Facebook
Omiljeno
Pinterest
Eterična ulja i njihova primenaEterična ulja i njihova primena treba da ude poznata svakoj savremenoj ženi. Još od drevnih vremena su žene koristile eterična ulja ne bi li sačuvale svoju lepotu....
Ražnjići od sojeMaslac se istopi, pomeša sa sokom od limuna i začinima i ovom smesom se namažu gotovi sojini ražnjići....
Domaći majonez od sojeU majonez od soje može da se doda i miso pasta, ali treba da se pazi, jer je slana i u tom slučaju treba da se izbaci soja sos ili da se stavi balansirana količina od oba....
Jednostavne šnicle od sojeNatopite sojine šnicle pola sata u vrućoj posoljenoj vodi. Nakon toga ih ocedite.
Umutite jaja, promešajte brašno sa belim lukom u prahu i zagrejte masnoću za prženje.
Svaku šniclu uvaljajte prvo u brašno, posle u jaja...
Veganske ćuftice od sojeSojino mleveno meso se prelije vrelom vodom u količini dvostruko većoj od mešavine mlevenog mesa, u ovom slučaju sa 4 šolje....
Vrste supa prema njihovoj osnoviMeđutim, ukoliko želimo da ih podelimo po pitanju njihove osnove one se obično dele na supe od povrća, supe od mesa, mlečne supe i supe od voća....
Šnicle od soje u rerniPosipamo divljim lukom, uljem, sokom od limuna i sa još malo začina gore nabrojanih.
Pečemo oko 15-20 minuta na umerenoj rerni na gornjem i donjem grejaču. Na izgled i na ukus su poput pravih šnicli....
Primena kore od bananeSvaki put nakon pranja zuba pastom za zube, trljajte njihovu površinu mekom stranom kore od banane 1-2 minuta - na taj način ćemo ukloniti mrlje sa gleđi i neutralisati potencijalnu štetu od hemikalija u pasti za zube....
Primena ljuski od lukaU ljuspicama luka se nalazi mnogo korisnih sastojaka od samog povrća.
Primena ljuski od luka
Pre nego što budete koristili ljuske od luka, uverite se da su zdrave i bez oštećenja....
Dijetetska supa sa lopticama od sojeSoju prelivamo sa 2 supene kašike vrele vode i zamesimo kao mleveno meso za obične ćufte sa jajetom, polovinom luka izrendanog, potopljen hlebi i začine po ukusu.
Oblikujemo loptice, uvaljamo ih u brašno (imajte u vodu...
Ulje od soje - šta treba da znamo?Pored toga, svarljivost soje u telu je najveća.
Dolazi u Evropu tek u dvadesetom veku, a soja je zauzela svoje mesto na trpezi Evropljana odmah, a Britanci su bili najodaniji obožavaoci proizvoda od soje....
Meso od soje - šta treba da znamoObično na pakovanju proizvoda možete tačno pročitati kako se tačno obrađuje meso od soje pre stavljanja u rernu, na primer.
Meso od soje je jednostavno za upotrebu i jeftin izvor proteina....
Ćuftice od mlevenog mesa i sojeSojine ljuspice se natope petnaestak minuta u rastvoru bujona i nakon potpune apsorbcije tečnosti promešaju se sa mlevenim mesom, lukom, jajetom i začinima.
Zamesi se i ostavlja se sa strane desetak minuta.
U odgovarajućem...
Vegetarijanski zalogaji od soje sa krompirom i povrćemLuk, šargarepu i paprike isecite na kockice i pržite. Kad luk počne da postaje provida dodajte isečeni krompir.
Propržite malo i dodajte alevu papriku. Dobro promešajte dok se ne rastvori aleva paprika.
Sipajte vodu...
Kako pripremiti sočne i nežne zalogaje od soje?Uprkos kontroverznim tvrdnjama o soji, proizvodi od soje ostaju među najpoželjnijim zamenama za meso. Sitna soja, šnicle i zalogaji ili komadići od soje su odlična alternativa za ljude koji su odustali od mesa....
Osnovni krem za kolačeNa kraju dodajte narendanu koru od limuna i rum. Promešajte sve i prebacite u šerpu. Neka se krčka izvesno vreme na tihoj vatri.
Za to vreme nastavite da mešate. Čim se smesa zgusne krem je gotov....