Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pogača za početnike u kuhinjiZasučite rukave i počnire. Iznenadite vaše bližnje sa ovim ukusnim jelom, jednostavno je!
Kvasac izrmvite u mlaku vodu sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe 10 minuta. Brašno sipajte u pleh, u sredini...
28. nov.
Korzikanska kuhinjaSir u korzikanskoj kuhinji
Njihova proizvodnja je drevna tradicija. Brojna stada ovaca i koza omogućavaju meštanima da od njihovog mleka prave više od 12 vrsta sira....
17. avgust
Gurme kuhinjaGurme kuhinja podrazumeva zadovoljstvo, kvalitet i zdravu hranu. Kada se govori o gurme kuhinji, pre svega se misli na kulinarsku umetnost u spremanju ukusne hrane i pića, kao i vrhunsku kuhinju....
09. mart
Mali pomoćnici u kuhinji13. septembra u SAD-u obeležavaju dan dece u kuhinji, koja preuzimaju pripremu đakonija....
13. okt.
Začini u arapskoj kuhinjiCimet
Za razliku od evropske kuhinje gde se cimet pre svega koristi u poslastičarstvu, u Arapskom svetu on se dodaje i u mnoga glavna jela i predjela.
9....
22. feb.
Sve o provansalskoj kuhinjiU pogledu kulinarskih iskustava, kao i mogućnosti koje provasansalska kuhinja nudi, područje je pravo blago....
10. januar
Kulinarske tajne ukusne pitePita spada u mali broj kulinarskih iskušenja, kojima možemo odoleti. Iako se često spori odakle zapravo dolazi - da li iz Bugarske ili Grčke, ipak smo je prisvojili kao nacionalno jelo....
20. mart
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje su veoma ukusni!
Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
13. dec.
Kulinarska upotreba šafranaU kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji.
Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
28. april
Najkorišćeniji začini u grčkoj kuhinjiAli ukus hrane u Grčkoj ne bi bio isti bez nekih tipičnih začina za grčku kuhinju.
Evo ih....
01. jun
Popularni začini u azijskoj kuhinjiKao što balkansku kuhinju karakterišu začini poput peršuna, nane, piskavice i drugih začina, tako i azijska kuhinja ima svoje začine koji joj daju jedinstveni ukus....
26. april
Ekspres lonac - sprinter u kuhinjiPrava pomoć ekspres lonac je onima koji nemaju puno vremena za boravak u kuhinji.
Nema ništa komplikovano ili novo u kuvanju u ekspres loncu....
07. sep.
1
Šta znate o italijanskoj kuhinji?Poznatije oblasti koje su se vremenom isticale svoim kulinarskim umećima su:
- rimska kuhinja;
- toskanska kuhinja;
- sicilijanska kuhinja;
- napuljska....
23. jul
Kulinarske tajne kod obrade kestenaSa gotovim kestenima možete stvoriti sve vrste kulinarskih remek-dela....
28. okt.
Kulinarske tajne ukusne jagnjeće glaveJagnjeća glava se može spremiti na najrazličitije načine. Možete je skuvati, ispeći da je spremite u đuvečari ili da napravite čorbu. Meso od jagnjeće glave možete kombinovati sa pečenim i kuvanim krompirom, pečenim mladim...
07. mart
Mokri kolač iz turske kuhinjeTako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
11. feb.
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi su odmrznuti - blanširani.
U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
07. nov.
Mlečna pita iz moje kuhinjeRerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka
Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
17. okt.
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeRerna - 160-170 stepeni
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Radite mikserom!
POČETAK:
Prvo stavite vodu da provri u maloj posudi na vatri i dodajte brašno. Energično mešajte dok smesa ne postane glatka i žica ostavlja...
22. januar
Pileća supa iz moje kuhinjePileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka.
Preliva se sa malo maslinovog...
08. sep.
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeRadi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine.
U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
06. jul
Krem brule iz moje kuhinjeIzvor Francuska kuhinja.
Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
16. dec.
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeIzvor: Italijanska kuhinja.
Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
22. dec.
Korisni saveti u kuhinjiOpekotine:
Ako se opečete nikako nemojte hladiti to mesto ili stavljati npr.ruku u vodi, već premažite uljem i posolite solju. Možete i da premažete opekotinu i kiselim mlekom ili kiselom pavlakom. Tako nećete dobiti plihove...
30. april
Kulinarska upotreba začina MahlebSvi smo čuli za izuzetnu francusku kuhinju ili oak za egzotična kulinarska jela koja nudi azijska kuhinja. Međutim, šta vam pada na pamet kada je reč i kuhinji Bliskog istoka?...
25. okt.