Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najlakši recept za carsku turšijuNajlakši recept za carsku turšiju
29. jul
Nadam se da Vam se recept dopada....
Začinjeni sos od renaZačinjeni sos od rena
01. januar
Ovako pripremljen sos možete čuvati do 4 dana u frižideru....
Zdravstvene koristi od renaZdravstvene koristi od rena
27. april
I nakon svega do sada rečenog, ne možete a da ne isprobate jedan od naših zdravih recepata sa renom, koji 100% pomaže telu i mozgu....
Sos od šargarepe (Retro recept)Sos od šargarepe (Retro recept)
01. avgust
Ostavite još malo na vatrei, nakon toga procedite sos kroz sito. Servirajte ga sa mesom....
Klasičan recept za pitu od jabukaKlasičan recept za pitu od jabuka
07. feb.
Dodaju se u ostale sastojke za nadev. 3. Od testa se odvaja mala lopta za ukras (lente za odozgo). 4. U posudu za pečenje prečnika oko 26 cm stavljamo ulje ili maslac. Razvijamo koru - malo veću....
Klasičan recept za ukusne ćuftice od tikvicaKlasičan recept za ukusne ćuftice od tikvica
14. jun
Za mlečni sos zapečemo blago semenke komorača, koje će pojačati aromu mlečnog sosa od belogg luka. Stavljamo ih dok su još tople u avan i izmrvimo na sitno. Dodajemo so i čenove belog luka....
Sos od badema za ribuSos od badema za ribu
21. jun
Žumanca na ovaj način prolaze kroz termičku obradu i sos od badema za ribu može da se pripremi i dan ranije i da se čuva u frižideru. Sos od badema za ribu ima neverovatan ukus i miris....
Sos od paprike za šnicluSos od paprike za šniclu
26. feb.
2
Kašikom dodajte sos od paprike i stavite na vrh šnicle....
Sos od pavlake za lososaSos od pavlake za lososa
11. mart
Ovaj sos od pavlake za lososa je nadahnut indijskim tandurijem....
Sos od malina za mesoSos od malina za meso
12. mart
Dodajemo pire od malina, so i balzamovo sirće po ukusu. Kuvamo sos od malina za meso na umerenoj vatri dok se ne zgusne....
Sos od šampinjona za krmenadleSos od šampinjona za krmenadle
07. feb.
Ako je sos previše gust, razređuje se toplom vodom uz mešanje. Servira se sa krmenadlom, uz prilog od prženih krompira....
Sos od paradajza za ribuSos od paradajza za ribu
20. jun
Sos se sklanja sa vatre i posipa se solju, šećerom, mlevenim biberom, sokom od limuna i sve se procedi. Servira se sa kuvanom i prženom ribom....
Sos od pečuraka za šnicleSos od pečuraka za šnicle
08. jun
Sjajan sos za meso!...
Sos od paradajza za zimuSos od paradajza za zimu
05. avgust
Ovaj sos je odličan za špagete, pice, pržene paprike, tikvice i patlidžan - univerzalan u ukusan sos od paradajza....
Recept od pčelara za imunoeliksirRecept od pčelara za imunoeliksir
29. jul
Navedena količina je za jednu teglu od 330 g. Može se davati i deci, ali nakon konsultacije sa lekarom. Da bi trajalo duže, čuvajte u frižideru. Med je prirodan lek!...
Moj recept za ćevapeMoj recept za ćevape
03. maj
2
Nasuti ljuti sos, ulje i mineralnu vodu, pa opet sve izmešati. Ostaviti da u frižideru odstoji 24 sata. Pomoću kese, flaše možete da pravite ćevape, ako nemate špric za ćevape. Ja lično oblikujem rukama....
Klasičan recept za KajzeršmarnKlasičan recept za Kajzeršmarn
15. avgust
Ređajte komade na tanjire za serviranje, pospite šećerom u prahu i Kajzeršmarn prelijte slatkom od šljiva....
Recept za izbeljivanje zubaRecept za izbeljivanje zuba
26. okt.
Zubi se peru dobijenom domaćom pastom za zube 2-3 puta nedeljno. Pranje smesom jednom se smatra za pranje zuba ujutru i uveče....
Oprobani recept za kolačOprobani recept za kolač
14. dec.
Ovaj recept je od mame, a majka ga je nasledila od njene majke. Isproban recept za kolač, koji će uvek učiniti vaš kolač savršenim....
Klasični recept za RizogaloKlasični recept za Rizogalo
02. dec.
Prvi korak u pripremi klasičnog Rizogala je kuvanje pirinča. Operite ga dobro nekoliko puta pod tekućom vodom. Stavite pirinač u šerpu i dodajte pola litra vode sa prstohvatom soli. Obavezno kuvajte na slaboj vatri, kako...
Lak recept za tulumbeLak recept za tulumbe
24. feb.
Brašno se dodaje postepeno i meša se s drvenom varjačom, da testo postane glatko i smesa počne da se odlepljuje od posude. Skloni se sa ringle, malo se ohladi i stavljaju se jaja jedno po jedno....
Klasičan recept za palačinkeKlasičan recept za palačinke
07. feb.
U dubokoj činiji umutite jaja. Dodajte so. Uz mešanje dodajte mleko. Postepeno dodajte i brašno. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte 1-2 supene kašike ulja. Zagrejte tiganj. Ako koristite teflonski tiganj,...
Pravi recept za palačinkePravi recept za palačinke
05. dec.
*Izvor ovog tačnog recepta za palačinke: Restoranska knjiga recepata...
Univerzalni recept za mekikeUniverzalni recept za mekike
02. okt.
Prosejte brašno i u sredini napravite udubljenje, u koje sipajte rastvoreni kvasac u mleku sa vodom, soli, šećerom i 2 kašike ulja. Umesite srednje meko testo i ostavite ga da naraste. Premažite testo sa preostalom kašikom...
Klasičan recept za eklereKlasičan recept za eklere
20. maj
Neka vam je slatko sa ovim klasičnim receptom za eklere!...