Facebook
Omiljeno
Pinterest
Tapas sa krastavcimaOperite krastavce i isecite ih na polovine.
Pažljivo izdubite semenke. Pomešajte maslinovo ulje, sirće, so, biber i fetu.
Promešajte i dodajte origano.
Napunite krastavce, isecite ih na zalogaje i servirajte odmah...
Tapasi sa pestomSečem krišku na dva ili tri dela - tapas treba da je veličine kriške bageta. Mažem ga pestom od bosiljka, odozgo stavljam krišku paradajza i završavam parčetom kačkavalja....
Tapas sa sočivom i svinjetinomZagrejte maslinovo ulje u šerpi, dodajte mleveno meso i ispržite ga, posipajući dimljenom alevom paprikom.
Dodajte sitno isečen paradajz i sočivo i dinstajte oko 40 minuta ili dok se mleveno meso potpuno ne skuva.
Servirajte...
Brzi tapas sa sirom kamamber i smokvamaPrstenom iseći krugove od kriški, ili ih oblikovati po želji.
Ispeći ih u tosteru, pa ih premazati maslinovim uljem dok su tople.
Sir kamamber naseći na mnogo tanke komade i poređati ga na prepečene kriške.
Odozgo...
Tapas sa krem sirom i svinjskim fileomOljuštimo cveklu, isečemo na kockice i skuvamo na pari.
Francuski hleb sečemo na kriške. Maslac rastopimo. Beli luk izgnječimo presom. Dodajemo u maslac. Svaku krišku namažemo maslacem (uz pomoć kašike - uzimamo od maslaca...
Tapas sa tikvicama, parmezanom i prepeličijim jajima1. Izrendajte tikvicu i posite prstohvatom soli. Promešajte i ostavite da pusti vodu (bar 20-30 minuta). Čeri pardadajz prepolovite, ako su veći, u protivnom ostavite cele.
2. Skuvajte prepeličija jaja u vodi sa malo soli...
Tapasi sa pestom od paradajza i šunkomTapasi su izuzetno hranljivo špansko meze uz piće. Najčešće servirano u barovima, pa uživa popularnost ne samo među turistima već i kod samih španaca.
Stari običaj je da se konzumiraju mali zalogaji da zavaraju glad....
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste brašnaI to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pirinčaU kombinaciji sa netradicionalnom bojom, ova vrsta pirinča može svaki tanjir da pretvori u pravu kulinarsku bajku....
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Tapas KatalanaIzvadite ga i rasporedite svoje tapase na tanjir. Stavite na svaku krišku malo paradajza, a na vrh po parče hamona.
Poslužite Tapase Katalana dok su topli!...
Tapas tortiljeZagrejte rernu na 180 stepeni. Zagrejte dve kašike maslinovog ulja i tiganju i zapržite sitno isečen luk i krompir 20 minuta ili dok krompir ne omekša.
Dodajte beli luk, isečene paprike u poslednjih 5 minuta. Prebacite...
Kulinarska upotreba šafranaU kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji.
Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Vrste začinskog biberaMnogi gurmani smatraju da je zeleni biber u kombinaciji sa jagodama jedinstven kulinarski užitak....
Kulinarska upotreba začina MahlebNa kraju se obe vrste krema pomešaju kako bi se pretvorile u homogenu masu koja se presipa u posudice ili čaše odgovarajuće za serviranje....
Vrste preliva za musakuPostoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
Vrste krompira za prženjeOva vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti.
Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
Tradicionalne vrste francuskog hlebaHleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta.
Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...