Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko soli se stavlja u ljutenicu?Koliko soli se stavlja u ljutenicu?
12. jul
Naravno, sve zavisi od ukusa potrošača, zbog čega prilikom dodavanja soli u proizvode nju treba dodavati malo i postepeno uz dobro mešanje ljutenice i zatim je obavezno probajte, pa po ukusu prosudite koliko želite da bude...
Koliko soli se stavlja u turšiju?Koliko soli se stavlja u turšiju?
19. avgust
Kada poželite da sami pripremite ukusnu i zdravu turšiju, pored pravilnog odabira povrća, druga najvažnija stvar je pravilno balansiranje količine soli koju stavljate u turšiju....
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Koliko soli treba da dodajemo jelu?
18. mart
Već dugi niz godina se tvrdi da bela rafinisana so je bela smrt. Višegodišnjim ispitivanjima, u kojima je učestvovalo preko nekoliko desetina hiljada ljudi srednjeg godišje dobi, došlo se do zaključka da redovna konzumacija...
Koliko soli se stavlja u teglu mesa?Koliko soli se stavlja u teglu mesa?
04. nov.
Konzerviranje i sterilizacija mesa često olakšava domaćicama posao. Priprema tegli sa mesom nije težak i dug proces. Meso možete lako sačuvati tako da ga možete koristiti kad god želite i kako god želite. Međutim...
Domaća pršuta u frižideruDomaća pršuta u frižideru
02. okt.
Odlična pršuta....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?
28. jun
Kamena i morska so uvek su igrale važnu ulogu za ljude. So nije samo začin. So sadrži elemente koji određuju stanje našeg zdravlja. Veruje se da Kolumbo ne bi stigao u Ameriku da nije imao soli na svom brodu za soljenje...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
PršutaPršuta
17. jul
Proces pravljenja može da potraje od 9 meseci do godinu i po dana, u zavisnosti koliko je veliki svinjski but. Počinje se od čišćenja mesa i obrade sa morskom solju, pa se zatim odlaže na dva meseca....
Koliko se soli stavlja na 10 l vode za kiseli kupus?Koliko se soli stavlja na 10 l vode za kiseli kupus?
10. dec.
Skoro da nema domaćinstva, koje svake jeseni ne stavlja kupus u burad....
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
U svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura. Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Stavljaju se u kipuću vodu i mogu se kuvati sa otvorenim ili pokrivenim poklopcem. Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
E321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njegaE321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njega
08. mart
E321 je skraćenica iza koje se krije supstanca butil hidroksi toluen. Široj javnosti ova supstanca je nepoznata kao celina, ali je praktično svi koristimo jer je dodatak ishrani sa veoma snažnom primenom. Na mnogim...
Riba na soliRiba na soli
23. sep.
U pleh sipamo so i stavljamo ribu, ne začinjavamo je. Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotova. Za to vreme iseckamo beli luk u tanjiru, dodajemo sok od pola limuna, mirođiju i to je sos za ribu....
Pile na soliPile na soli
15. avgust
Stavite pile u pleh preko soli, uključite rernu na 170 stepeni i pecite oko sat vremena. Izvadite pleh, izvadite pile na tanjir i poslužite....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine. Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...
Koliko se kofeina nalazi u šoljici kafe?Koliko se kofeina nalazi u šoljici kafe?
27. jun
Koliko kofeina se nalazi u jednoj šolji kafe?...
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko često se čisti i odmrzava frižider?
24. avgust
Koliko god dosadno izgledalo, ovo je neophodno. Čišćenje frižidera Prema nekima jedanput mesečno je u potpunosti dovoljno za čišćenje frižidera....
Prepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkamaPrepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkama
22. sep.
Uvijte prepelice pačetom pršute po sredini i pričvrstite čačkalicom. Stavite ih u posudu za pečenje i prelijte smesom od maslinovog ulja i soka od limuna. Pecite 30 minuta....
Pečeno pile na soliPečeno pile na soli
21. sep.
Savet: Manje pile peći sat vremena na 180 stepeni i staviti malo manje soli. Meso je sočno, mekano. Ukoliko preostane i sutradan je isto takvo. Probajte, prijatno....