavljamo količinu vode u zavisnosti koliko supe želimo, stavljamo sve namirnice i začine u šerpu i zatvaramo poklopcem....
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Koji zeleni začin uz koje jelo ide?
24. okt.
Kada se radi sa njima, stavlja se manje, zato što je ukus koncentrisaniji od onog kod zelenih. Na primer ako određeni recept iziskuje da stavite 1 supenu kašiku svežeg sremuša, stavite 1/2 supene kašike sušenog....
Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicle
28. sep.
Kada se tako začine, možete ih staviti na roštilj ili u gril tiganj. 2....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Kolač izručiti na tacnu. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti. Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće. Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Treba da se dobije glatka smesa. Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke....