Facebook
Omiljeno
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Rakija od višnjeSve sastojke pomešajte i neka odstoji 40 dana u staklenoj posudi na osunčanom mestu.
Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
Rakija od bundeveFermentacija se dobija tako što na svakih 20 litara dodajemo 4 g suvog kvasca.
Dobijenu smesu pratimo aparatom za merenje šećera. Kad se fermentacija završi, prokuvamo materijal i nakon toga destilujemo....
Rakija od dunjaKiselost se meri lakmusom. Ako je pH visok, koristite limunsku kiselinu, da je dovedete do otprilike 3. Sve što se dodaje u rakiju stavlja se prethodno rastvoreno, uz intenzivno mešanje....
Rakija od anisaU dobijenu rakiju se stavlja 200 g mlevenog semena anisa i ponovo odstoji 28 dana. Filtrira se i razređuje do zeljenih gradi. Obično je oko 55 gradi....
Rakija od šljivaAko se dodaje 20 kg šećera, dodati 60 l vode. Mešati dok se u potpunosti ne rastvori i dodati u kašu od voća.
Tako primpremljen materijal se meša 3-4 puta na dan - koliko češće, toliko bolje....
Rakija od breskviU 12 l dvostruko destilovane rakije dodati 2 kg listova breskve. Ostaviti da odstoji 2-3 nedelje, da se destiluje....
Rakija od vinaRakija od vina je još bolja, ukoliko se ostavi da odstoji duže vremena u buradima od hrasta.
Na kraju ima malo aromu konjaka....
Rakija od dženarikaSve dobijeno kao prvo točenje i slaba rakija odbacuje se prilikom destilovanja. Destiluje se dva puta i čuva se u buretu....
Rakija od trešnjeRakija od trešnje se peče dvaput i obavezno se odvaja prva rakija od 3 gradi, tj. zapremina se pomnoži sa gradima, a zatim sve sa 0.03....
Rakija od kruškeNakon kraja fermentacije kaša se odmah peče. Nakon toga se destiluje, i rakija treba da ima 38 gradi. Prebacuje se u bure i čuva....
Rakija od grožđaRakija od grožđa se pravi pri destilaciji grožđane ljuske pri proizvodnji vina. Važno je da se sačuvaju kore, ako nemate mogućnost da ih odmah destilirate....
Domaća rakija od ječmaMešajte vrlo temeljno dok se šećer potpuno ne rastvori.
Vreme je da dodate kvasac. Ponovo dobro promešajte.
Uzimite ječam, očistite ga, ako ima đubreta ili pokvarenih zrna, onda ih odvojite....
Lekovita rakija sa sremušemZaliju se domaćom rakijom dok ih ne pokrije i ostave da odstoje 14 dana na toplom i sunčanom mestu.
Rakija se zatim procedi i sipa u staklenu flašu. Uzimajte 10 do 15 kapi četiri puta dnevno sa malo vode....
Kuvana rakija sa medomSipajte rakiju u odgovarajuću posudu ili čajnik.
Zagrejte je zajedno sa medom do ključanja, skinite sa vatre i držite posudu poklopljenu.
Poslužite kuvanu rakiju sa medom toplu....
Domaća rakija od smokavaMožete dodati i malo kvasca, da se ubrza proces fermentacije.
Nakon toga se rakija destiluje. Alkoholni stepen domaće rakije od smokava treba da bude oko 38 stepeni....
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeNakon što lepo umesite testo, dolazi vreme za nadolaženje.
1. Imajte u vidu, da ibste povećali njegov obim prostorija treba da bude topla, osim toga, temperatura ne treba oštro da se menja.
2....