Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
9 razloga koji će vas naterati da češće jedete bananeMeđutim, postoji dosta više razloga da konzumirate bananu kada ste u pokretu ili kod kuće. Evo koji su to razlozi i koje su najvažnije koristi banana.
1....
14. sep.
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuEvo i 5 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu:
1....
10. avgust
Sedam važnih razloga da izbacite slatkišeDetaljno ćemo analizirati razloge zbog koji vredi da smanjimo konzumaciju slatkiša.
Težina se normalizuje
Najočigledniji razlog za izbacivanje slatkih stvari je gubitak težine....
06. sep.
Nekoliko razloga da jedete ljutoNajboljih 5 razloga da jedete ljutu hranu su
1. Pomaže u gubitku težine. Ljuta paprika sadrži supstancu kapsaicin, koja ubrzava metabolizam, što dovodi do bržeg sagorevanja kalorija....
13. dec.
10 razloga da češće konzumirate orašaste plodoveOvi plodovi sadrže mešavinu korisnih nezasićenih masnih kiselina, vitamina i minerala, koje su veoma važne za srce i koje su odličan saveznik za zdravlje srca....
28. mart
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraPriroda nas je ustrojila tako da jedemo mnogo mesa....
29. dec.
10 razloga da jedete više paprike1. Kada je sadržaj vitamina C u pitanju, paprika je u velikoj prednosti u odnosu na limun i ribizlu. Treba imati na umu da se najviše askrobinske kiseline nalazi oko drške, a taj deo obično sečemo i bacamo kada čistimo...
27. sep.
Deset razloga da jedete godži beriGodži beri, superhrana koja je sve popularnija kod nas, mora da bude prisutna na vašem jelovniku. Njegova konzumacija donosi mnoge koristi. Evo koje su to koristi:
Bolje varenje. Voće pogoduje proizvodnji digestivnih...
14. okt.
Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeRazlog tome jeste kalijum koji pomaže u borbi sa ovim stanjem.
Istraživanja su pokazala da jedna čaša soka od dinje sadrži 34% dnevnih potreba za vitaminom C....
25. feb.
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukSveži beli luk ima i svojstvo da štiti kardiovaskularni sistem, što je veoma važno, pa stoga može pomoći u smanjenju triglicerida u krvi, kao i u smanjenju holesterola za 5-15%....
26. feb.
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeU sezoni trešanja nemojte propustiti da jedete ovo ukusno voće, pošto će to biti samo bonus za vaše zdravlje.
Evo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje:
1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma....
26. jun
Nekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susamaRazlozi da se konzumira tahini nisu jedan ili dva. On je odlično sredstvo za jačanje imuniteta, jer sadrži vitamine B rupe i vitamin E. B vitamini su važni za rad organizma....
22. maj
Pet namirnica koje ne treba da jedete siroveNjih je zaista mnogo, ali ćemo se zaustaviti na samo 5 namirnica, koje ne treba da jedete u sirovom stanju....
21. okt.
4 osnovna razloga da redovno jedete kokosovo uljeTokom poslednjih godina kokosovo ulje je postalo sve popularnije i ne samo u kozmetici, s obzirom na to da je izuzetno dragocen izvor niza važnih vitamina i minerala....
08. jul
Pet važnih vitamina za prevenciju osteoporozeKalcijum
Deficit kalcijuma je direktan razlog za osteoporozu....
28. avgust
Svi dobri razlozi da jedete više šargarepeHajde da saznamo zajedno u ovom članku zašto bi trebalo da jedemo više šargarepe!...
28. sep.
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačCrveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus. Bogat je vlaknima, vitaminima B1...
12. avgust
7 dobrih razloga, koji će vas ubediti da jedete krastavac svakog danaDa vidimo 7 razloga koji će va ubediti da svaki dan jedete krastavce:
1....
22. sep.
Šupla iz grada RazlogaTreba da dobijete testo, koje je malo gušće od testa za palačinke.
Prebacite ga u prethodno nauljenu tepciju, pa dodajte maslac i izmrvljeni sir....
31. okt.
Pet načina da skuvate krompirKrompir daje mnoge hranljive sastojke našem dnevnom meniju. Kada su skuvani, možemo da ih koristimo kao prilog uz obrok ili krompir salatu. Krompir nije teško skuvati i najverovatnije to radite svaki put na isti način. Sledeći...
04. mart
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljTako možete konzervirati pasulj i boraniju.
Ako odlučite da konzervirate boraniju, važno je da je ona sveže ubrana. Pažljivo pogledajte krajeve da nisu uvenuli....
02. januar
Šta da jedete da biste ubili apetitNučite se da jedete po jednu jabuku ili krušku dnevno i brzo ćete ustanoviti da ne "sanjate" bombone ili čokolade. Ili se kladite na voćnu salatu kada vam se jede nešto slatko....
13. april
Prava šupla iz grada RazlogaSipamo kašu od brašna, tako da se rasporedi ravnomerno po celoj posudi.
Stavljamo u rernu i pečemo na 250 stepeni pola sata, dok se ne zapeče....
04. avgust
PasuljPaprikaš od pasulja, čorba od pasulja, punjene paprike s pasuljem, salata od pasulja, pasulj s kobasicom - prisustvuju najčešće na balkanskoj trpezi....
13. jul
Zašto treba da češće pijemo sok od breskve?Hajde da pogledamo neke važne koristi od soka od breskve!
Odličan diuretik za telo
Sok od breskve je prirodni diuretik koji poboljšava funkciju bubrega i bešike....
30. jun