Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko vremena se potapa pasulj?Koliko vremena se potapa pasulj?
24. nov.
Većina današnjih domaćica radije ne potapa pasulj da odstoji preko noći u vodi već ga direktno kuva u ekspres loncu....
Kako se potapaju pasulj i leblebija?Kako se potapaju pasulj i leblebija?
10. mart
Vreme za potapanje pasulja i leblebije se određuje u zavisnoti od toga da li želite da ih potopite u toplu ili hladnu vodu....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Leblebije sa tahinijemLeblebije sa tahinijem
23. nov.
Uveče potopimo leblebije u posoljenu vodu, drugog dana ih operemo i prelivamo hladom voodm. Kuvamo dok ne omekšaju, nakon toga procedio. Od zrna odvajamo 1/3, a preostale procedimo....
Leblebije sa pačetinomLeblebije sa pačetinom
07. maj
Dodajte leblebije, prethodno natopljene od večeri u vodi. Nakon nekoliko minuta dodajte paradajz pire i pivo. Sačekajte da alkohol provri i sipajte malo vode, koliko je potrebno da prekrije sastojke....
Leblebije sa kinoomLeblebije sa kinoom
22. maj
Dodaju se oceđene leblebije i ostavlja se da se krčka dok ne uvri voda ili bar veći deo nje. Za pripremu kinoe na ringlu se stavlja da provri voda - 2 šolje....
Koliko vremena se kuva leblebija?Koliko vremena se kuva leblebija?
12. april
Nakon toga možete da pripremite veoma lako ukusni janiju sa leblebijom i povrćem ili krem od leblebije. Leblebija se smatra jednim od najboljih saveznika u vegetarijsnakoj ishrani ili u ishrani za vreme posta....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Piletina i leblebije u saftuPiletina i leblebije u saftu
14. mart
Meso i leblebije treba da budu u saftu, nikako suvi. Na kraju iscediti limunov sok i sve zajedno izmešati. Dok se priprema meso, skuvati makarone. Makarone kuvam na sledeči način....
Namaz od leblebije i tunjevineNamaz od leblebije i tunjevine
09. dec.
1
Namaz od leblebije i tunjevine, spreman je za kratko vreme. Oceđenu leblebiju, tunjevinu, ulje, so po ukusu, sveže ceđeni sok od limuna stavite u blender i blendajte dok ne postane glatka smesa....
Šnicle od leblebije i šargarepeŠnicle od leblebije i šargarepe
16. dec.
Oblikujte šnicle od leblebija dlanovima. Pržite šnicle od lebebije i šargarepe u zagrejanom ulju sa obe strane do zlatne boje. Prijatno!...
Čorba od leblebije i povrćaČorba od leblebije i povrća
19. jul
Dan pre potopite leblebiju u hladnu vodu. Sledećeg dana je kuvajte u ekspres loncu oko 90 minuta. Ocedite i sačuvajte vodu. Povrće očistite....
Salata od avokada, leblebije i tunjevineSalata od avokada, leblebije i tunjevine
17. avgust
Salata od leblebije i tunjevine je teška, jer joj leblebija daje jačinu....
Namaz od leblebije i pečenih paprikaNamaz od leblebije i pečenih paprika
18. feb.
Leblebiju skuvajte dok ne bude gotova. Možete koristiti i gotovu leblebiju iz konzerve. U blender dodajte leblebije i paprike, koje ste ispekli i očistili. Dodajte i tahini od susama. Iscedite sok od pola limuna....
Pogača od leblebije po ZoniPogača od leblebije po Zoni
06. okt.
Kiselo mleko se meša sa sodom i ostavlja se sa strane. Isceđena leblebija se samelje u blenderu zajedno sa jajima, maslinovim uljem i začinima po vašem ukusu. Smesa se sipa u malu tepsiju obloženu papirom za pečenje....
Leblebije sa šargarepom i paradajzomLeblebije sa šargarepom i paradajzom
10. nov.
Kada janija provri, dodajte leblebije i začinite nanom i kuminom. Kuvajte jelo na umerenoj vatri mešajući s vremena na vreme. Na kraju začinite biberom i isečenom mirođijom....
Salata od leblebije sa kupusomSalata od leblebije sa kupusom
22. april
Kupus isecite i stavite ga u činiju. Ogulite, operite i narendajte šargarepu i papriku isecite na trake, a krastavac na komadiće. Isitnite beli luk ili ga ispresujte i začinite. Pre serviranja, posipajte preko...
Leblebije sa teletinom iz rerneLeblebije sa teletinom iz rerne
13. nov.
Na kraju dodajemo oceđene leblebije i oko 700 ml telećeg bujona ili vode. Ostavljamo na tihoj vatri 10 minuta....
Postan pasulj sa leblebijomPostan pasulj sa leblebijom
25. januar
Mešajte dok se smesa ne zgusne. Sipajte oko jedne i po šolje vode i malo soka od limuna, dodajte pasulj i leblebiju - ne treba da budu prekuvani, već čvrsti....
Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaTajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebija
05. maj
Oni se dodaju kad je pasulj potpuno omekšao. Začini kao što su lovorov list, kurkuma, luk, beli luk, dodaju se za vreme kuvanja pasulja. Tokom kuvanja oni ne smetaju procesu....
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluKoliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u telu
08. april
Evo koliko je potrebno vremena da se žestina razgradi. Na primer, 50 g votke se razgrađuje za sat i po, a 100 g votke za 3 - 3 i po sata....