Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zdravstvene koristi od renaI nakon svega do sada rečenog, ne možete a da ne isprobate jedan od naših zdravih recepata sa renom, koji 100% pomaže telu i mozgu....
27. april
Sos od šargarepe (Retro recept)Ostavite još malo na vatrei, nakon toga procedite sos kroz sito.
Servirajte ga sa mesom....
01. avgust
Klasičan recept za pitu od jabukaDodaju se u ostale sastojke za nadev.
3. Od testa se odvaja mala lopta za ukras (lente za odozgo).
4. U posudu za pečenje prečnika oko 26 cm stavljamo ulje ili maslac. Razvijamo koru - malo veću....
07. feb.
Klasičan recept za ukusne ćuftice od tikvicaZa mlečni sos zapečemo blago semenke komorača, koje će pojačati aromu mlečnog sosa od belogg luka. Stavljamo ih dok su još tople u avan i izmrvimo na sitno. Dodajemo so i čenove belog luka....
14. jun
Sos od badema za ribuŽumanca na ovaj način prolaze kroz termičku obradu i sos od badema za ribu može da se pripremi i dan ranije i da se čuva u frižideru.
Sos od badema za ribu ima neverovatan ukus i miris....
21. jun
Sos od malina za mesoDodajemo pire od malina, so i balzamovo sirće po ukusu.
Kuvamo sos od malina za meso na umerenoj vatri dok se ne zgusne....
12. mart
Sos od šampinjona za krmenadleAko je sos previše gust, razređuje se toplom vodom uz mešanje.
Servira se sa krmenadlom, uz prilog od prženih krompira....
07. feb.
Sos od paradajza za ribuSos se sklanja sa vatre i posipa se solju, šećerom, mlevenim biberom, sokom od limuna i sve se procedi. Servira se sa kuvanom i prženom ribom....
20. jun
Sos od paradajza za zimuOvaj sos je odličan za špagete, pice, pržene paprike, tikvice i patlidžan - univerzalan u ukusan sos od paradajza....
05. avgust
Recept od pčelara za imunoeliksirNavedena količina je za jednu teglu od 330 g.
Može se davati i deci, ali nakon konsultacije sa lekarom.
Da bi trajalo duže, čuvajte u frižideru. Med je prirodan lek!...
29. jul
Moj recept za ćevapeNasuti ljuti sos, ulje i mineralnu vodu, pa opet sve izmešati. Ostaviti da u frižideru odstoji 24 sata.
Pomoću kese, flaše možete da pravite ćevape, ako nemate špric za ćevape. Ja lično oblikujem rukama....
03. maj
2
Klasičan recept za KajzeršmarnReđajte komade na tanjire za serviranje, pospite šećerom u prahu i Kajzeršmarn prelijte slatkom od šljiva....
15. avgust
Recept za izbeljivanje zubaZubi se peru dobijenom domaćom pastom za zube 2-3 puta nedeljno.
Pranje smesom jednom se smatra za pranje zuba ujutru i uveče....
26. okt.
Oprobani recept za kolačOvaj recept je od mame, a majka ga je nasledila od njene majke.
Isproban recept za kolač, koji će uvek učiniti vaš kolač savršenim....
14. dec.
Klasični recept za RizogaloPrvi korak u pripremi klasičnog Rizogala je kuvanje pirinča. Operite ga dobro nekoliko puta pod tekućom vodom.
Stavite pirinač u šerpu i dodajte pola litra vode sa prstohvatom soli. Obavezno kuvajte na slaboj vatri, kako...
02. dec.
Lak recept za tulumbeBrašno se dodaje postepeno i meša se s drvenom varjačom, da testo postane glatko i smesa počne da se odlepljuje od posude.
Skloni se sa ringle, malo se ohladi i stavljaju se jaja jedno po jedno....
24. feb.
Klasičan recept za palačinkeU dubokoj činiji umutite jaja. Dodajte so. Uz mešanje dodajte mleko. Postepeno dodajte i brašno. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte 1-2 supene kašike ulja.
Zagrejte tiganj. Ako koristite teflonski tiganj,...
07. feb.
Pravi recept za palačinke*Izvor ovog tačnog recepta za palačinke: Restoranska knjiga recepata...
05. dec.
Univerzalni recept za mekikeProsejte brašno i u sredini napravite udubljenje, u koje sipajte rastvoreni kvasac u mleku sa vodom, soli, šećerom i 2 kašike ulja.
Umesite srednje meko testo i ostavite ga da naraste. Premažite testo sa preostalom kašikom...
02. okt.