bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tapas sa krastavcimaTapas sa krastavcima
10. okt.
Operite krastavce i isecite ih na polovine. Pažljivo izdubite semenke. Pomešajte maslinovo ulje, sirće, so, biber i fetu. Promešajte i dodajte origano. Napunite krastavce, isecite ih na zalogaje i servirajte odmah...
Tapasi sa pestomTapasi sa pestom
19. mart
Sečem krišku na dva ili tri dela - tapas treba da je veličine kriške bageta. Mažem ga pestom od bosiljka, odozgo stavljam krišku paradajza i završavam parčetom kačkavalja....
Tapas sa sočivom i svinjetinomTapas sa sočivom i svinjetinom
19. okt.
Zagrejte maslinovo ulje u šerpi, dodajte mleveno meso i ispržite ga, posipajući dimljenom alevom paprikom. Dodajte sitno isečen paradajz i sočivo i dinstajte oko 40 minuta ili dok se mleveno meso potpuno ne skuva. Servirajte...
Brzi tapas sa sirom kamamber i smokvamaBrzi tapas sa sirom kamamber i smokvama
12. sep.
Prstenom iseći krugove od kriški, ili ih oblikovati po želji. Ispeći ih u tosteru, pa ih premazati maslinovim uljem dok su tople. Sir kamamber naseći na mnogo tanke komade i poređati ga na prepečene kriške. Odozgo...
Tapas sa krem sirom i svinjskim fileomTapas sa krem sirom i svinjskim fileom
04. mart
Oljuštimo cveklu, isečemo na kockice i skuvamo na pari. Francuski hleb sečemo na kriške. Maslac rastopimo. Beli luk izgnječimo presom. Dodajemo u maslac. Svaku krišku namažemo maslacem (uz pomoć kašike - uzimamo od maslaca...
Tapas sa tikvicama, parmezanom i prepeličijim jajimaTapas sa tikvicama, parmezanom i prepeličijim jajima
10. mart
1. Izrendajte tikvicu i posite prstohvatom soli. Promešajte i ostavite da pusti vodu (bar 20-30 minuta). Čeri pardadajz prepolovite, ako su veći, u protivnom ostavite cele. 2. Skuvajte prepeličija jaja u vodi sa malo soli...
Sendviči za duže putovanjeSendviči za duže putovanje
29. jul
Sendviči za duže putovanje su veoma jednostavni!...
Tapasi sa pestom od paradajza i šunkomTapasi sa pestom od paradajza i šunkom
15. feb.
Tapasi su izuzetno hranljivo špansko meze uz piće. Najčešće servirano u barovima, pa uživa popularnost ne samo među turistima već i kod samih španaca. Stari običaj je da se konzumiraju mali zalogaji da zavaraju glad....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
U kombinaciji sa netradicionalnom bojom, ova vrsta pirinča može svaki tanjir da pretvori u pravu kulinarsku bajku....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Tapas KatalanaTapas Katalana
11. avgust
Izvadite ga i rasporedite svoje tapase na tanjir. Stavite na svaku krišku malo paradajza, a na vrh po parče hamona. Poslužite Tapase Katalana dok su topli!...
Tapas tortiljeTapas tortilje
08. okt.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Zagrejte dve kašike maslinovog ulja i tiganju i zapržite sitno isečen luk i krompir 20 minuta ili dok krompir ne omekša. Dodajte beli luk, isečene paprike u poslednjih 5 minuta. Prebacite...
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
U kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji. Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Mnogi gurmani smatraju da je zeleni biber u kombinaciji sa jagodama jedinstven kulinarski užitak....
Kulinarska upotreba začina MahlebKulinarska upotreba začina Mahleb
25. okt.
Na kraju se obe vrste krema pomešaju kako bi se pretvorile u homogenu masu koja se presipa u posudice ili čaše odgovarajuće za serviranje....
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeKulinarska upotreba pečurke ovčarke
04. jun
Popularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
Kulinarske tajne ukusne piteKulinarske tajne ukusne pite
20. mart
Danas postoje razne vrste kora za pitu i uvek se mislimo koje da izaberemo....
Vrste preliva za musakuVrste preliva za musaku
16. mart
1
Postoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
Vrste krompira za prženjeVrste krompira za prženje
14. mart
Ova vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti. Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
Tradicionalne vrste francuskog hlebaTradicionalne vrste francuskog hleba
01. jul
Hleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta. Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...