Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tapas sa krastavcimaOperite krastavce i isecite ih na polovine.
Pažljivo izdubite semenke. Pomešajte maslinovo ulje, sirće, so, biber i fetu.
Promešajte i dodajte origano.
Napunite krastavce, isecite ih na zalogaje i servirajte odmah...
10. okt.
Tapasi sa pestomSečem krišku na dva ili tri dela - tapas treba da je veličine kriške bageta. Mažem ga pestom od bosiljka, odozgo stavljam krišku paradajza i završavam parčetom kačkavalja....
19. mart
Tapas sa sočivom i svinjetinomZagrejte maslinovo ulje u šerpi, dodajte mleveno meso i ispržite ga, posipajući dimljenom alevom paprikom.
Dodajte sitno isečen paradajz i sočivo i dinstajte oko 40 minuta ili dok se mleveno meso potpuno ne skuva.
Servirajte...
19. okt.
Brzi tapas sa sirom kamamber i smokvamaPrstenom iseći krugove od kriški, ili ih oblikovati po želji.
Ispeći ih u tosteru, pa ih premazati maslinovim uljem dok su tople.
Sir kamamber naseći na mnogo tanke komade i poređati ga na prepečene kriške.
Odozgo...
12. sep.
Tapas sa tikvicama, parmezanom i prepeličijim jajima1. Izrendajte tikvicu i posite prstohvatom soli. Promešajte i ostavite da pusti vodu (bar 20-30 minuta). Čeri pardadajz prepolovite, ako su veći, u protivnom ostavite cele.
2. Skuvajte prepeličija jaja u vodi sa malo soli...
10. mart
Tapas sa krem sirom i svinjskim fileomOljuštimo cveklu, isečemo na kockice i skuvamo na pari.
Francuski hleb sečemo na kriške. Maslac rastopimo. Beli luk izgnječimo presom. Dodajemo u maslac. Svaku krišku namažemo maslacem (uz pomoć kašike - uzimamo od maslaca...
04. mart
Tapasi sa pestom od paradajza i šunkomTapasi su izuzetno hranljivo špansko meze uz piće. Najčešće servirano u barovima, pa uživa popularnost ne samo među turistima već i kod samih španaca.
Stari običaj je da se konzumiraju mali zalogaji da zavaraju glad....
15. feb.
Tapas od tortilje od krompira sa hamonom i čorizom Po želji, možemo staviti ove tapase na štapiće.
Služimo i jedemo u društvu uz čašu crnog vina.
Prijatno sa mojim tapas sa tortiljama od krompira sa hamonom i čorizom!...
06. dec.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste pirinčaU kombinaciji sa netradicionalnom bojom, ova vrsta pirinča može svaki tanjir da pretvori u pravu kulinarsku bajku....
18. sep.
Kulinarska upotreba šafranaU Evropi raste uglavnom u Grčkoj i Španiji. Ime mu potiče iz latinskog - safranum, u prevodu žuto.
Šafran ima relativno gorak ukus i specifičan miris koji podseća na jodoform ili seno....
28. april
Tapas tortiljeZagrejte rernu na 180 stepeni. Zagrejte dve kašike maslinovog ulja i tiganju i zapržite sitno isečen luk i krompir 20 minuta ili dok krompir ne omekša.
Dodajte beli luk, isečene paprike u poslednjih 5 minuta. Prebacite...
08. okt.
Tapas KatalanaIzvadite ga i rasporedite svoje tapase na tanjir. Stavite na svaku krišku malo paradajza, a na vrh po parče hamona.
Poslužite Tapase Katalana dok su topli!...
11. avgust
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Vrste začinskog biberaMnogi gurmani smatraju da je zeleni biber u kombinaciji sa jagodama jedinstven kulinarski užitak....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Evo ovako se pravi šunka u ŠpanijiSečenje se vrši na debelim drvenim daskama, koje Španci nazivaju Jamoneras....
28. mart
Kulinarska upotreba začina MahlebNa kraju se obe vrste krema pomešaju kako bi se pretvorile u homogenu masu koja se presipa u posudice ili čaše odgovarajuće za serviranje....
25. okt.
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkePopularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
04. jun
Kulinarska upotreba Kvark siraKvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote....
02. maj
Kulinarske tajne ukusne piteDanas postoje razne vrste kora za pitu i uvek se mislimo koje da izaberemo....
20. mart