Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Slatko od crne ribizle za torte i kolačePrespite vruće slatko od crne ribizle u suve i sterilisane teglice, zatvorite, okrenite ih i uvijte dok se hlade.
Vaše slatko od crne ribizle za torte i kolače je spremno za čuvanje!...
16. nov.
Zdravstvene koristi crne ribizleVoćni sok od crne ribizle sadrži određeni polizaharid koji stimuliše imunološku zaštitu....
02. dec.
Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?Aromatično slatko od crne ribizle takođe se kuva sa listom od višnje.
List crne ribizle
Sadrži eterična ulja, fitoncide i neke tanine koji poboljšavaju ukus, teksturu i čuvanje proizvoda....
18. avgust
Listovi rena - sve koristi i upotrebaOni su prirodni antibiotik, koji pomaže vašem telu da se bori protiv infekcija i sprečava njihovo dalje širenje.
5. Ublažite i smanjite upale, kako iznutra tako i spolja.
6. Snižavaju holesterol.
7....
09. januar
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Kako sakupiti listove crne ribizle za čaj
Listovi ribizle se sakupljaju tokom perioda cvetanja. U ovom trenutku akumuliraju maksimalnu količinu esencijalnih vitamina, makro- i mikroelemenata....
02. dec.
Za šta je sve dobar sok od ribizle?U kategoriju zaboravljenih, ali efikasnih sredstava za lečenje, može da se doda i ribizla. I to ne samo plodovi, već i listovi, a takođe i sok....
25. maj
Super čaj koji leči više od 50 bolestiKombinacija ovih 5 sastojaka možr da pomogne sprečavanju mnogih bolesti kao što je demencija, infekcije, rak itd.
Hajde da detaljno pogledamo kako ovaj super lekoviti čaj može da deluje kao lek za više od 50 bolesti...
28. jul
Magični čaj od listova smokve, leči dijabetes i astmuPosebno polularan lek za čireve u želucu je žvakanje listova, a prema nekim izvorima - listovi su prirodan antioksidant, pomažu kod gubitka kilograma....
16. dec.
Koji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubijuKoji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubiju, pogledajte u našoj galeriji.
page1....
26. feb.
Džem od ribizleSipajte sve u šerpu, promešajte i ostavite na umerenoj vatri da proključa. Kuvajte 5-10 minuta.
Prebacite u činiju i ostavite u frižider da prenoći.
Sterilizujte 3 teglice od 200 g. Ispasirajte smesu. KUvajte je ponovo...
03. jul
Sirup od ribizleRibizlu operite i ispasirajte zrna. Procedite sok pomoću gaze, tako što ćete trljati i pritiskati.
Izmerite ga i dodajte jednak ekoličine vode i šećera.
Stavite sirup da se kuva, dok se ne zgusne....
23. jul
Sos za sveSvi sastojci se promešaju dobro dok se ne dobije homogena smesa.
Na kraju se začinjava solju i iseckanom mirođijom.
Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
10. april
Testo za svePripremite kvasac. U posudu sipajte toplo mleko, stavite kvasac, dodajte šećer i 2-3 kašike brašna. Promešajte dobro i ostavite na stranu da se aktivira.
Sodu rastvorite u sirćetu, pa seve promešajte sa kiselim mlekom....
18. sep.
Pasterizovani listovi vinove lozeListove vinove loze možete da koristite za pripremanje sarmi, ali i kao dopunu ukusnih jela i posebno jela od mesa....
07. jul
Listovi maslačka sa pirinčemMešajte dok se ne zaprži, i počnite da dosipate po malo vode u kojoj su kuvani listovi.
Kad pirinač upije tečnost, skinite sa vatre, dodajte so i biber....
24. okt.
Listovi loze u teglamaPoređajte po desetak listova jedan na drugi, uvijte u čvrste rolnice i poređajte ih uspravno u tegle.
Zatvorite dobro tegle i sterilišite kratko....
12. jun
1
Omlet koji zasićujeSastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi.
Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega.
Namažemo omlet paradajz pireom i ređamo topljeni...
02. sep.
Nori ListoviDa bi nori listovi bili kvalitetni, važna je sredina u kojoj se gaje i umeća japanskih majstora da ih spreme.
Sastav nori listova
Nori listovi kao vrsta algi sadrže dosta korisnih materija....
15. januar
Domaći sok od ribizleRibizle se operu i samelju na masini za meso. Na kraju se pomešaju sa vodom da se dobije gusta kaša. Može da se koristi i blender za mućenje voća.
Smesa se stavi na ringlu da se zagreje do 70 stepeni oko 10 minuta....
03. jun
Žele od ogrozda (ribizle)Treba da očistite zrnca ogrozda od peteljki i drški. Izgnječite voće dobro. Stavite da se kuva i nakon toga sipajte sve preko gaze.
Ostavite da se cedi celu noć. Sledećeg dana dodajte na svaki litar soka po 1 kg šećera...
25. maj
Crne arapske lepinjeBrašno se proseje i u sredini se oformi udubljenje. Sipaju se soda, šećer, kvasac i maslinovo ulje.
Postepeno se dodaje voda i zamesi se glatko elastično testo. Ostavlja se na toplom da raste.
Gotovo testo se premesi...
07. jul
Torta Sve vrste čokoladeČokoladu za koru i maslac rastopiti na pari. Šećer i žumance mutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj...
06. feb.