Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Ali ukoliko se razvije nakon obroka kada je telo sito i zadovoljno, izgleda malo čudno. Međutim, ne smeju da se zanemare simptomi kao što su bol ili opšta slabost nakon obroka....
02. nov.
Povećanje nivoa šećera u krvi nakon obrokaSve ovo se dešava do 4 sata nakon obroka.
Kako sniziti nivo šećera u krvi nakon obroka?
Morate prirodno promeniti svoju ishranu....
12. mart
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Koje su vrste mesa štetne - pravi odgovor nije nam dat do ovog trenutka. Specijalisti za ishranu su možda otkrili odgovor na ovo pitanje.
Najštetnije je meso sa dugim rokom trajanja, u tome su stručnjaci kategorični....
14. avgust
Šta da radimo nakon obilnog obroka?Evo nekoliko saveta, šta se to dešava sa vašim telom, nakon što ste prejeli i šta da radite....
30. jun
Koliko vremena nakon obroka može da se trenira?Većini, ipak, nije najjasnije treba li da se jede pre treninga i ako da, koliko vremena treba da prođe nakon obroka da bi se treniralo....
15. dec.
Domaći proteinski šejk nakon treningaPotopite orahe u vodu prethodne noći.
Oljuštite natopljene bademe i stavite ih u blender zajedno sa indijskim orahom, sitnim sirom, mlekom, voćem i medom.
Blendirajte sve dok ne dobijete glatku smesu.
Sipajte proteinski...
27. maj
Stvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znajuKada pravite kokice, umesto običnog ulja, možemo dodati mast od pržene slanine;
5. Možemo je zamrznuti u slučaju da je imamo puno....
13. okt.
Devet grešaka koje usporavaju naš metabolizamPoneka i ljudi sa dobrim metabolizmom imaju porobleme pošto prave greške koje ga usporavaju. Osvrnućemo se na najčešće greške koje utiču na metabolizam.
1....
26. sep.
Najštetnije navike u ishraniObično nakon obroka nivo energije u organizmu drastično pada. Zato mislite da je jedini način da se ojačate da pojedete celu čokoladu. Ali to je loša navika u ishrani. Kako da je izbegnemo?...
01. sep.
Najštetnija zdrava hranaMeđutim, one se nalaze među najviše patogenim hranama i mogu da izazovu ozbiljne crevne infekcije, ukoliko se pravilno ne čuvaju....
08. mart
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće.
Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
01. maj
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa.
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo...
27. april
Anđeoska supa za ishranu nakon dijete sa pšenicomOnaj ko je probao anđeosku supicu nakon desetodnevne dijete sa pšenicom sa radošću će podeliti da je pravo uživanje za čula i najukusnija supa sa krompirom na svetu....
09. mart
Greške kod pečenja mesaUpoznajemo vas sa nekim od najčešćih grešaka u pečenju mesa, koje svi pravimo i koje utiču na jelo više nego što mislimo.
1. Prerano začinjavanje - najčešće soljenje....
22. okt.
Najveće greške tokom kupovineTo sve sve lako može promeniti kada počnemo da kupujemo svesno i kada prestanemo da pravimo ovih 7 greški, koje ćete moći da vidite u galeriji iznad....
01. april
Greške pri pravljenju paprikašaAko ste već napravili ovu grešku, smanjite jačinu vatre makar pred kraj kuvanja....
10. avgust
Pile u koje ćete se zaljubitiPile se seče po sredini na dva dela. Uzima se polovina i maže se marinadom, pripremljenom od pomešanih u posudi ulja, senfa, soli, bibera, aleve paprike, origana i bosiljka.
Stavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša...
23. sep.
Testo za picu koje brzo nadolazi1. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje. U njega sipajte vodu, pomešanu sa šećerom i ugrejanu do telesne temperature.
2. U udubljenje u vodi izmrvite kvasac, promešajte prstima da se rastvori i pokrijte posudu...
27. maj
Ishrana nakon povraćanjaNakon povraćanja čovek često oseća slabost. U vezi sa tim se pojavljuje pitanje: šta da jedemo nakon povraćanja a da ne izazovemo ponovo napad i kako bismo vratili snagu.
Šta možete jesti nakon povraćanja?...
26. feb.
Kruške: Super voće koje pravi čuda!Kruške su među omiljenim zimskim voćem većeg dela populacije. Plodovi kruške su sočni, slatki i imaju veliki broj vrsta. Pored ostalog, one su veoma korisne, najviše zbog niskog sadržaja masnoća i kalorija. Bogate su...
21. mart
Supa od praziluka koje će vas zagrejatiPraziluk, šargarepu i koren paškanata sitno iseckajte i prodinstajte na ulju sa malo vode i soli.
Čim praziluk omekša dodajte krompir prethodno oljušten i isečen na sitne kockice.
Dodajte začine i oko litar vrele vode...
21. januar
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaOperite i isecite tikvice na krugove. Posolite i ostavite tako 10-15 minuta da se posole.
Stavite brašno u tanjir. Uvaljajte svako parče sa obe strane, otresite višak.
Poređajte tako što prekolipite malo svako parče...
11. avgust
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto se ne mesi ponovo, kidaju se loptice velličine mandarine, razvlače se rukama, pravi se rupa u sredini i prži se u zagrejanom ulju.
Mekike su mekane kao patišpanj a najviše od svega - nisu masne!...
26. maj
1
Najčešće greške kod pravljenja omletaOmlet se pravi od jaja. Svaki drugi dodatak bi ga uništio.
5. Stavljate jaja po celoj površini tiganja - za ravnomerno raspoređivanje smese, pravilnu pripremu i hrskave krajeve....
08. feb.