Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeRazlog tome jeste kalijum koji pomaže u borbi sa ovim stanjem.
Istraživanja su pokazala da jedna čaša soka od dinje sadrži 34% dnevnih potreba za vitaminom C....
25. feb.
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Jutarnja šolja čaja obično sadrži dobro poznate biljke za opšte toniranje tela, ali ne uključuje lišće breze, iako se bela breza od davnina koristila kao hrana i lek.
Obično se čaj od sušenog lista breze uzima za određena...
07. okt.
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?A evo i pet razloga da konzumirate čaj od fizalisa:
• Jako antiseptičko delovanje: Fizalis je poznat po svom antiseptičkom dejstvu koje pomaže kod upale disajnih piuteva....
18. dec.
Nekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetomRazlozi da pijete toplo mleko sa cimetom su:
- Blagotvorno deluje kod raka. Njegova konzumacija blokira rast kancerogenih ćelija. Najviše pomaže kod leukemije....
04. april
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Crna ribizla je žbun čiji su plodovi, listovi i grane bogati vitaminima i mineralima. U narodnoj medicini crna ribizla se koristi za jačanje imunološkog sistema i lečenje nekih bolesti. Čaj od listova crne ribizle je veoma...
02. dec.
Nekoliko razloga da jedete ljutoRazlog zašto je ljuto tako dobro za srčani sistem leži u njegovoj sposobnosti da uklanja krvne ugruške....
13. dec.
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeEvo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje:
1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma. On pomaže u regulisanju srčanog ritma i krvnog pritiska;
2....
26. jun
Nekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susamaZato je korisno da se svakodnevno unose po nekoliko kašika tahinija.
Pored toga što kalcijum štiti debelo crevo od pojave raka, on donosi olakšanje i kod napada migrene....
22. maj
Kada koji čaj da pijemoZimi je dobro da se pije čaj od sušenih listova maline, plodova šipka, šumskog voća, ribizle, listova koprive, žutog kantariona....
11. jun
Zašto da pijemo čaj ulong?Kofeina u njemu je 2 puta manje, nego u kafi i ova činjenica nameće čaj ulong kao pdgovarjauć napitak tokom dana koji može da se pije po nekoliko puta....
16. okt.
Marmelada od šipka sa jabukamaŠipak treba da je dobro zreo. Očisti se od drški, opere se i u dubokoj posudi se preliva vodom i kuva se dok ne omekša....
16. januar
Rolat sa marmeladom od šipka i orasimaVadimo i ohladimo, skidamo papir i mažemo marmeladom od šipka i posipamo orasima.
Pažljivo uvijamo u rolat i posipamo šećerom u prahu....
23. maj
1
Rolat sa marmeladom od šipka i bademimaRazvijte koricu od patišpanja i premažite ravnomerno marmeladom od šipka. Preko rasporedite od krema od pavlake.
Posipajte dosta badema i uvijte u rolat još jednom....
01. maj
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraOvo je dobar razlog da se konzumira ova delikatesna vrsta hrane za održavanje figure i dobrog zdravstvenog stanja....
29. dec.
Nekoliko razloga da koristite začin selenSelen - to je biljka poznata čovečanstvu još od drevnih vremena. U prošlosti su ljudi lečili reumatizam i prehladu čajem od selena. Zanimljiva je činjenica da su u srednjem veku putujući trgovci koristili selen kao aromatizator...
08. jun
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Čaj od kamilice je napitak napravljen od malih cvetova sličnih beloj radi. Šolja toplog čaja od kamilice je poput zagrljaja - učini da se opustite i osećate prijatno. Koristi čaja od kamilice su odavno poznate: to je drevni...
25. maj
Koji čaj da pijemo u jesen?Da biste pravilno izdvojili vitamin C iz šipka, ne morate ga kuvati! U čašu ključale vode stavite 1 supenu kašiku izmrvljenih suvih plodova šipka i ostavite da odstoje nekoliko sati....
15. okt.
1
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukBeli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode.
Šalu na stranu...
26. feb.
Zašto da pijemo sok od ananasaDanas ćemo vam predstaviti i druge razloga da uključite aromatični sok u dnevni meni....
22. mart
5 razloga da NE PIJETE kafuSada ćemo se fokusirati na 5 razloga zašto ne treba piti kafu ili barem ne preterivati....
04. mart
Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?Normalizuje i pomaže srcu da dobro radi – kada čovek pije čaj od lipe, to mu pomaže da se oseća osveženo i ovo je veoma dobar način da održite svoje srce zdravim....
07. mart
Integralni hleb sa brašnom od šipka i jabuke u mini pekariKada program da signe, da je vreme da dodate i susam - uradite to.
Dobija se jedan neverovatno ukusan integralni hleb sa brašnom od šipka i jabuke!
Nek vam je slatko!...
06. januar
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? Bundeva je jedna od najkorisnijih povrtarskih kultura. Pokazuje i bogatstvo ukusnih kvaliteta i širok spektar zdravih primena za ljudsko telo.
Povrće je bogat izvor vlakana i antioksidanata. Omiljena bundeva pruža zaštitu...
16. januar
Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?Kako napraviti sok od karfiola
Priprema soka od karfiola je jednostavna i može se uraditi u nekoliko jednostavnih koraka....
05. april