Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
1
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Sa njom treba da se pazi, pošto je moguće da pretvori meso u kašu. Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Rakija od višnjeRakija od višnje
24. jul
Sve sastojke pomešajte i neka odstoji 40 dana u staklenoj posudi na osunčanom mestu. Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
Rakija od bundeveRakija od bundeve
10. januar
1
Fermentacija se dobija tako što na svakih 20 litara dodajemo 4 g suvog kvasca. Dobijenu smesu pratimo aparatom za merenje šećera. Kad se fermentacija završi, prokuvamo materijal i nakon toga destilujemo....
Rakija od dunjaRakija od dunja
23. maj
Kiselost se meri lakmusom. Ako je pH visok, koristite limunsku kiselinu, da je dovedete do otprilike 3. Sve što se dodaje u rakiju stavlja se prethodno rastvoreno, uz intenzivno mešanje....
Rakija od anisaRakija od anisa
20. maj
U dobijenu rakiju se stavlja 200 g mlevenog semena anisa i ponovo odstoji 28 dana. Filtrira se i razređuje do zeljenih gradi. Obično je oko 55 gradi....
Rakija od šljivaRakija od šljiva
14. mart
Ako se dodaje 20 kg šećera, dodati 60 l vode. Mešati dok se u potpunosti ne rastvori i dodati u kašu od voća. Tako primpremljen materijal se meša 3-4 puta na dan - koliko češće, toliko bolje....
Rakija od breskviRakija od breskvi
10. jun
U 12 l dvostruko destilovane rakije dodati 2 kg listova breskve. Ostaviti da odstoji 2-3 nedelje, da se destiluje....
Rakija od vinaRakija od vina
09. jun
Rakija od vina je još bolja, ukoliko se ostavi da odstoji duže vremena u buradima od hrasta. Na kraju ima malo aromu konjaka....
Rakija od dženarikaRakija od dženarika
05. jun
Sve dobijeno kao prvo točenje i slaba rakija odbacuje se prilikom destilovanja. Destiluje se dva puta i čuva se u buretu....
Rakija od trešnjeRakija od trešnje
05. jun
Rakija od trešnje se peče dvaput i obavezno se odvaja prva rakija od 3 gradi, tj. zapremina se pomnoži sa gradima, a zatim sve sa 0.03....
Rakija od kruškeRakija od kruške
03. jun
Nakon kraja fermentacije kaša se odmah peče. Nakon toga se destiluje, i rakija treba da ima 38 gradi. Prebacuje se u bure i čuva....
Rakija od jabukeRakija od jabuke
02. jun
Alkoholni sadržaj rakije od jabuke treba da je 38 stepeni....
Rakija od kukuruzaRakija od kukuruza
02. jun
Pri destilaciji se odvoji prvo točenje i slaba rakija....
Rakija od grožđaRakija od grožđa
29. april
Rakija od grožđa se pravi pri destilaciji grožđane ljuske pri proizvodnji vina. Važno je da se sačuvaju kore, ako nemate mogućnost da ih odmah destilirate....
Domaća rakija od ječmaDomaća rakija od ječma
10. okt.
Mešajte vrlo temeljno dok se šećer potpuno ne rastvori. Vreme je da dodate kvasac. Ponovo dobro promešajte. Uzimite ječam, očistite ga, ako ima đubreta ili pokvarenih zrna, onda ih odvojite....
Lekovita rakija sa sremušemLekovita rakija sa sremušem
18. april
1
Zaliju se domaćom rakijom dok ih ne pokrije i ostave da odstoje 14 dana na toplom i sunčanom mestu. Rakija se zatim procedi i sipa u staklenu flašu. Uzimajte 10 do 15 kapi četiri puta dnevno sa malo vode....
Kuvana rakija sa medomKuvana rakija sa medom
16. mart
Sipajte rakiju u odgovarajuću posudu ili čajnik. Zagrejte je zajedno sa medom do ključanja, skinite sa vatre i držite posudu poklopljenu. Poslužite kuvanu rakiju sa medom toplu....
Domaća rakija od smokavaDomaća rakija od smokava
15. mart
Možete dodati i malo kvasca, da se ubrza proces fermentacije. Nakon toga se rakija destiluje. Alkoholni stepen domaće rakije od smokava treba da bude oko 38 stepeni....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluKoliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u telu
08. april
Rakija se, takođe, sporo razlaže u krvi. Sto grama (100 grama) rakije se razgrađuje za 3 i po sata. Ako popijete 100 ml šampanjca, onda će se on razgraditi za sat vremena....
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeKoliko vremena je potrebno testu da nadođe
15. jun
Nakon što lepo umesite testo, dolazi vreme za nadolaženje. 1. Imajte u vidu, da ibste povećali njegov obim prostorija treba da bude topla, osim toga, temperatura ne treba oštro da se menja. 2....