Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeKoliko vremena je potrebno testu da nadođe
15. jun
Zamesite i dolazi vreme da mesite - ovaj deo nije težak, potrebno je malo više strpljenja i želja....
Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?
28. jun
Zdravoj osobi je potrebno četiri do petnaest grama soli dnevno. Hipertenzičari ne bi trebalo da prelaze više od jednog grama soli dnevno. U toplim danima potrebno je konzumirati više soli....
Koliko kvasa se stavlja za jedan hleb?Koliko kvasa se stavlja za jedan hleb?
06. jun
Kvas se pravi od vode i brašna i fermentiše se tokom 5 do 10 dana. Možete da držite kvas duži vremenski period, dodajvajući vodu i brašno svakog dana, kako biste ga "hranili"....
Sok od zove za jedan danSok od zove za jedan dan
25. mart
1
U 1 litar hladne vode potopiti 20 cvetova sveže zove. Neka stoji na hladnom mestu, ali ne u frižideru, 24 sata. Procediti, dodati 800 grama šećera i sok od 1 limuna i ostaviti da odstoji još 24 sata. Povremeno promešati...
Masline sadrže sve što je potrebno za zdravljeMasline sadrže sve što je potrebno za zdravlje
06. sep.
Svakodnevno se preporučuje konzumacija maslina, voća, salata od lisnatog povrća, orašastih plodova, testenina, kukuruznog brašna, krompira, svežeg povrća, mleka i mlečnih proizvoda....
Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?
23. januar
Da biste spremili odlične svinjske ražnjiće, potrebno je da znate nekoliko važnih činjenica....
Testo za hleb od spelte i belog brašnaTesto za hleb od spelte i belog brašna
13. dec.
Pogodno je za pravljenje hleba....
Hleb bez brašnaHleb bez brašna
22. feb.
Izručiti masu u papirom za pečenje obloženi kalup za hleb, i peći do 1 sat u prethodno zagrejanoj rerni. Pečeni hleb izvaditi iz kalupa, osloboditi ga papira i potpuno ohladiti pre sečenja....
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluKoliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u telu
08. april
Evo koliko je potrebno vremena da se žestina razgradi. Na primer, 50 g votke se razgrađuje za sat i po, a 100 g votke za 3 - 3 i po sata....
Hleb od pirinčanog brašnaHleb od pirinčanog brašna
03. januar
Sipajte je u kalup za kuglof ili mafine, obložen papirom za pečenje. Ostavite da nadođe 40-45 minuta na toplim. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni....
Ezogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivoEzogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivo
12. maj
Ezogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivo je veoma ukusan....
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaKako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcija
28. feb.
Pošto je gušći od tradicionalnog hleba, može biti potrebno da se naviknete na teksturu i ukus, ali mnogi ljudi smatraju da u njemu uživaju jednako, ako ne i više, nego u običnom hlebu....
Hleb sa pet vrsta brašnaHleb sa pet vrsta brašna
14. sep.
Pomešajte pet vrsta brašna sa solju, napravite udubljenje i sipajte unutra maslinovo ulje i kvasac. Zamesite i ako je potrebno, sipajte još vode ili brašna dok ne postignete meko testo....
Hleb od sočiva bez brašnaHleb od sočiva bez brašna
30. jul
Sipajte kašu za hleb bez brašna, poravnajte vrh i pospite belim susamom. Pecite hleb od sočiva oko 30 minuta na 180 stepeni u zagrejanoj rerni dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva....
Koliko limuna je korisno pojesti za jedan dan?Koliko limuna je korisno pojesti za jedan dan?
31. okt.
Limun je izuzetno korisno i ukusno citrusno voće, koje ima sposobnost da čisti organizam, da ga održava svežim, umiruje i dezinfikuje. Prema mišljenju mnogih, limun je moćan imunostimulator i preporučuje se da se konzumira...
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hleb
09. jun
Kao što smo već pomenuli, potrebno vam je samo brašno, voda, kvasac i so. Obično za jedan srednje veliki domaće pripremljenu hleb vam je potrebno malo više od 1 kg brašna....
Domaći hleb sa tri vrste brašnaDomaći hleb sa tri vrste brašna
21. nov.
Stavite ga u posudu za pečenje, koju ste prethodno posuli sa malo brašna. Stavite ga u rernu i uključite je na 50 stepeni. Ostavite unutra da naraste ponovo još 15-20 minuta....
Hleb od spelte i lanenog brašnaHleb od spelte i lanenog brašna
04. mart
Sačekajte 5-6 minuta da naraste i sipajte mu dve vrste brašna, so i ulje. Zamesite glatko testo i oblikujte u hlepčić....
Hleb od pirinčanog i kukuruznog brašnaHleb od pirinčanog i kukuruznog brašna
21. feb.
Mešanje/mešenje se nastavlja još 4-5 minuta, a pred kraj se posipa i prašak za pecivo i još brašna, ako je neophodno, dok se ne formira gusta kaša ili meko testo. 3....
Hleb od integralnog brašna i semenkiHleb od integralnog brašna i semenki
24. januar
Staviti u posudu za pečenje i ostaviti da naraste sat vremena. Zagrejati rernu i peći 40 minuta na 180 stepeni. Hleb od integralnog brašna i semenki je sjajan!...
Integralni hleb sa tri vrste brašnaIntegralni hleb sa tri vrste brašna
14. jun
Nakon što prođe pola sata izvadite vruću šerpu i pospite unutra malo kukuruznog brašna ili postavite papirom za pečenje. Rasporedite testo i pecite zdravi hleb 30 minuta....
Integralni hleb sa dve vrste brašnaIntegralni hleb sa dve vrste brašna
16. dec.
Integralni hleb sa dve vrste brašna servirajte za ručak ili večeru....
Dijetalni hleb sa 3 vrste brašnaDijetalni hleb sa 3 vrste brašna
30. jun
Dijetalni hleb sa 3 vrste brašna je gotov....
Hleb od ječmenog i ražanog brašnaHleb od ječmenog i ražanog brašna
22. feb.
Oba brašna spojiti u plastičnu posudu. Laneno seme, himalajsku so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu dodati brašnu. Kašikom kružnim pokretima izmešati....
Brz hleb sa sve vrste brašnaBrz hleb sa sve vrste brašna
20. jul
Pecite na 20-25 minuta i samanjite na 170 stepni i još 5-10 minuta ili proverite čačkalicom za zube. Gotov hleb pokrijte na jedan-dva minuta i nakon toga ostavite da se ohladi na rešetku....