Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?
02. nov.
Ali ukoliko se razvije nakon obroka kada je telo sito i zadovoljno, izgleda malo čudno. Međutim, ne smeju da se zanemare simptomi kao što su bol ili opšta slabost nakon obroka....
Povećanje nivoa šećera u krvi nakon obrokaPovećanje nivoa šećera u krvi nakon obroka
12. mart
Sve ovo se dešava do 4 sata nakon obroka. Kako sniziti nivo šećera u krvi nakon obroka? Morate prirodno promeniti svoju ishranu....
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Koje meso je najštetnije za naš organizam?
14. avgust
Koje su vrste mesa štetne - pravi odgovor nije nam dat do ovog trenutka. Specijalisti za ishranu su možda otkrili odgovor na ovo pitanje. Najštetnije je meso sa dugim rokom trajanja, u tome su stručnjaci kategorični....
Šta da radimo nakon obilnog obroka?Šta da radimo nakon obilnog obroka?
30. jun
Evo nekoliko saveta, šta se to dešava sa vašim telom, nakon što ste prejeli i šta da radite....
Koliko vremena nakon obroka može da se trenira?Koliko vremena nakon obroka može da se trenira?
15. dec.
Većini, ipak, nije najjasnije treba li da se jede pre treninga i ako da, koliko vremena treba da prođe nakon obroka da bi se treniralo....
Domaći proteinski šejk nakon treningaDomaći proteinski šejk nakon treninga
27. maj
Potopite orahe u vodu prethodne noći. Oljuštite natopljene bademe i stavite ih u blender zajedno sa indijskim orahom, sitnim sirom, mlekom, voćem i medom. Blendirajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte proteinski...
Stvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znajuStvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znaju
13. okt.
Kada pravite kokice, umesto običnog ulja, možemo dodati mast od pržene slanine; 5. Možemo je zamrznuti u slučaju da je imamo puno....
Devet grešaka koje usporavaju naš metabolizamDevet grešaka koje usporavaju naš metabolizam
26. sep.
Poneka i ljudi sa dobrim metabolizmom imaju porobleme pošto prave greške koje ga usporavaju. Osvrnućemo se na najčešće greške koje utiču na metabolizam. 1....
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Testo koje ne stari je gotovo....
Najštetnije navike u ishraniNajštetnije navike u ishrani
01. sep.
Obično nakon obroka nivo energije u organizmu drastično pada. Zato mislite da je jedini način da se ojačate da pojedete celu čokoladu. Ali to je loša navika u ishrani. Kako da je izbegnemo?...
Najštetnija zdrava hranaNajštetnija zdrava hrana
08. mart
Međutim, one se nalaze među najviše patogenim hranama i mogu da izazovu ozbiljne crevne infekcije, ukoliko se pravilno ne čuvaju....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće. Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa. Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo...
Anđeoska supa za ishranu nakon dijete sa pšenicomAnđeoska supa za ishranu nakon dijete sa pšenicom
09. mart
Onaj ko je probao anđeosku supicu nakon desetodnevne dijete sa pšenicom sa radošću će podeliti da je pravo uživanje za čula i najukusnija supa sa krompirom na svetu....
Greške kod pečenja mesaGreške kod pečenja mesa
22. okt.
Upoznajemo vas sa nekim od najčešćih grešaka u pečenju mesa, koje svi pravimo i koje utiču na jelo više nego što mislimo. 1. Prerano začinjavanje - najčešće soljenje....
Najveće greške tokom kupovineNajveće greške tokom kupovine
01. april
To sve sve lako može promeniti kada počnemo da kupujemo svesno i kada prestanemo da pravimo ovih 7 greški, koje ćete moći da vidite u galeriji iznad....
Greške pri pravljenju paprikašaGreške pri pravljenju paprikaša
10. avgust
Ako ste već napravili ovu grešku, smanjite jačinu vatre makar pred kraj kuvanja....
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Pile se seče po sredini na dva dela. Uzima se polovina i maže se marinadom, pripremljenom od pomešanih u posudi ulja, senfa, soli, bibera, aleve paprike, origana i bosiljka. Stavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša...
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto za picu koje brzo nadolazi
27. maj
1. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje. U njega sipajte vodu, pomešanu sa šećerom i ugrejanu do telesne temperature. 2. U udubljenje u vodi izmrvite kvasac, promešajte prstima da se rastvori i pokrijte posudu...
Ishrana nakon povraćanjaIshrana nakon povraćanja
26. feb.
Nakon povraćanja čovek često oseća slabost. U vezi sa tim se pojavljuje pitanje: šta da jedemo nakon povraćanja a da ne izazovemo ponovo napad i kako bismo vratili snagu. Šta možete jesti nakon povraćanja?...
Kruške: Super voće koje pravi čuda!Kruške: Super voće koje pravi čuda!
21. mart
Kruške su među omiljenim zimskim voćem većeg dela populacije. Plodovi kruške su sočni, slatki i imaju veliki broj vrsta. Pored ostalog, one su veoma korisne, najviše zbog niskog sadržaja masnoća i kalorija. Bogate su...
Supa od praziluka koje će vas zagrejatiSupa od praziluka koje će vas zagrejati
21. januar
Praziluk, šargarepu i koren paškanata sitno iseckajte i prodinstajte na ulju sa malo vode i soli. Čim praziluk omekša dodajte krompir prethodno oljušten i isečen na sitne kockice. Dodajte začine i oko litar vrele vode...
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Operite i isecite tikvice na krugove. Posolite i ostavite tako 10-15 minuta da se posole. Stavite brašno u tanjir. Uvaljajte svako parče sa obe strane, otresite višak. Poređajte tako što prekolipite malo svako parče...
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto za mekike koje ne zadržava masnoću
26. maj
1
Testo se ne mesi ponovo, kidaju se loptice velličine mandarine, razvlače se rukama, pravi se rupa u sredini i prži se u zagrejanom ulju. Mekike su mekane kao patišpanj a najviše od svega - nisu masne!...
Najčešće greške kod pravljenja omletaNajčešće greške kod pravljenja omleta
08. feb.
Omlet se pravi od jaja. Svaki drugi dodatak bi ga uništio. 5. Stavljate jaja po celoj površini tiganja - za ravnomerno raspoređivanje smese, pravilnu pripremu i hrskave krajeve....