Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako pripremiti sočne i nežne zalogaje od soje?

Kako pripremiti sočne i nežne zalogaje od soje?

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
318831
Как да приготвим сочни и крехки соеви хапки

Uprkos kontroverznim tvrdnjama o soji, proizvodi od soje ostaju među najpoželjnijim zamenama za meso. Sitna soja, šnicle i zalogaji ili komadići od soje su odlična alternativa za ljude koji su odustali od mesa.

Bogati su vlaknima i proteinima, a istovremeno su siromašni štetnim mastima. Uz njihovu pomoć možete pripremiti neodoljive vegetarijanske i veganske recepte koji podsećaju na klasična jela od mesa - na primer, pileću kavurmu, vinski ćevap, donere i musaku.

Iako pravljenje zalogaja od soje nije posebno komplikovano, potrebno je pratiti određene korake. U suprotnom, zalogaji od soje mogu postati žilavi, bezukusni i teško svarljivi.

Evo kako da pripremite sočne i nežne zalogaje od soje!

Prvo pročitajte sve smernice koje su obezbedili proizvođači komadića od soje. Obično se 1 deo suvih komadića soje potopi u 2 dela ključale vode ili vrućeg bujona od povrća. Ne škodi ako je vode malo više. Važno je da je nije manje, jer tada zalogaji neće dobro nabubriti i ostaće žilavi i mali.

Posudu sa zalogajima treba zatvoriti poklopcem. Ostavite ih tako 2 sata, možda i više, mešajući svakih 15 minuta. Od velike je važnosti da se dobro natapaju i što više nabubre. Nakon ovog koraka, komadići soje se 3 puta isperu tekućom vodom i iscede. Ovo se radi kako bi se sprečile moguće stomačne tegobe kod ljudi sa osetljivijim stomakom.

Zatim dolazi red na njihovo mariniranje. Prelijte ih uljem, u jelo možete dodati i crno vino. Umnogome će obogatiti ukus zalogaja i pomoći im da dobiju ružičastu boju, baš kao pravo meso.

Možete ih začiniti i karijem ili soja sosom, ili alevom paprikom i biberom. Dodajte luk i beli luk u prahu. U nekim receptima sa sojinim zalogajima dodaju i sok od limuna ili sirće.

Začini su zaista stvar ličnih preferencija. Bilo koji začini i marinade za meso će biti dovoljni. Ostavite sojine zalogaje da se dobro mariniraju 15 minuta, a zatim ih možete peći u rerni do zlatno smeđe boje ili pržiti u tiganju.

Koristite ih u svojim omiljenim receptima za mesne komadiće. Izuzetno su ukusni kada se na tiganju proprže sa lukom i pečurkama i na sve ovo se doda malo pavlake.

Рецепти със соеви хапки

Ili ih koristite za ražnjiće od povrća. Sjajna stvar kod zalogaja od soje je što možete eksperimentisati na mnogo načina.

Od njih možete napraviti vegetarijanski giros, posnu musaku i testeninu sa povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest