Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Ako postoji mogućnost da će se riba raspasti na komade prilikom prženja, posolite je 15 minuta pre toga. Kuvana riba je gotova, ako se peraja odvajaju lako....
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Kuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Evo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan. 1....
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Pravila prilikom pripreme čajaPravila prilikom pripreme čaja
25. sep.
Za razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Koristi se od skoro svih koji vole ukusnu i korisnu hranu. Osim toga jagnjetina ima mnogo varijanti kuvanja, koje možete servirati i vašim bližnjima. Jagnjetina ustvari uopšte nije teška za pripremu....
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Međutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja. 1....
Saveti za dimljenje ribe kod kućeSaveti za dimljenje ribe kod kuće
26. januar
Možete da je pripremite u salati ili kao predjelo ili pak prosto za direktnu konzumaciju; - Imajte u vodu da limena posuda koju ćete koristiti za dimljenje ribe neće moći da bude korišćena kasnija za dimljenje drugog mesa...
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Evo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu. 1. Na gas ili na ugalj?...
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvodaSaveti prilikom kuvanja mlečnih proizvoda
20. avgust
Ovo su bili neki korisni saveti za kuvanje sa mlečnim proizvodima. Svi oni vam mogu biti od velike pomoći....
Saveti pametne domaćice za lakšu obradu ribeSaveti pametne domaćice za lakšu obradu ribe
09. mart
Nadamo se da ste naučili nešto novo i korisno, i da vam čiščenje i priprema ribe, pre nego što dođe trenutak za njeno pečenje, neće biti toliko neprijatno....
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaSaveti za pripremu savršenog domaćeg krema
25. jun
Prednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim......
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju i mesa, a kod slabih je ideja da se koriste kosti sa manjim sadržajem kičmene moždine....
Saveti za čišćenje i pripremu puževaSaveti za čišćenje i pripremu puževa
18. avgust
Drugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
Korisni saveti u kuhinjiKorisni saveti u kuhinji
30. april
Opekotine: Ako se opečete nikako nemojte hladiti to mesto ili stavljati npr.ruku u vodi, već premažite uljem i posolite solju. Možete i da premažete opekotinu i kiselim mlekom ili kiselom pavlakom. Tako nećete dobiti plihove...
Korisni saveti za domaćice početniceKorisni saveti za domaćice početnice
26. feb.
Evo nekoliko korisnih saveta prilikom kuvanja, korisnih za početnice, koje tek treba da savladaju finese kulinarske umetnosti. Da li znate da će žilavo meso postati mekše, ako u vodu dodate 2-3 kašike sirćeta....
Korisni saveti za uspešno pohovanje karfiolaKorisni saveti za uspešno pohovanje karfiola
26. sep.
Karfiol je niskokalorična namirnica, glavna stvar u njoj je voda, oko 90 odsto, ali sadrži mnogo vitamina - grupe B, A, C, K, folnu kiselinu, selen i druge korisne hranljive materije....
Korisni keksići od ovsenih pahuljicaKorisni keksići od ovsenih pahuljica
16. nov.
Korisne keksiće od ovsenih pahuljica pecite 10 - 12 minuta na 170 stepeni. Prijatno!...
Pravilan korisni doručak bez glutenaPravilan korisni doručak bez glutena
11. nov.
Jedemo korisni doručak u šolji na suncu i čistom vazduhu sa osmehom....
Korisni kolač sa slatkom od šljivaKorisni kolač sa slatkom od šljiva
15. jun
Pecite korisni kolač sa slatkom od šljiva u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotov....
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj. Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
Obloga sa hlebom prilikom udarca ili modricaObloga sa hlebom prilikom udarca ili modrica
25. april
Ako ste udarili neki prst, isčašili ili imate podliv, ako imate otok ili modricu, evo šta treba da uradite. Sa ovom oblogom će nestati za 2-3 dana. Uzmite krišku crnog hleba, koru odsecite, da ostane samo mekani deo....
Saveti za pripremu marmelada za zimnicuSaveti za pripremu marmelada za zimnicu
24. avgust
Priprema zimnice kuvanjem je najsigurniji način čuvanja voća tokom dugih zimskih meseci. Marmelada predstavlja gusto kuvano meso voća i voćnog soka....